Σπιτική πλαστελίνη: η πιο εύκολη συνταγή

plastelini_spitiki_mylittleworldgr

Η σπιτική πλαστελίνη είναι αγαπημένο παιχνίδι στο σπίτι μας γιατί τη φτιάχνουμε όποτε θέλουμε, σε ότι χρώμα μας αρέσει και σε όποια ποσότητα θέλουμε! Είναι τόσο εύκολο να φτιάξεις τη δική σου σπιτική πλαστελίνη που πραγματικά θα ξετρελαθείτε κι εσείς και τα μικρά σας! Το σημαντικότερο είναι ότι η σπιτική πλαστελίνη φτιάχνεται με υλικά που ήδη έχουμε σπίτι μας! Έτσι είναι κατάλληλη ακόμα και για τα πιο μικρά παιδιά αφού είναι εντελώς ακίνδυνη!

σπιτική πλαστελίνη

Για να φτιάξετε λοιπόν σπιτική πλαστελίνη θα χρειαστείτε:

-3 φλιτζάνια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις, όχι που φουσκώνει μόνο του)

-1 φλιτζάνι αλάτι ψιλό

-χρώμα ζαχαροπλαστικής

-λίγο χλιαρό νερό

-γάντια μιας χρήσεως (προαιρετικά)

σπιτική πλαστελίνη

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι με το αλάτι και χωρίζουμε σε τόσα μπολ όσα τα χρώματα πλαστελίνης που θέλουμε να φτιάξουμε. Σε κάθε μπολ προσθέτουμε μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής.  Όσο περισσότερο βάλουμε τόσο πιο έντονο θα είναι το χρώμα της πλαστελίνης. Επίσης προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό και ανακατεύουμε ώστε να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη. Μπορούμε να βάλουμε γάντια μιας χρήσεως για να μην μείνει το χρώμα ζαχαροπλαστικής στα χέρια μας. Εναλλακτικά τη φτιάχνουμε με γυμνά χέρια και το χρώμα θα φύγει αφού πλύνουμε μερικές φορές τα χέρια μας.

σπιτική πλαστελίνη

Εμείς φτιάξαμε πέντε χρώματα σπιτικής πλαστελίνης. Χρησιμοποιήσαμε κίτρινο, κόκκινο, πράσινο και μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύοντας το κόκκινο με το μπλε βγήκε ένα χρώμα μωβ σκούρο. Τόσο απλά, εύκολα και διασκεδαστικά φτιάξαμε τη δική μας πλαστελίνη!

================================================================

Αν σας άρεσε το άρθρο αυτό μοιραστείτε το κι ακολουθήστε μας:
Instagram
Tik Tok
Facebook
Newsletter

================================================================

Την πλαστελίνη αυτή μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε πάρα πολλές φορές αφού δεν στεγνώνει εύκολα. Αρκεί μετά από κάθε χρήση να αποθηκεύετε όλα τα κομμάτια σε πλαστικό σακουλάκι καλά κλεισμένο. Εμείς όταν τελειώνει το παιχνίδι, βάζουμε κάθε χρώμα πλαστελίνης σε διαφορετικό σακουλάκι και τα φυλάμε σε ένα κουτί.

σπιτική πλαστελίνη

Καλό παιχνίδι!

Σας φιλώ…

Δείτε επίσης

-Slime: η καλύτερη συνταγή που έχουμε φτιάξει

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

5 Comments
    1. Κατερίνα μου η βαφτιστήρα σου είναι πολύ γλυκό μουτράκι! Σίγουρα θα της αρέσει και θα εντυπωσιαστεί που θα χρωματίσετε εσείς την πλαστελίνη με τα χρώματα που θέλετε! Φιλιάαααα

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link