Πινιάτα μονόκερος + δωρεάν εκτυπώσιμα

diy_pinata_monokeros_mylittleworldgr

Την πινιάτα μονόκερος σας την είχα υποσχεθεί! Αφού λοιπόν φτιάξαμε στέκες μονόκερος και τσάντες δώρου μονόκερος, σειρά έχει να σας δείξω πως φτιάξαμε την πινιάτα μονόκερος για το πάρτυ της μεγάλης μου κόρης.

Πινιάτα μονόκερος – Υλικά:

-Χαρτόνι σε διαστάσεις της αρεσκείας μας.  Η δική μας πινιάτα είχε διαστάσεις 55(πλάτος) x 45(ύψος) x 12 και χρησιμοποίησα μια μεγάλη κούτα

-Χαρτόνι φούξια, ρόζ, κίτρινο (για τα λουλουδάκια στο κεφάλι του μονόκερου)

-Χαρτοταινία (εγώ χρησιμοποίησα μπλε, αλλά αν έχετε ανοιχτόχρωμη θα είναι καλύτερα)

-Υγρή κόλλα χειροτεχνίας

-Γκοφρέ χαρτί σε χρώμα άσπρο, φούξια, μωβ, κίτρινο. Θα χρειαστείτε αρκετό από το άσπρο χαρτί (ανάλογα με τις διαστάσεις της πινιάτας)

-Χρυσό χαρτόνι (glitter) για το κέρατο του μονόκερου και χρυσό κορδόνι (προαιρετικά)

-Ταινία διάφανη

-Μαύρο χαρτόνι (για τα μάτια του μονόκερου)

-Ψαλίδι, χάρακα, μολύβι, κοπίδι

-Κορδέλα 1,60 εκ. (περίπου) για να κρέμεται η πινιάτα

-Πιστόλι σιλικόνης

-Μικροδωράκια για τα παιδιά (εγώ έβαλα κομφετί, γλυφιτζούρια με βιταμίνες που αγόρασα στο φαρμακείο, γόμες, κτλ)

-Τα δωρεάν πατρόν που θα βρείτε παρακάτω

diy_pinata_monokeros_mylittleworldgr

.

Πινιάτα-μονόκερος-unicorn-pinata

Πινιάτα μονόκερος: Βήμα 1ο

Πάνω στο χαρτόνι σχεδίασα με το μολύβι ένα απλό άλογο και το έκοψα δύο φορές (όπως στην παραπάνω φωτογραφία). Σας έφτιαξα ένα πατρόν για το σώμα του αλόγου και μπορείτε να το εκτυπώσετε και να το μεγεθύνετε. Εκτυπώστε το πατρόν:

Πινιάτα-μονόκερος-unicorn-pinata

Πινιάτα μονόκερος: Βήμα 2ο

Για να ενώσω τα δύο κομμάτια του αλόγου, έκοψα από το χαρτόνι μία φαρδιά λωρίδα με πλάτος 12 εκ. (περίπου) και μήκος όσο η περίμετρος του αλόγου. Δίπλωσα τη φαρδιά αυτή λωρίδα σε ρολό για να είναι εύκαμπτη και να ακολουθήσει ακριβώς τις καμπύλες του αλόγου (όπως στην παραπάνω φωτογραφία).

Σιγά σιγά άρχισα να ενώνω με την χαρτοταινία τη φαρδιά λωρίδα και τη μία πλευρά του αλόγου. Στο πάνω μέρος της λωρίδας (δηλαδή στην πλάτη του αλόγου) έκανα με το κοπίδι δύο σχισμές και πέρασα εκεί την κορδέλα. Έδεσα τα δύο κομμάτια της κορδέλας κόμπο στο εσωτερικό του αλόγου (δες την παραπάνω φωτογραφία). Μετά κόλλησα και το άλλο κομμάτι του αλόγου με τη φαρδιά λωρίδα και έτσι ήταν έτοιμο το σώμα του μονόκερου.

Πινιάτα-μονόκερος-unicorn-pinata

Πινιάτα μονόκερος: Βήμα 3ο

Έπειτα, έκοψα από το χρυσό χαρτόνι το κέρατο του μονόκερου κι αφού το έντυσα με το χρυσό κορδόνι, το κόλλησα με την διάφανη ταινία πάνω στο μέτωπο του μονόκερου. Μπορείτε να εκτυπώσετε το πατρόν για το κέρατο του μονόκερου και να το μεγεθύνετε (ή σμικρύνετε). Εκτυπώστε το πατρόν.

.

