Φτιάχνουμε πολύχρωμες κιμωλίες σε σχήμα φρούτων

Όσο μεγαλώνουν τα κορίτσια μου προσπαθώ να κάνουμε όλο και πιο δημιουργικά πράγματα μαζί καθώς βαριούνται τα ίδια και τα ίδια. Όταν τα σχολεία ήταν ανοιχτά, ο χρόνος μας για δημιουργικό παιχνίδι  ήταν περιορισμένος λόγω διαβάσματος και δραστηριοτήτων. Τώρα όμως που είναι καλοκαιράκι και χαλαρώνουμε, έχουμε την ευκαιρία να πειραματιστούμε, να κάνουμε καινούργια, διαφορετικά και διασκεδαστικά πράγματα, όπως αυτές οι πολύχρωμες φρουτένιες κιμωλίες που φτιάξαμε!

Τα υλικά που χρειαστήκαμε είναι μόλις 4:

-Γύψος (θα βρείτε σε είδη χειροτεχνίας και κοστίζει περίπου €2,00 το κιλό, πχ στο Πλαίσιο)

-Χρώμα ζαχαροπλαστικής (εναλλακτικά χρώμα τέμπερας)

-Νερό

-Φόρμα σιλικόνης σε σχήμα φρούτων (θα τη βρείτε στο γνωστό παιχνιδοκατάστημα)

Πήραμε λίγο γύψο και τον βάλαμε σε ένα μπολάκι, προσθέσαμε λίγο νερό και ανακατέψαμε καλά. Η αναλογία έχει ως εξής: 1 δόση γύψου και μισή δόση νερού (περίπου), γενικώς περιμένουμε να βγει ένα μείγμα παχύρευστο κι όχι πολύ νερουλό. Σε περίπτωση που το μείγμα μας είναι νερουλό προσθέτουμε λίγο ακόμα γύψο. Μετά προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής που μας αρέσει κι ανακατεύουμε. Η όλη διαδικασία πρέπει να γίνει σχετικά γρήγορα γιατί όταν ο γύψος έρθει σε επαφή με το νερό αρχίζει να στερεοποιείται. Ρίχνουμε το μείγμα κιμωλίας στις θήκες της φόρμας σιλικόνης κι αφήνουμε να στεγνώσει καλά (περίπου 1 μέρα).

Εμείς φτιάξαμε κιμωλίες σε σχήμα ανανά, μήλο, αχλάδι και πορτοκάλι, σε χρώμα κίτρινο, πράσινο, ροζ και πορτοκαλί! Την επόμενη φορά θα χρησιμοποιήσουμε μεγαλύτερα καλούπια για να φτιάξουμε κιμωλίες που μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε σε υπαίθριους χώρους.

Η Ελένη και η Έλλη εντυπωσιάστηκαν που αποκτήσαμε τις δικές μας κιμωλίες γιατί δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι είναι τόσο εύκολο να τις φτιάξεις! Όταν οι κιμωλίες τους ήταν έτοιμες, έγραψαν, ζωγράφισαν κι έκαναν ένα σωρό σχέδια στον μαυροπίνακά τους, από μουντζούρες, μέχρι το γνωστό παιχνίδι κρεμάλα, αλλά και ζωγραφική!

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σας φιλώ!

Δείτε επίσης

-Παίζουμε με το αλάτι και τα χρώματα του ουράνιου τόξου

-Ζωγραφίζουμε με αφρό ξυρίσματος

-Φτιάχνουμε νεραιδόσουπα (sensory play)

-Ζωγραφίζουμε με πλαστελίνη

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

2 Comments
  1. Έλα υπέροχη ιδέα!! Κι εγώ που δεν είμαι σαν τα κοριτσάκια σου εντυπωσιάστηκα γιατί δεν είχα ασχοληθεί ποτέ να ξέρω ότι πρόκειται για κάτι τόσο απλό!! 🙂

    Σκέφτομαι να δημιουργήσω ένα δωμάτιο για τον μικρό, να βάλω μαυροπίνακες στους τοίχους κτλ κτλ
    Αν το καταφέρω τελικά και το κάνω, μόλις αρχίσει να καταλαβαίνει λίγα παραπάνω (είμαστε 2 ακόμη και δεν λέμε πολλά) θα το δοκιμάσουμε!!

    Για την ώρα μπήκε στη λίστα <3

    1. Οι μαυροπίνακες αρέσουν πολύ στα παιδιά και οι κιμωλίες κάνουν καλό στη λεπτή κινητικότητα των δακτύλων τους. Θα αρέσει πολύ στο μικρό σου ένα τέτοιο δωμάτιο! Κι εγώ αντίστοιχα έχω ένα χώρο που είναι όλα τα παιχνίδια συγκεντρωμένα για τις κόρες μου! Τα φιλιά μου

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link