Τα Χρυσα και τα Aσημένια παπούτσια!

 
 
Φίλες μου αγορομανες που βλέπετε τα κοριτσάκια με τα όμορφα φορεματάκια τους, τα πολύχρωμα καλσόν και τα παπουτσάκια τους, τα τσιμπιδάκια, κοκαλάκια, στέκες και λαστιχάκια με λογής λογής σχεδιακια, τα trendy τσαντάκια τους και τα παιδικά βραχιολακια, κολιέ και δαχτυλίδια τους, και λέτε: 
“καλέ, τι όμορφο και χαριτωμένο κοριτσάκι είναι αυτό; Αχ και να είχα και εγώ ένα κοριτσάκι για να το ντύνω έτσι!”

Έχετε σκεφτεί πόσο χρονοβόρο, κοστοβορο άλλα και ψυχοφθόρο (και όλα τα -ορο) είναι να έχεις μια μικρή “κοκέτα”???

pic 2
Σκηνικό Νο1: Αποβραδίς ετοιμάζω τα ρούχα για το σχολείο της κόρης μου (για να μην καθυστερούμε το πρωί) κι όταν έρχεται η ώρα να τα βάλει μου λέει: “Μαμά δεν θέλω φόρμα θέλω να βάλω φόρεμα όπως η φίλη μου η Κατερινουλα!”
“Μα καρδούλα μου έχει κρύο έξω και θα παγώσεις τόσες ώρες με το καλσόν!”
“Θέλω φόρεμα, θέλω φορεμαααα”
Κι άντε να πείσεις εσύ το τετράχρονο ότι θα παγώσει φορώντας φόρεμα το χειμώνα, αλλά και το καλοκαίρι ότι στο πάρκο είναι πιο πρακτικό το κολάν!
Κι αφού υποκυψω γιατί η ώρα περνάει και πρέπει επιτελούς να ετοιμαστούμε να φύγουμε σου λέει: “α δε θέλω αυτό το φόρεμα!”
Και επιπλέον πρέπει εσύ να σεταρεις καλσόν, παπούτσι, φόρεμα, ζακέτα, στέκα, κτλ! Ούτε που το φανταζομουν!

pic 3

Υπερβολές θα μου πείτε! Έτσι νόμιζα κι εγώ κι ας είμαι από τις μανάδες που δεν θέλω τα παιδιά μου να δίνουν έμφαση στην εξωτερική εμφάνιση! Όμως τα παιδιά είναι παιδιά κι έχουν άλλα κριτήρια και επηρεάζονται. Όσο κι αν προσπαθώ να εξηγήσω στη μεγάλη μου κόρη ότι κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και διαφορετικός και ντύνεται αλλιώς και ότι κάθε οικογένεια έχει τους δικούς της κανόνες, εκείνη ναι μεν συμφωνει αλλά την κρίσιμη στιγμή ξεχνιέται και μου λέει ότι θέλει κι εκείνη φόρεμα, τσάντα, κολιέ, κτλ όπως οι φίλες της!!!

pic 4

Κι όλα αυτά τα γράφω με αφορμή το ότι η μεγάλη κόρη άλλαξε πρόσφατα  νούμερο παπουτσιού και βρεθήκαμε να μην έχουμε παπούτσια για φόρεμα! Δράμα! Και μέσα σε όλα η αδερφή της είχε καινούργια χρυσά “γοβακια” (δηλαδή της μεγάλης ήταν που τα φορούσε στην αντίστοιχη ηλικία)! Εκεί να δείτε διπλό δράμα! “Θέλω κι εγώ χρυσά γοβακιαααα” έλεγε απαρηγόρητη! Ώσπου τελικά αγοράσαμε καινούργια ασημένια  όμως “γοβακια” και έτσι ηρεμήσαμε (τα οποία λόγω ζέστης δεν θα προλάβει να τα ευχαριστηθεί)!
Και πείτε καλές μου αγορομανες έχετε αντιμετωπίσει τέτοια πείσματα???
Από όσο γνωρίζω από φίλες μου τα αγοράκια φοράνε μια φόρμα και ένα φουτερ ή μια βερμούδα κι ένα t-shirt και έτοιμα! Τόσο απλά!

pic 5

Για να είμαστε σε επαφή, μη ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα του My Little World  ή συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog ή ακολουθείστε με στο instagram

14 Comments
  1. Να! Αυτά τα προβλήματα γλιτώνουμε εμείς οι αγορομάνες, αν και ζηλεύω λίγο που δεν υπάρχει τίποτα γυαλιστερό στην εμφάνιση μας. Έχουμε άλλα εμείς χαχαχα!

  2. οτι και να λες εγώ τα απολαμβάνω όοοολα αυτά! αλλά και του μαχαραγιού τα απολαμβάνω, εχουν και τα αγοράκια τόσο γουστοζικα ρουχακια!

  3. Εμένα πα΄λι μου αρέσουν όλα αυτα! Τρελαινομαι να σετάρω τα ρούχα της!Βέβαια ακόμα τα διαλέγω εγώ! μετά θα δείξει..
    Απο το link party της Μάχης!

  4. χααχαχαχ Δεν είμαι αγορομάνα και σε καταλαβαίνω απόλυτα!!! Η κόρη μου θέλει πάντα να φορέσει κάτι άλλο από αυτό που διάλεξα εγώ και είναι μόλις τριών!!! Τα κοριτσάκια όμως με τα κοκαλάκια στα μαλλιά και τα ωραία χτενίσματα, τα ζηλεύω και εγώ επειδή η δικιά αν και έχει πολύ και μακρύ μαλλί δεν δέχεται τίποτα. Τα παπούτσια όμως μεγάλο δράμα…..γιατί εγώ φοράω ψηλά τακούνια και εκείνη όχι, τέλος συμβιβάζεται να τα φοράει στο σπίτι και πως θα είναι δικά της όταν της κάνουν!!!!

  5. Αχ και βαχ μανούλα, μα να έχουν άποψη από τόσο μικρά! Κι αυτά τα πείσματα! Η μεγάλη μου που είναι τώρα 5 τους τελευταίους μήνες έχει γίνει πολύ πολύ συνεργάσιμο παιδάκι! Η μικρή άστα, είναι η δική της εποχή για πείσματα! Φιλιάααα

  6. Είδα το σχόλιο μου το καλοκαίρι και έλεγα αχ καλά είμασταν τότε!! Τώρα κυκλοφορεί με τιάρα (ναι τιάρα!!) Οϊμέ η μάνα τί τραβάω! Πάντως Σωτηρία εμάς δουλεύει το ότι τα βγάζουμε από την προηγούμενη… τα διαλέγει, ταιριάζει και μία τιάρα και έτοιμη!! χα χα!

  7. Χαχα! Τι να κάνουμε έτσι είναι οι πριγκίπισσες! Κι εμείς τα διαλέγουμε από την προηγούμενη για τη μεγάλη ζουζούνα, αν και τώρα που έγινε 5 είναι πολύ πιο συνεργάσιμη! Τη μικρή επειδή την έχω ακόμα σπίτι, την αφήνω λίγο να κάνει το κέφι της μιας και είναι η δική της εποχή για πείσματα! Φιλιάαα

  8. απλα σε νοιωθω!!!!!!! και η ατακα…μαμα οχι αυτο το φορεμα, το ειχα βαλει την προηγουμενη εβδομαδα και το θυμουνται! χαχαχαχαχα

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link