Καλοκαίρι στην πόλη με τα παιδιά- πως να περάσουμε όμορφα

kalokairi_stin_poli_mylittleworldgr

Μπορεί το καλοκαίρι στην πόλη με τα παιδιά να είναι όμορφο; Μπορεί αρκεί να το θέλουμε και να το προσπαθήσουμε. Κι αν η οικονομική μας κατάσταση ή άλλοι λόγοι δεν μας επιτρέπουν να φύγουμε από το «κλινών άστυ», κανένα πρόβλημα! Άλλωστε, διακοπές μπορούμε να κάνουμε ακόμα και στην ίδια μας την πόλη! Και μάλιστα πολύ πιο οικονομικές!

Πάρτε λοιπόν μια γεύση από το πώς μπορούμε να οργανώσουμε το καλοκαίρι μας με τα παιδιά ώστε να έχουμε όλοι όμορφες στιγμές!

Καλοκαίρι στην πόλη – τι να κάνουμε

Οργανώστε πισίνα party!

Είτε έχετε μπαλκόνι είτε κήπο, γεμίστε μια παιδική πισίνα με νερό και παιχνίδια και καλέστε τους φίλους των παιδιών σας να παίξουν μαζί. Η επαφή με το νερό, ως γνωστόν, εκτονώνει και ηρεμεί πολύ τα παιδιά. Δώστε προσοχή στα γλιστερά πατώματα για την αποφυγή ατυχημάτων.

Πηγαίνετε με τα παιδιά σας στον Εθνικό Κήπο.

Αποτελεί μια όαση στο κέντρο της Αθήνας και αρέσει πολύ στα παιδιά γιατί συναντούν οικιακά ζώα που μπορεί να μην έχουν ξαναδεί!   Έχω ακούσει πιτσιρίκα να λέει «μπαμπά κοίτα ένα περίεργο πουλί» και να εννοεί μία κότα κι ο μπαμπάς της να την κοιτάζει έκπληκτος!

Επισκεφτείτε πιο μακρινά μέρη

Η κίνηση στους δρόμους έχει αραιώσει και οι μετακινήσεις στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι πιο εύκολες και γρήγορες. Έτσι, είναι ευκαιρία να επισκεφτείτε άλλες περιοχές και να απολαύσετε τις ομορφιές τους, όπως καταπράσινα πάρκα, μεγάλες πλατείες, αξιοθέατα, κ.α.

Παραλίες

Αποδράστε στις κοντινές παραλίες για να δροσιστείτε και να απολαύστε  βουτιές και παιχνίδια με το νερό. Αν δεν μπορείτε να πάτε σε παραλία, βρείτε κάποιο κοντινό σας ξενοδοχείο και ρωτήστε εάν επιτρέπεται η χρήση της πισίνας του με κάποιο μικρό αντίτιμο. Εναλλακτικά γράψτε τα παιδιά σας κολυμβητήριο ώστε να συνδυάσετε και εκμάθηση και διασκέδαση και φυσικά να μη χάσουν την επαφή τους με το νερό.

Μουσείο-Ακρόπολης-δράσεις-για-παιδιά_mylittleworldgrΜουσείο της Ακρόπολης (κλικ εδώ)

Πηγαίνετε μια επίσκεψη στο μουσείο της Ακρόπολης για να κάνετε τη δωρεάν δράση “Μια μέρα στο Μουσείο της Ακρόπολης”. Πιστέψτε με τα παιδιά ενθουσιάζονται με τα αγάλματα, τις ιστορίες που τα ακολουθούν και τους ήρωες που απεικονίζουν. Μην ξεχάσετε να εκμεταλλευτείτε την πανσέληνο του Αυγούστου, όπου όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι έχουν δωρεάν είσοδο και ίσως κάποια δρώμενα.

Πικ νικ στην εξοχή

Οργανώστε οικογενειακό παιχνίδι και πικ νικ στην εξοχή. Εμείς προτιμάμε συχνά τη Λίμνη Μπελέτσι για πικ νικ (κλικ εδώ). Τα παιδιά λατρεύουν την επαφή τους με τη φύση και το χώμα και σίγουρα είναι ευκαιρία να απολαύσετε μια όμορφη οικογενειακή στιγμή. Ετοιμάστε μερικά σάντουιτς και τοστ, συμπληρώστε με φρούτα, χυμούς και δροσερό νερό κι έτοιμο το καλάθι σας! Προτιμήστε τις απογευματινές ώρες που ο ήλιος δεν καίει.

