Πως να διακοσμήσεις τα λευκά πάνινα παπούτσια σου

Πρόσφατα αγόρασα ένα ζευγάρι λευκά πάνινα παπούτσια με κορδόνι για σπορ ανοιξιάτικες εμφανίσεις. Ξέρετε από αυτά τα παπούτσια που είναι τόσο άνετα ώστε μπορείς να τρέχεις άφοβα πίσω από τα πιτσιρίκια! Επειδή ήταν αρκετά οικονομικά δεν το πολυσκέφτηκα και τα πήρα αμέσως, μετά όμως που πήγα σπίτι μου φαίνονταν πολύ συνηθισμένα και βαρετά. Οπότε τι θα μπορούσα να κάνω? Απλούστατο, να τα διακοσμήσω!

Στην αρχή σκέφτηκα να τα βάψω με χρώματα για ύφασμα, αλλά επειδή είναι λευκά και θα λέρωναν εύκολα, ήθελα να μπορώ να τα πλύνω ακόμα και στο πλυντήριο άφοβα. Έτσι κατέληξα στη λύση του κεντήματος, δηλαδή να κεντήσω κάποιο όμορφο και ανοιξιάτικο σχέδιο πάνω στα πάνινα παπούτσια μου και να τα κάνω ξεχωριστά και ιδιαίτερα. Τι θα μπορούσα να κάνω λοιπόν που να είναι εύκολο και να μην χρειάζεται ούτε πολύ κόπο ούτε ιδιαίτερες δεξιότητες? Απλούστατο, μικρά λουλουδάκια και κάποιες τσαχπινιές!

Τα υλικά που χρειάστηκα για να διακοσμήσω τα λευκά πάνινα παπούτσια μου είναι:

Κλωστή κεντήματος σε χρώμα κόκκινο και μπλε.

Βελόνα κεντήματος

Ψαλίδι, μολύβι

Αρχικά έκανα με το μολύβι το σχέδιο πάνω στο πάνινο παπούτσι και το χρησιμοποίησα σαν οδηγό. Μετά ξεκίνησα να κεντάω τα λουλουδάκια, πρώτα το εσωτερικό τους και τις πιτσιλιές με μπλε κλωστή και μετά τα φύλλα τους με κόκκινη κλωστή. Για έξτρα τσαχπινιά κέντησα με τη μπλε κλωστή και τα κορδόνια, αυτή την ιδέα την πήρα από την αγαπημένη μου Ζήνα και το Ευ Ζην Creations που πρόσφατα είχε κεντήσει κι εκείνη τα κορδόνια της.

Όταν τελείωσε η χειροτεχνία μου πραγματικά τα αγάπησα αυτά τα παπούτσια! Έγιναν τόσο όμορφα, τόσο ανοιξιάτικα, τόσο ξεχωριστά και τόσο εγώ!

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ)  ή ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Λοιπόν, πως σας φαίνονται?

Σας φιλώ…

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

12 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link