Μπολ κολατσιού με καπάκι μαυροπίνακα

μπολ κολατσιού

Αυτό το μπολ κολατσιού με καπάκι μαυροπίνακα η κόρη μου το έχει αγαπήσει! Από όταν η κόρη, Ελένη, ξεκίνησε να διαβάζει, αρχίσαμε με τον μπαμπά της να της γράφουμε μικρά σημειώματα με τρυφερά λόγια. Για παράδειγμα: “καλημέρα αστεράκι μου“, “καλή εβδομάδα αγαπούλα μου“, κι άλλα πολλά τρυφερά λόγια. Αυτά τα σημειώματα συνηθίζουμε να τα κρύβουμε μέσα στο μπολ κολατσιού της. Η χαρά της απερίγραπτη καθώς περιμένει κάθε μέρα να ανοίξει το μπολ με το κολατσιό της και να διαβάσει το μήνυμα της μαμάς (ή του μπαμπά)!

Το περσινό μπολ με το κολατσιό της αν και ήταν γερό, είχε ξεθωριάσει η ζωγραφιά που υπήρχε στο πάνω μέρος και ήθελε μια αλλαγή! Για το λόγο αυτό, σκέφτηκα να βάψω το πάνω μέρος του με μπογιά μαυροπίνακα και να γράφουμε εκεί το μήνυμα που θέλουμε. Άλλωστε αφού θα ήταν εξωτερικά στο μπολ και δεν θα ερχόταν σε επαφή με το κολατσιό του παιδιού, δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Είναι πολύ εύκολο να το φτιάξετε με μόλις 3 βήματα και 3 υλικά!

Τα υλικά που χρησιμοποίησα για να φτιάξω το  μπολ κολατσιού με καπάκι μαυροπίνακα είναι:

-Μπογιά μαυροπίνακα

-μικρό ρολό (για να βάψω)

-χαρτοταινία

μπολ κολατσιού

1ο βήμα: Αρχικά κόλλησα την χαρτοταινία γύρω γύρω από το καπάκι του μπολ.

2ο βήμα: Έβαψα με τη μπογιά μαυροπίνακα. Χρειάστηκε να περάσω 2 χέρια προκειμένου να κρυφτεί εντελώς η ζωγραφιά που είχε πάνω το μπολ.

μπολ κολατσιού

3ο βήμα: Περίμενα να στεγνώσει καλά η μπογιά μαυροπίνακα κι αφαίρεσα προσεχτικά τη χαρτοταινία.

μπολ κολατσιού με χρώμα μαυροπίνακα

Έγραψα το πρώτο μήνυμα πάνω στο μπολ κολατσιού και το έδειξα στην Ελένη! Ενθουσιάστηκε και της άρεσε πολύ! Έτσι, τα μηνυματάκια μας συνεχίζονται και φέτος και η Ελένη εξακολουθεί να τα περιμένει με αγωνία.

Γλυκά λόγια και χαρούμενες ζωγραφιές ζεσταίνουν καθημερινά την καρδούλα της και ξέρει ότι την σκεφτόμαστε ακόμα κι όταν δεν είμαστε δίπλα της!

Αν θέλετε εύκολες και υγιεινές ιδέες για κολατσιό, θα βρείτε εδώ ! Όσο για τις κιμωλίες, σας είχα δείξει εδώ πως μπορείτε να τις φτιάξετε παρέα με τα παιδιά σας!

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ)  ή ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Συμβουλές:

1) Χρησιμοποιήστε ρολό βαψίματος αντί για πινέλο γιατί στρώνει καλύτερα το χρώμα.

2) Αποφύγετε το πλύσιμο του μπολ κολατσιού στο πλυντήριο πιάτων γιατί μπορεί να φθαρεί το χρώμα. Εγώ το πλένω στο χέρι και μέχρι στιγμής δεν έχει πάθει τίποτα (τελευταία ενημέρωση Σεπτέμβριος 2019)!

Σας φιλώ…

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

6 Comments
  1. Ποσο τρυφερη ιδέα αυτα τα μηνύματα! Το ταπερ -μαυροπίνακας σούπερ!
    Θα δοκιμάσω, παρόλο που τα δικά μου μεγάλωσαν και δεν παίρνουν πια κολατσιο σε ταοερακι (πάντως ακομα παίρνουν , χα,χα!)

    1. Ευχαριστώ πολύ! Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό το ότι αν και μεγάλωσαν παίρνουν ακόμα ταπεράκι από τη μαμά, δείχνει ότι έχουν μάθει να εκτιμούν το σπιτικό κολατσιό σε σχέση με το junk food!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link