Ταξίδι στη Βενετία με τα παιδιά

Ταξίδι στη βενετία

Το ταξίδι μας στη Βενετία με τα παιδιά ήταν υπέροχο, υπέροχο, υπέροχο! Τι να πρωτοπω γι΄αυτήν την πόλη που με μάγεψε και με τρέλανε! Με τα όμορφα χρώματά της, με τα γραφικά κανάλια και πλακόστρωτα δρομάκια της, τα υπέροχα palazzi της, την αίσθηση ελευθερίας που μου μετάδωσε, το γευστικότατο φαγητό της και φυσικά τις γόνδολές της!

Η γειτονική μας χώρα, η Ιταλία πάντα μου ασκούσε μεγάλη έλξη και δεν χάνω ευκαιρία να την επισκεφτώ. Όμως στη Βενετία δεν είχα πάει ποτέ και πραγματικά λυπάμαι που δεν είχα αντικρίσει αυτή την ομορφιά νωρίτερα!

Η θέα στο μεγάλο κανάλι (grand canal)

Ταξίδι στη Βενετία με τα παιδιά

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφτεί κάποιος τη Βενετία είναι η άνοιξη και το φθινόπωρο. Κι αυτό γιατί ο καιρός ενδείκνυται για ολοήμερους περιπάτους χωρίς να κρυώνει ή να σκάει από τη ζέστη! Επίσης, φήμες λένε ότι το καλοκαίρι κάποιες φορές αναδύεται άσχημη μυρωδιά από τα κανάλια. Εμείς επισκεφτήκαμε τη Βενετία την Πρωτομαγιά, ο καιρός ήταν υπέροχος, η μέρα μεγάλη κι έτσι απολαύσαμε την πόλη όσο περισσότερο μπορούσαμε! Πάμε όμως να σας περιγράψω πως ήταν το ταξίδι μας στη Βενετία με δύο μικρά παιδιά!

Λίγα λόγια για την Βενετία

Η Βενετία είναι πόλη χτισμένη πάνω σε μια ομάδα 118 μικρών νησιών που χωρίζονται από κανάλια και ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες. Ετοιμαστείτε λοιπόν για αρκετές βόλτες με τα πόδια κι αν ταξιδεύετε με μικρά παιδιά, όπως εμείς, θα σας φανεί χρήσιμο να έχετε μαζί σας ένα καρότσι. Έτσι όταν το παιδί κουράζεται να μπορεί να ξαποστάσει και να πάρει έναν υπνάκο στο καρότσι. Το μόνο δύσκολο είναι ότι θα πρέπει να σηκώνετε συχνά το καρότσι στα χέρια για να ανεβείτε/κατεβείτε κάποια γέφυρα με σκαλοπάτια.

Δεκάδες γραφικά κανάλια με τις βάρκες τους να λικνίζονται υπομονετικά!
Πρωινή μοναχική βόλτα πριν ξυπνήσουν οι υπόλοιποι!!! 

Πλωτές μετακινήσεις και βόλτα με τη Γόνδολα

Σχεδόν όλες οι οικογένειες και οι κάτοικοι της Βενετίας έχουν από μία βάρκα. Είναι όπως έχουμε εμείς τα αυτοκίνητα, και φυσικά όλες οι μετακινήσεις γίνονται εν πλω. Ακόμα και τα λεωφορεία είναι πλωτά και μπορείς να μετακινηθείς άνετα με αυτά σε οποιοδήποτε σημείο της πόλης.

Η βόλτα με τη γόνδολα ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. Αυτό το όμορφο πλεούμενο είναι πάρα πολύ άνετο και λικνίζεται τόσο ήρεμα στα νερά που κυριολεκτικά σε ταξιδεύει. Τα κορίτσια μου εντυπωσιάστηκαν απίστευτα από τη βόλτα με τη γόνδολα, το ίδιο κι εγώ. Η τιμή της βέβαια τσουχτερή, αλλά άξιζε. Εξάλλυ, δεν γίνεται να πας στη Βενετία και να μην κάνεις βόλτα με γόνδολα!