Με το κοπίδι έκανα ένα άνοιγμα στη μια πλευρά του μονόκερου (δες παραπάνω φωτογραφία) και γέμισα την πινιάτα με τα μικροδωράκια. Το άνοιγμα αυτό δεν το κόλλησα με ταινία αφού θα το κάλυπτα μετά με το γκοφρέ χαρτί.

unicorn-pinata-πινιάτα-μονόκερος

Εδώ μπήκαν και τα κορίτσια μου στο παιχνίδι όπου άρχισαν να μου κόβουν το γκοφρέ χαρτί σε λωρίδες που τις κολλήσαμε στο σώμα του μονόκερου με την υγρή κόλλα χειροτεχνίας, ξεκινώντας από τα πόδια και συνεχίζοντας προς τα πάνω (δες την προηγούμενη φωτογραφία).

Επίσης, το κάτω μέρος των ποδιών το έντυσα με λίγο χρυσό χαρτόνι.

unicorn-pinata-πινιάτα-μονόκερος

Πινιάτα μονόκερος: Βήμα 4ο

Από το μωβ, φούξια και κίτρινο γκοφρέ χαρτί κόψαμε με τα κορίτσια μου λωρίδες και τις κολλήσαμε στην ουρά και μετά στη χαίτη του μονόκερου.

unicorn-pinata-πινιάτα-μονόκερος

Κολλήσαμε κι από ένα μάτι σε κάθε πλευρά (το έκοψα από το μαύρο χαρτόνι). Για ομορφιά φτιάξαμε και τρία λουλουδάκια από το μωβ, φούξια και ροζ χαρτόνι και τα κολλήσαμε στο κεφάλι του μονόκερου. Έτσι, η πινιάτα μονόκερος ήταν έτοιμη και περιμέναμε με αγωνία να περάσουν οι μέρες και να την χρησιμοποιήσουμε!

unicorn-pinata-πινιάτα-μονόκερος

Όσον αφορά στο μπαστούνι με το οποίο θα σπάγαμε την πινιάτα, χρησιμοποίησα ένα κοντάρι σκούπας που μαζεύει και γίνεται περίπου 1 μέτρο (λέγεται τηλεσκοπικό).

unicorn-pinata-πινιάτα-μονόκερος-μπαστούνι-για-πινιάτα

Στο πάνω μέρος του κονταριού κόλλησα πολύχρωμες κορδέλες και ήταν έτοιμο!

Tip: με τον αναπτήρα έκαψα ελαφρώς τις άκρες από τις κορδέλες για να μην ξεφτίζουν!

unicorn-pinata-πινιάτα-μονόκερος-μπαστούνι-για-πινιάτα

Η πινιάτα άρεσε πολύ στις κόρες μου αλλά και σε όλα τα παιδάκια και μπορώ να πω ότι συνέβαλλε στην επιτυχία που είχε το πάρτυ μας!

Βέβαια βοήθησαν και κάποιες δραστηριότητες που παίξαμε μέσα στο σπίτι όπως οι παρακάτω:

5 δραστηριότητες για μέσα στο σπίτι με τα παιδιά

3 δραστηριότητες για παιδικό πάρτυ

unicorn-pinata-πινιάτα-μονόκερος

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σημειώσεις για την πινιάτα μονόκερος:

-Το πατρόν για το κέρατο και το πατρόν για το σώμα του μονόκερου μπορείτε να τα εκτυπώσετε σε μεγέθυνση ανάλογα με τις διαστάσεις της πινιάτας που θέλετε να φτιάξετε.

-Το χαρτόνι που χρησιμοποίησα ήταν αρκετά γερό και χρειάστηκε να βάλει κι ο μπαμπάς το χεράκι του για να σπάσει η πινιάτα, αλλά ήθελα να είμαι σίγουρη ότι θα προλάβουν όλα τα παιδιά να δοκιμάσουν έστω και μία φορά να την σπάσουν. Αν δεν έχετε πολλά παιδάκια στο πάρτυ, καλύτερα να χρησιμοποιήσετε πιο λεπτό χαρτόνι.

Αν έχετε κάποια απορία για την κατασκευή της πινιάτας, μη διστάσετε να με ρωτήσετε!

Τσάντες δώρου μονόκερος + Εκτυπώσιμο – κλικ εδώ

unicorn gift bag

Στέκα μονόκερος + Εκτυπωσιμο – κλικ εδώ

στέκα μονόκεροςΣας φιλώ…

Δώρα για ανοιξιάτικο παιδικό πάρτυ

dora_gia_paidiko_party_mylittleworldgr
My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link