Κλασική Λογοτεχνία για Παιδιά – εκδόσεις Φουρφούρι

Οι εκδόσεις Φουρφούρι έχουν δημιουργήσει τη σειρά Κλασική Λογοτεχνία για Παιδιά όπου παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα λογοτεχνικά έργα διασκευασμένα για παιδιά! Όλα τα βιβλία της σειράς έχουν υπέροχες πολύχρωμες εικονογραφημένες περιλήψεις και φιλικές προς το παιδί αναλύσεις. Στόχος της σειράς Κλασική Λογοτεχνία για Παιδιά είναι να εκπαιδεύσει το παιδί και να το εξοικειώσει με τις ιστορίες και τους συγγραφείς που έχουν διαμορφώσει τον πολιτισμό μας. Επιπλέον, η σειρά βραβεύτηκε το 2016 και το 2017 στα βραβεία Moonbeam με Βραβείο χρυσού ως καλύτερη σειρά βιβλίων!

Όλα τα βιβλία της σειράς ακολουθούν την παρακάτω δομή:

-Σχετικά με τον/τη συγγραφέα

-Η ιστορία μας ξεκινά

-Βασικοί χαρακτήρες

-Λέξεις-Κλειδιά

-Παιχνίδι ερωτήσεων

-Ανάλυση

-Ολοκληρώστε τη σειρά

Πάμε να δούμε ποια έργα περιλαμβάνει η σειρά Κλασική Λογοτεχνία για Παιδιά:

Κλασική Λογοτεχνία 1: Περηφάνια και προκατάληψη

Κλασική λογοτεχνία για παιδιά

Η Ελίζαμπεθ Μπένετ ζει στο Νέδερφιλντ Παρκ μαζί με τη μητέρα της και τις τέσσερις αδερφές της. Όταν μετακομίζει κοντά τους ένας πλούσιος αριστοκράτης, ονόματι κύριος Μπίνγκλει, η μητέρα της πιστεύει ότι θα παντρευτεί μία από τις πέντε κόρες της.

Κλασική λογοτεχνία για παιδιά

Ο κύριος Μπίνγκλει έχει ένα καλό και πολύ πλούσιο φίλο, τον κύριο Ντάρσι που όμως είναι πολύ σνομπ. Ωστόσο, ο κύριος Ντάρσι ερωτεύεται την ατίθαση κι ανεξάρτητη Ελίζαμπεθ που δεν νοιάζεται για τα πλούτη.

Κλασική λογοτεχνία για παιδιά

Η Ελίζαμπεθ θέλει μόνο να βρει την αληθινή αγάπη. Άραγε, θα καταφέρει ο κύριος Ντάρσι να κερδίσει την Ελίζαμπεθ?

Κλασική Λογοτεχνία 2: Τζέιν Έυρ

Κλασική λογοτεχνία για παιδιά

Η Τζέυν Έυρ είναι ένα έξυπνο μικρό κορίτσι που μένει με τη σκληρή, πλούσια θεία Ριντ επειδή είναι ορφανή. Η θεία Ριντ, που δεν θέλει τη Τζέυν στη ζωή της, την στέλνει σε ένα οικοτροφείο όπου η ζωή των παιδιών είναι δύσκολη. Ευτυχώς όσο περνούν τα χρόνια, η ζωή στο οικοτροφείο καλυτερεύει.

Κλασική λογοτεχνία για παιδιά

Η Τζέυν είναι πολύ καλή στα μαθηματικά και στη ζωγραφική και όταν μεγαλώνει γίνεται δασκάλα. Έτσι, βρίσκει δουλειά σε ένα πλούσιο σπίτι ως παιδαγωγός μιας μικρής γαλιδούλας, της Αντέλ. Ο κύριος Ρότσεστερ, ο θετός πατέρας της Αντέλ, συμπαθεί την Τζέυν και απολαμβάνει να κουβεντιάζει μαζί της.

Κλασική λογοτεχνία για παιδιά

Η Τζέυν σιγά σιγά ερωτεύεται τον κύριο Ρότσεστερ όμως είναι ανήσυχη καθώς περίεργα πράγματα συμβαίνουν στο σπίτι. Άραγε, θα καταφέρει να βρει την ευτυχία στο πλευρό του κου Ρότσεστερ?

Κλασική Λογοτεχνία 3: Μόμπι Ντικ

Κλασική λογοτεχνία για παιδιά

Ο Ισμαήλ είναι ένας έξυπνος νεαρός, γεμάτος λαχτάρα για τη ζωή και για νέες περιπέτειες. Σε ένα πανδοχείο που διανυκτερεύει γνωρίζει τον Κουίκουεγκ και γίνονται καλοί φίλοι.

Κλασική λογοτεχνία για παιδιά

Μαζί αποφασίζουν να πιάσουν δουλειά σε ένα φαλαινοθηρικό πλοίο που λέγεται ότι είναι καταραμένο. Μα ο Ισμαήλ και ο Κουίκουεγκ δεν φοβούνται και σαλπάρουν με το πλοίο αυτό.

Κλασική λογοτεχνία για παιδιά

Ο καπετάνιος του πλοίου είναι κάπως μυστηριώδης κι έχει χάσει το πόδι του από μια μεγάλη λευκή φάλαινα, που ονομάζεται Μόμπι Ντικ. Οι δύο φίλοι θα ζήσουν μια φανταστική κι επικίνδυνη περιπέτεια στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν τον Μόμπι Ντικ!

Κλασική Λογοτεχνία 4: Οδύσσεια

Κλασική λογοτεχνία για παιδιά

Ο πολυμήχανος Οδυσσέας στην προσπάθειά του να επιστρέψει στον τόπο του και στην αγαπημένη του οικογένεια θα ζήσει ένα σωρό περιπέτειες!

Κλασική λογοτεχνία για παιδιά

Ο μονόφθαλμος γίγαντας, το θαλάσσιο τέρας με τα έξι κεφάλια και η τρομερή Κίρκη είναι μερικά από τα εμπόδια που καλείται να αντιμετωπίσει ο ήρωας μας στο επικό του ταξίδι!

Κλασική λογοτεχνία για παιδιά

Αυτά για τώρα, αλλά σύντομα θα κυκλοφορήσει το πέμπτο βιβλίο της σειράς Κλασική Λογοτεχνία για Παιδιά. Θα έχει τίτλο “Ρωμαίος και Ιουλιέτα” κι ανυπομονούμε να το διαβάσουμε! Όλα τα βιβλία της σειράς αποτελούν σίγουρα ένα πολύ ξεχωριστό δώρο για κάθε παιδάκι που αγαπάει τα βιβλία!

Καλό διάβασμα!

Για να είμαστε σε επαφή, μη ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα του My Little World  ή συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog ή ακολουθείστε με στο instagram

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link