Χαρούμενα πρόσωπα βολτάρουν μέσα στη γόνδολα!

Ο Filippo, ο γονδολιέρης μας, φορώντας το παραδοσιακό ριγέ άσπρο-μαύρο μπλουζάκι, συνδυασμένο με μαύρο παντελόνι (παραδοσιακό ντύσιμο των γονδολιέρηδων) ήταν εξαιρετικός! Μας πέρασε από πολλά γραφικά κανάλια και μέρη που άξιζε κανείς να δει μέσα από τη γόνδολα.  Κατά τη βόλτα μας, με τα σπαστά αγγλικά του μας μίλησε για τις ομορφιές της Βενετίας.

Μάλιστα ανέβασε με προσοχή κάθε κορίτσι στο μπροστινό μέρος της γόνδολας και με τη βοήθειά του έγιναν κι εκείνες για λίγο γονδολιέρισσες (μιλάμε για πολύ ενθουσιασμό)!!!

Η μεγάλη γονδολιέρισσα μου!
Η μικρή γονδολιέρισσα μου!

Τα μπαλκόνια της Βενετίας

Χαρακτηριστικό σε όλη την πόλη της Βενετίας ήταν τα πολύχρωμα λουλούδια που στόλιζαν κάθε γωνιά, κάθε εστιατόριο, κατάστημα, παράθυρο ή μπαλκόνι. Πραγματικά τα κοίταζες και σου έφτιαχναν το κέφι (που έτσι κι αλλιώς ήταν ανεβασμένο)!

Υπέροχα παραθύρια και μπαλκονάκια με πολύχρωμα λουλούδια στόλιζαν κάθε γωνιά της πόλης

Αποκριάτικες μάσκες παντού

Η Βενετία ως γνωστόν φημίζεται και για το καρναβάλι της και τις μάσκες της! Πολύχρωμες, έντεχνες, σε ποικίλα σχέδια και χρώματα, τις συναντάς παντού και κυρίως στα τουριστικά σημεία της πόλης! Βρίσκεις μάσκες σε κάθε σχήμα, χρώμα και φυσικά για κάθε βαλάντιο! Εγώ, σαν Πατρινιά που είμαι, της εκτίμησα και τις τίμησα δεόντως!

Δεκάδες μάσκες σε υπέροχα χρώματα και σχέδια
 

Ταξίδι στη Βενετία με τα παιδιά: Ποια αξιοθέατα να επισκεφτείς

Επισκεφτήκαμε  τα μεγάλα αξιοθέατα της πόλης, όπως τη γέφυρα Ριάλτο που βλέπετε παρακάτω να είναι κατάμεστη από κόσμο!

Τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στην ομώνυμη πλατεία που στο εσωτερικό της στεγάζει πολλούς από τους μεγαλύτερους θησαυρούς της Βενετίας, συμπεριλαμβανομένου του προσκυνήματος της εικόνας της Παναγίας της Nicopeia.

Το καμπαναριό της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου είναι το ψηλότερο κτίσμα της Βενετίας και προσφέρει μοναδική θέα της πόλης. Αν αποφασίσετε να ανεβείτε τα 97m ύψος η θέα που προσφέρει πάνω από τις στέγες της πόλης θα σας εντυπωσιάσει!

Το Παλάτι των Δόγηδων που ήταν κάποτε το σπίτι του εκλεγμένου ηγέτη της Βενετίας, του Δόγη, καθώς και το πολιτικό, νευραλγικό κέντρο της πόλης. Το εσωτερικό έχει πιο Αναγεννησιακό στυλ, και χρονολογείται από τον 16ο αιώνα. Ο πρώτος όροφος αποτελείται κυρίως από τα διαμερίσματα του Δούκα τα οποία ακόμα στεγάζουν κάποιους πίνακες του Τιτσιάνο και του Μπελίνι. Το Palazzo στεγάζει επίσης αρχαία κελιά φυλακών και ένα οπλοστάσιο που εντυπωσίασαν πολύ τα κορίτσια μου!

