Φτιάχνουμε αποκριάτικη μάσκα ήλιος

αποκριάτικη-μάσκα-ήλιος

Αυτή την αποκριάτικη μάσκα ήλιος την έχω αγαπήσει τόσο πολύ! Ο κύριος λόγος είναι γιατί βλέπω τις μικρές μου να την φοράνε και νιώθω να φωτίζεται η μέρα μου! Εξάλλου τα κορίτσια μου είναι ο ήλιος μου, όπως λέει και το τραγούδι:

You are my sunshine, my only sunshine

You make me happy when the sky is grey…

Αποκριάτικη μάσκα ήλιος

Υλικά για να φτιάξουμε αποκριάτικη μάσκα ήλιος (για 2 μάσκες)

-Λευκό χάρτινο πιάτο (ή χαρτόνι)

-Λευκό χαρτόνι

-Κίτρινο χρώμα και πινέλο

-Ψαλίδι, μολύβι

-Συρραπτικό

-Λαστιχάκι

-Διακορευτής

Αποκριάτικη μάσκα ήλιος

Διαδικασία

Πήρα το χάρτινο πιάτο και το έκοψα στη μέση. Πάνω σε κάθε κομμάτι σχεδίασα μια απλή μάσκα. Μπορείτε να ξεπατικώσετε το σχέδιο από κάποια άλλη μάσκα που έχετε ήδη στο σπίτι.

Αποκριάτικη μάσκα ήλιος

Μετά έκοψα τις δύο μάσκες βάσει του σχεδίου. Στη συνέχεια, σχεδίασα πάνω στο λευκό χαρτόνι τις ακτίδες του ήλιου (όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία) και τις έκοψα.

Αποκριάτικη μάσκα ήλιος

Σύρραψα τις ακτίδες του ήλιου πάνω στη μάσκα. Έτσι, η αποκριάτικη μάσκα ήλιος ήταν έτοιμη.

Αποκριάτικη μάσκα ήλιος

Αποκριάτικη μάσκα ήλιος

Η Ελένη και η Έλλη ανέλαβαν να την χρωματίσουν. Πήραν τα πινέλα τους και κίτρινη μπογιά και ξεκίνησαν. Γενικώς, αρέσει και στα δύο κορίτσια μου να ζωγραφίζουν με πινέλο και το διασκέδασαν πολύ!

Όταν στέγνωσε η μάσκα, πήρα τον διακορευτή κι έκανα από μία τρύπα δεξιά κι αριστερά. Εκεί έδεσα ένα κομμάτι λάστιχο για να μπορούν οι ηλιαχτίδες μου να φοράνε την αποκριάτικη μάσκα ήλιος.

Σημείωση: Το χάρτινο πιάτο είναι αρκετά ανθεκτικό αλλά και πιο σκληρό υλικό για το παιδικό μουτράκι. Αν θέλετε πιο μαλακό υλικό, φτιάξτε αποκριάτικη μάσκα ήλιος από απλό χαρτόνι ή αφρώδες χαρτί!

Αποκριάτικη μάσκα ήλιος

.


Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).


Σας φιλώ…

42 Comments
  1. Μας έχεις ξεσηκώσει με τις αποκριάτικες κατασκευές! Είσαι πηγή έμπνευσης τελικά. Όταν θέλω να βρω αποκριάτικη κατασκευή μόνο σε εσένα θα ψάχνω πια!

  2. Υπέροχη και αυτή η ιδέα!
    Το χαμόγελο στο τέλος είναι όμως που κλέβει την παράσταση! Η χαρά με όλη της την δύναμη!

  3. Πόσο όμορφο να κάνετε μαζί τόσες και τόσο δημιουργικές δραστηριότητες. Πόσο καλό κάνει στα παιδάκια αυτό!
    Πολύ όμορφες οι μάσκες σας και απλούστατες, μπράβο!
    Καλό τριήμερο να έχεις κι εσύ 🙂

  4. Βρε Σωτηρία μου τι υπέροχα πραγματάκια που κάνετε…πολύ όμορφες οι μάσκες των παιδιών, αλήθεια…φωτεινές, χαρούμενες, όπως και τα χαμόγελα τους! Καλό τριήμερο και να περάσετε τέλεια! φιλιά

  5. Καταπληκτικές οι μάσκες σας!!! Και του χρόνου!!!
    Υ.Γ. Μπορείς να μου στείλεις το μέιλ σου? Κάνω μια προσπάθεια να καταχωρήσω όλα τα μέιλ των μπλόγκερ που παρακολουθώ και θα ήθελα και το δικό σου. Ευχαριστώ!!!

  6. Νομίζω πως τα χαμογελά τους είναι όλα τα λεφτά!!! Τελικά πόσο απλά πράγματα θέλουν τα παιδιά για να είναι ευτυχισμένα!! Να τις χαίρεσαι Σωτήρια μου!! :)) Μήπως πρέπει να φτιάξετε και άλλες ίσως με ζωάκια αυτή τη φορά?? Κουνελάκι ίσως και λόγω Πάσχα 😉 Καλό τριήμερο!!!

  7. Ευχαριστώ Ελεάνα μου! Μετά τα κουνελάκια που μας έδειξες, μου μπηκανε ιδέες και φτιαξαμε κουνελάκια, αρκουδάκια, γάτες, σκύλους, αλεπουδες και όλο το ζωικό βασίλειο! Απλά σκέφτηκα να σας δωσω ιδέες για κάτι πιο πρωτότυπο! Να περάσετε όμορφα! Φιλιαααααα

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link