“Λακκαγκίνη στα Κιούρκα” για βόλτα με τα παιδιά

Lakkagini_sta_kiourka_mylittleworldgr

Το “Λακκαγκίνη στα Κιούρκα” είναι ένα καφέ-εστιατόριο μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα. Μόλις φτάνεις εκεί νομίζεις ότι έχεις πάει εκδρομή σε κάποια καταπράσινη πλαγιά! Μας άρεσε γιατί είναι ένας αρκετά μεγάλος, πέτρινος, ανοιχτός χώρος με ξύλινα τραπέζια. Τα περισσότερα τραπέζια είναι τοποθετημένα μπροστά από μια μεγάλη παιδική χαρά (πολύ σημαντικό) που περιτριγυρίζεται από δέντρα, ότι πρέπει δηλαδή για βόλτα με τα παιδιά!

Λακκαγκίνη στα Κιούρκα εξωτερικός χώρος
Ο εξωτερικός χώρος

Τα ζωάκια στο Λακκαγκίνη στα Κιούρκα

Μόλις φτάσαμε, τρέξαμε να δούμε τα ζωάκια που φιλοξενούνται στο χώρο γύρω από το κεντρικό κτίριο. Ελάφια, καγκουρό, λάμα, γαϊδουράκια, κουνέλια, πουλιά, κότες και προβατάκια. Τα παιδιά είχαν ενθουσιαστεί καθώς περπατήσαμε σε όλα τα μονοπάτια προκειμένου να δούμε όλα τα ζωάκια!

Λακκαγκίνη στα Κιούρκα λάμα

ταΐζοντας τα ζωάκια
Ταΐσαμε και τα κατσικάκια

Λακκαγκίνη στα Κιούρκα ελάφια

Λακκαγκίνη στα Κιούρκα ζωάκια
Ψάχνουν για τα κουνελάκια!

Λακκαγκίνη στα Κιούρκα γαϊδουράκια

Λακκαγκίνη στα Κιούρκα πουλιά

Η παιδική χαρά

Όταν τελειώσαμε τη βόλτα μας στον mini ζωολογικό κήπο που έχει στο “Λακκαγκίνη στα Κιούρκα”, οι μεγάλοι αράξαμε στα τραπεζάκια μπροστά από την παιδική χαρά, ενώ τα παιδιά έτρεξαν να παίξουν. Είναι πολύ σημαντικό ότι η παιδική χαρά είναι κλειστή γύρω γύρω κι έτσι απλά καθίσαμε κι επιβλέπαμε την Ελένη και την Έλλη που έπαιζαν (τι χαρά!).

Λακκαγκινη στα Κιούρκα παιδική χαρά

Λακκαγκίνη στα Κιούρκα παιδική χαρά

Ο εσωτερικός χώρος στο Λακκαγκίνη στα Κιούρκα

Ρίχνοντας μια ματιά στον εσωτερικό χώρο του καφέ-εστιατορίου μπορώ να πω ότι μου άρεσε αρκετά. Είναι πολύ κομψός χώρος, με μια διακριτική πολυτέλεια που δένει αρμονικά με το κατάφυτο φυσικό περιβάλλον του βουνού! Σίγουρα θα είναι πολύ όμορφα εκεί και τον χειμώνα! Οι μεγάλες τζαμαρίες σου επιτρέπουν να χαλαρώσεις και να απολαύσεις την καταπράσινη θέα πίνοντας τον καφέ σου ή γευματίζοντας.

Λακκαγκίνη στα Κιούρκα εστιατόριο

Λακκαγκίνη στα κιούρκα καφέ
Γλυκούτσικα γουρουνάκια μας υποδέχτηκαν στην είσοδο του καφέ-εστιατορίου!

Εσωτερικός παιδότοπος

Κάνοντας βόλτα μέσα στο καφέ-εστιατόριο του “Λακκαγκίνη στα Κιούρκα” είδα ότι υπάρχει πρόβλεψη για απασχόληση των παιδιών ακόμα και τον χειμώνα. Στον κάτω χώρο του εστιατορίου υπάρχει ένας περιποιημένος παιδότοπος (μην πάει το μυαλό σου σε φουσκωτά, κτλ). Ο παιδότοπος πλαισιώνεται με τραπεζάκια και καρέκλες, με παιχνίδια (παζλ, επιτραπέζια, ζωγραφική, κτλ) αλλά και με αίθουσα για παιδικό σινεμά. Πιθανόν να οργανώνουν και παιδικά πάρτυ  αλλά αυτό δεν το διευκρίνισα.

παιδότοπος

αίθουσα σινεμά

Γενικές εντυπώσεις από το Λακκαγκίνη στα Κιούρκα

Εμείς πήγαμε βόλτα στο “Λακκαγκίνη στα Κιούρκα” ένα Σάββατο απογευματάκι, κάναμε μόλις 20-25 λεπτά από τα Βόρεια Προάστια και νιώσαμε ότι πήγαμε εκδρομή! Περπατήσαμε στα μονοπάτια που οδηγούν στα ζωάκια κι απολαύσαμε τη φύση. Είχε αρκετές οικογένειες οπότε η παιδική χαρά έσφυζε από ζωή! Τα παιδιά το καταχάρηκαν, έπαιξαν ασταμάτητα και διασκέδασαν. Και οι μεγάλοι περάσαμε καλά. Είχαμε την ευκαιρία να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε το καφεδάκι μας μέσα στην φύση με την απογευματινή δροσούλα κι απλά να επιβλέπουμε τα παιδιά που έπαιζαν μόνα τους!

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ). Ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Περισσότερες πληροφορίες για το “Λακκαγκίνη στα Κιούρκα” μπορείτε να βρείτε κάνοντας κλικ εδώ.

Σας φιλώ…

Δείτε επίσης

.

“Μια φορά κι έναν καιρό”: Βιωματικό πάρκο για βόλτα με τα παιδιά

Βιωματικό-πάρκο-μια-φορά-κι-εναν-καιρό-the-greeks-my-little-world

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link