Παρέα με τα κορίτσια μας περπατήσαμε σε όσο πιο πολλά σημεία της πόλης μπορούσαμε, στην αποβάθρα, στις πλατείες, στις γέφυρες, στα κανάλια!

Μικρές δεσποινίδες περπατούν και ποζάρουν!

Ιταλικό φαγητό

Εννοείται ότι δοκιμάσαμε όλες τις ιταλικές λιχουδιές που όπως πάντα δεν μας άφησαν ασυγκίνητους! Παγωτά, πίτσες, πανίνι και ιταλικά γλυκάκια ήταν μερικά από αυτά!

Λαχταριστές λιχουδιές που τις βρίσκεις σε κάθε γωνιά της πόλης!

Απολαύσαμε τον όμορφο ανοιξιάτικο καιρό (εκτός από την τελευταία ημέρα που έβρεξε, γκρρρρ) κάνοντας χαλαρές βόλτες. Η Ελένη με την Έλλη δεν έχασαν την ευκαιρία να τρέξουν και να παίξουν στις μεγάλες πλατείες και φυσικά να ταΐσουν τα περιστέρια.

Κυνηγώντας και ταΐζοντας τα περιστέρια

Ήταν ένα πολύ όμορφο, χαλαρό και γεμάτο, οικογενειακό ταξίδι στην υπέροχη Βενετία, μια πόλη που ξανα-ερωτεύεσαι και την ερωτεύεσαι! Υπήρχαν κι άλλα μέρη που μπορούσαμε να επισκεφτούμε αλλά τα αφήσαμε για την επόμενη φορά.

 

Έτσι για να έχουμε κίνητρο να ξανά-επισκεφτούμε αυτή την όμορφη και μαγευτική πόλη που θα μείνει στην καρδιά μου για πάντα και σίγουρα στις καρδιές των κοριτσιών μου, αφού μετά από τόσους μήνες ακόμα μιλάνε γι΄αυτό το ταξίδι!


Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).


 

Taxidi_sti_venetia_mylittleworldgrΣας φιλώ…

Δείτε επίσης:

Το ταξίδι μας στο Λονδίνο με τα παιδιά

taxidi_sto_londino_me_ta_paidia_mylittleworldgr

Βαρσοβία: Μια ιδανική πολή για οικογενειακές διακοπές

varsovia_gia_oikogeneiakes_diakopes_mylittleworldgr

Εκδρομή στη Gardaland με τα παιδιά

ekdromi_sti_Gardaland_mylittleword.gr

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

20 Comments
  1. Πάντα ομορφα ταξιδια σου εύχομαι Σωτηρια μου! Οσο για τη Βενετία δεν εχω λογια. Δυο χρονια εκανα μεταπτυχιακο εκει και ειναι μες στην καρδια μου αυτη η μοναδική πολη. Δε χανω ευκαιρία να την επισκέπτομαι. Φιλακια πολλα!

  2. Σωτηρία μου, τι υπέροχο οδοιπορικό στην όμορφη Βενετία. Έχω πάει Ιταλία όμως στη Βενετία όχι, είναι ένα ταξίδι όμως που πρόκειται να πραγματοποιήσω σύντομα. Χαίρομαι που πέρασες εκπληκτικά και το καταευχαριστήθηκαν τα κορίτσια σου. Να είστε καλά και να ξαναπάτε. Πολλά φιλιά, φίλη μου.

  3. Μα τι ωραία!! Κι εγώ δεν έχω πάει ποτέ Βενετία, αν κι έχω επισκεφθεί την Ιταλία 2-3 φορές κι έχω και στενούς συγγενείς κοντά στη Ρώμη. Είναι στα άμεσα πλάνα!!
    Οι μικρές φαίνεται πραγματικά να το χάρηκαν!
    Να είσαστε καλά, να ταξιδεύετε συχνά!!

