Να ευτυχήσω για να πετύχω ή να πετύχω για να ευτυχήσω; Βιβλίο-πρόταση + Διαγωνισμός

Βιβλίο να ευτυχήσω για να πετύχω ή να πετύχω για να ευτυχήσω

Το βιβλίο “Να ευτυχήσω για να πετύχω ή να πετύχω για να ευτυχήσω;” του συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη το διάβασα πρόσφατα και μου άρεσε πολύ. Είναι ένα πρωτότυπο βιβλίο για την προσωπική ανάπτυξη κάθε ανθρώπου που αναζητά να βρει και να φτάσει στον προορισμό του. Ένα βιβλίο που δεν εστιάζει στον μύθο της επιτυχίας και της ευτυχίας, αλλά στην πρόοδο, την αυτοβελτίωση και την πληρότητα.

Περίληψη του βιβλίου

Ο βασικός ήρωας του βιβλίου “Να ευτυχήσω για να πετύχω ή να πετύχω για να ευτυχήσω;” είναι ο Αλκίνοος. Ο ήρωας αυτός ταξιδεύει μαζί με τον αναγνώστη- συνοδοιπόρο, σε μία διαδρομή που στόχο έχει να του δώσει τα εφόδια για να βελτιωθεί. Ο συγγραφέας, μέσα από τον ήρωά του, μας διηγείται ένα σωρό ιστορίες πραγματικές και φανταστικές, αλλά και σκέψεις του. Οι ιστορίες και οι σκέψεις του στοχεύουν στο να μάθει ο αναγνώστης εκείνες τις τεχνικές, στρατηγικές και μεθόδους που θα τον βοηθήσουν να γίνει καλύτερος.

Λέγοντας καλύτερος, ο συγγραφέας εννοεί, να μάθει τον εαυτό του, να θέσει τους στόχους του και να μπει σε μια διαδικασία συνεχούς ανάπτυξης. Η διαδικασία αυτή βοηθάει τον αναγνώστη να λάβει τις απαραίτητες γνώσεις που θα του επιτρέψουν να βοηθήσει ο ίδιος τον εαυτό του. Κι ακόμα να βελτιώσει τις σχέσεις του με τους άλλους ανθρώπους και μέσα από αυτή τη σχέση να εξελιχθεί.

Φυσικά για να εξελιχθεί ο αναγνώστης-συνοδοιπόρος, χρειάζεται να έρθει αντιμέτωπος με τον “κακό” του εαυτό. Χρειάζεται να έχει αποφασιστικότητα και πείσμα για να εφαρμόσει τις τεχνικές κι ασκήσεις που μαθαίνει. Μόνο έτσι θα καταφέρει να γίνει ο “σκηνοθέτης” της δικής του ζωής, δηλαδή να ορίζει τις σκέψεις του, τις επιλογές και τις αποφάσεις του. Να καταφέρει να προσδώσει νόημα στη ζωή του.

Κάθε καταστροφή κρύβει μια αναγέννηση. Όσοι την ψάχνουν, αυτοί αναγεννιούνται. Γι’ αυτό, μόλις η ζωή σου γυρίσει την πλάτη, αντί να τα παρατήσεις, ανέβα στην πλάτη της και άφησέ τη να σε κουβαλήσει. Κάθε μέρα ζούμε στον κόσμο έξω από εμάς, την πραγματικότητα που έχουμε νωρίτερα διαμορφώσει στον κόσμο μέσα μας.

Να ευτυχήσω για να πετύχω ή να πετύχω για να ευτυχήσω;

Εκδότης: εκδόσεις Διόπτρα

Συγγραφέας: Νικόλας Σμυρνάκης

Σελίδες: 448

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σε συνεργασία με τις εκδόσεις Διόπτρα χαρίζουμε σε δύο τυχερούς το βιβλίο “Να ευτυχήσω για να πετύχω ή να πετύχω για να ευτυχήσω;”

-Για να κερδίσετε το βιβλίο μέσω Facebook, κάνετε κλικ εδώ.

-Για να κερδίσετε το βιβλίο μέσω Instagram, κάνετε κλικ εδώ.

Γενικοί όροι διαγωνισμού.

-Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι μέχρι και 04/02/2019. Όσες συμμετοχές δεν έχουν ακολουθήσει σωστά όλους τους όρους, ακυρώνονται. Ο διαγωνισμός ισχύει μόνο για κατοίκους Ελλάδας άνω των 18 ετών.

-Από την κλήρωση θα αναδειχθεί ένας τυχερός μέσω Facebook κι ένας μέσω Instagram που θα διαλέξουν ένα από τα παραπάνω βιβλία. Οι τυχεροί  θα ειδοποιηθούν με νέο σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Facebook κι αντίστοιχα στο Instagram. Θα πρέπει να κατοχυρώσουν το δώρο του εντός 2 ημερών, αλλιώς η κλήρωση θα επαναληφθεί. Όλη η επικοινωνία μαζί τους θα γίνεται μόνο γραπτώς κι όχι με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, πχ τηλεφωνικώς.

Αν οι τυχεροί είναι κάτοικοι Αττικής θα παραλάβουν το δώρο τους από το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Διόπτρα στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5, 210 3300774). Αν κατοικούν στην επαρχία, θα τους αποσταλούν δωρεάν από τις εκδόσεις Διόπτρα.

-Τα δώρα δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή άλλα είδη. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το My Little World δε φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.

Καλή επιτυχία!

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link