Αττικό Ζωολογικό ΠάρκοΑττικό Ζωολογικό Πάρκο (κλικ εδώ)

Επισκεφτείτε το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για να δείτε ποικίλα είδη άγριων ζώων. Να απολαύσετε τα δελφίνια που κάνουν εκπληκτική παράσταση βουτιών στην τεραστίων διαστάσεων πισίνα του πάρκου. Αποφύγετε να πάτε τις ημέρες που ο υδράργυρος είναι ανεβασμένος καθώς είναι ανυπόφορο να βολτάρετε για ώρα κάτω από τον ήλιο. Πάρτε μαζί σας καπέλα και νερό και φορέστε αντηλιακό.

Κάντε νέους φίλους

Αν οι φίλοι των παιδιών σας λείπουν σε διακοπές ίσως αισθάνονται έντονη την απουσία τους. Παροτρύνετε τα παιδιά σας να κάνουν νέους φίλους από το κοντινό πάρκο ή τη γειτονία σας. Θα είναι οι φίλοι του καλοκαιριού που θα τους νοσταλγούν το χειμώνα και θα θυμούνται τις στιγμές  που πέρασαν μαζί.

———————————————————————————————

Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ)  ή ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).


Katarraktis_rapentosas_mylittleworldgrΜονοήμερες εκδρομές

Κάντε μονοήμερες κοντινές εκδρομές που σίγουρα θα σας βοηθήσουν να αλλάξετε παραστάσεις και να ανανεωθείτε! Μέρη όμορφα και οικονομικά υπάρχουν πολλά αρκεί να τα αναζητήσετε!

Εμείς απολαύσαμε πολύ την εκδρομή μας στον καταρράκτη της Ραπεντώσσας και σας την προτείνω (δείτε εδώ).

Βραδιές με φίλους

Καλέστε φίλους ή συγγενείς στο σπίτι και απολαύστε ήρεμες, χαλαρωτικές βραδιές στη βεράντα ή τον κήπο σας. Εννοείται ότι για τα παιδιά αυτό σημαίνει ατελείωτο παιχνίδι με αγαπημένα τους πρόσωπα!

Lakkagini_sta_kiourka_mylittleworldgr

Family Friendly μέρη

Πηγαίνετε σε Family Friendly μέρη όπως το Λακκαγίνη στα Κιούρκα (κλικ εδώ) ή το βιωματικό πάρκο “Μια φορά κι έναν καιρό” (κλικ εδώ). Αν είστε πιο δραστήριοι προτιμήστε το “Adventure Park στη Μαλακάσα” (κλικ εδώ).

Τέλος, φτιάξτε παρέα με τα παιδιά σας καλοκαιρινές αναμνήσεις. Μαζέψτε μαζί τους βότσαλα από την παραλία, ξυλάκια από το πάρκο, κουκουνάρια από το δάσος ή ότι άλλο είναι σημαντικό για εκείνα. Διακοσμήστε με αυτά κάποιες γωνιές του σπιτιού σας.

Όσο κι αν αυτό «χαλάει» την αισθητική σας, για τα παιδιά είναι μικροί θησαυροί από το καλοκαίρι σας που θα συντροφεύουν τις σκέψεις τους και θα θυμούνται για πολύ καιρό!

Σας φιλώ…

Vasilika_anaktora_mylittleworldgr

Ancho Mexican Grill: Ένα Family Friendly εστιατόριο

Ancho_mexican_grill_family_friendly_restaurant_mylittleworldgr

Daphne’s Club: Ένα Family Friendly Ξενοδοχείο

Daphnes_club_hotel_apartments_mylittleworldgrPhotos via: pixabay.com, desihnerspics.com

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

8 Comments
  1. Πραγματικά μπορούμε να κάνουμε διακοπές ακόμα κι αν δεν καταφέρουμε να φύγουμε από την πόλη μας!!!Άλλωστε οι διακοπές δεν σημαίνουν απαραίτητα θάλασσα!!! Οπότες οι προτάσεις σου είναι τόσο μα τόσο εύστοχες που είμαι σίγουρη πως θα φανούν χρήσιμες σε πολλούς!! Να περνάτε τέλεια ότι κι αν κάνετε!!!

  2. Κι εμείς γυρίσαμε από διακοπές και για μια βδομάδα ήμασταν μέσα στο σπίτι για ανασυγκρότηση. Την επόμενη όμως έχω βάλει “πρόγραμμα” να κάνουμε πολλά, προς το παρόν της υποσχέθηκα πισίνα, λούνα παρκ και κάτι άλλο που δεν θυμάμαι αλλά είμαι σίγουρη ότι θα θυμηθεί αυτή. Μα τι ηταν, τρία είχαμε πει. χεχε! Φιλιά και καλό καλοκαίρι! Κάλη

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link