  4. Τι όμορφη ανάρτηση Σωτηρία μου! Έχω επισκεφθεί σαν παιδί την Βενετία και θέλω πολύ να ξαναπάω ! Υπέροχες φωτογραφίες και υπέροχες στιγμές! Πάντα τέτοια εύχομαι! Φιλάκια πολλά και καλή εβδομάδα

    1. Σε ευχαριστώ πολύ Κατερίνα μου! Εύχομαι να την ξανα-επισκεφτείς με τις κόρες σου και τον άνδρα σου! Καλή εβδομάδα και σε εσένα. Φιλιάαα

  5. Ζηλευω!!!!! Θελω να παω Βενετία και 2 φορές που το οργανώσαμε, το ακυρώσαμε πάλι λόγω έκτακτων καταστάσεων!
    Με τα μικρά στο εξωτερικό δεν το έχουμε επιχειρήσει ακόμα, αλλά μάλλον δε θα το κάνουμε και τόσο σύντομα! Καλες βόλτες να έχτε κούκλα 🙂

    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ζήνα μου! Είναι πανέμορφη η Βενετία, εύχομαι την επόμενη φορά που θα το κανονίσετε να καταφέρετε να πάτε! Είναι ωραία εμπειρία με τα παιδιά στο εξωτερικό, εμείς τα έχουμε πάρει αρκετές φορές μαζί μας και περάσαμε πάααρα πολύ καλά! Πολλά φιλιάαα

    1. Σε ευχαριστώ πολύ! Χαίρομαι που σε ταξίδεψα κι εύχομαι να πραγματοποιήσεις σύντομα το όνειρό σου και να επισκεφτείς τη μαγική αυτή πόλη!Φιλιάαα

  6. Είναι υπέροχη πόλη και επίσης είναι μια πόλη που ενδείκνυται να έχεις τα παιδιά μαζί σου. Την έχω επισκεφτεί 3 φορές και τις 2 από αυτές κι εγώ με τα παιδιά μου όταν ήταν μικρότερα. Με ξαναταξίδεψαν οι φωτογραφίες σου Σωτηρία μου! Φιλιά πολλά!

  7. Είμαι ερωτευμένη με αυτή τη πόλη!!! Έχω πάει μία φορά και θέλω να ξαναπάω σύντομα!! Την περπάτησα αρκετά.. Μου άρεσε τόσο που πήγαινα όλο και πιο μέσα και χανόμουν μέσα στα δρομάκια της επίτηδες να χαζεύω τα σπίτια, να μυρίζω τα φαγητά που μαγείρευαν οι ντόπιοι, να ακούω τραγο΄υδια απο τα ανοιχτά παράθυρα!! Δεν υπάρχει αυτό το μέρος!! Σαν να υπάρχει στον αέρα της μία νοσταλγία και ένας ρομαντισμός!!! Στα μαγαζιά και στα εργαστήρια με τις μάσκες που βρισκόντουσαν πιο μέσα χωμένα ξόδεψα ώρες και χρήμα.. 🙂 Υπέροχες αναμνήσεις!!

    1. Ελεάνα μου τι όμορφα που τα περιγράφεις! Σε καταλαβαίνω απόλυτα αφού κι εγώ μαγεύτηκα με την πόλη αυτή! Σου εύχομαι να ξαναπάς σύντομα και να περάσεις ακόμα πιο υπέροχα! Τα φιλιά μου…

  8. Πέρασε πολύς καιρός που περασα απο εδώ και εχασα αναρτησεις σου Σωτηρία μου.. οταν ομως ερχομαι τις βλέπω όλες εστω και λιγο καθηστερημενα.. . το ταξιδι αυτο στην Βενετια.. πες μου ποιονου δεν είναι αποθυμενο.ε;.. τι καλα που πήγες και τα κορτσια σου μαζί.. θα εχουν να θυμούνται απο αυτο το πανεμορφο ταξιδι φιλη μου
    Ταξιδεψαμε και εμεις μαζι σου… οσοι δεν μπορούμε να κάνουμε αυτο το ταξιδι ..να εισαι καλα φιλη μου να μου φιλησεις τα κοριτσια … φιλακιαα 🙂 <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link