Κέικ με καρδιά-έκπληξη για του Αγ. Βαλεντίνου

κέικ με καρδιά-έκπληξη

Τι θα λέγατε να φτιάξουμε ένα ξεχωριστό κέικ με καρδιά-έκπληξη για τα αγαπημένα μας πρόσωπα? Εγώ, βλέποντας αυτή την ιδέα, δεν μπόρεσα να αντισταθώ! Σκέφτηκα να φτιάξω ένα κέικ που μέσα του έκρυβε ως έκπληξη μια καρδιά για τον αντρούλη μου αλλά και τις κορούλες μου! Η συνταγή που ακολούθησα είναι αυτή που σας είχα δείξει εδώ κάνοντας δύο δόσεις, μία με κακάο (έβαλα και λίγα κομματάκια σοκολάτας) και μία χωρίς κακάο. Όμως, μπορείτε να ακολουθήσετε οποιαδήποτε συνταγή για κλασικό κέικ βανίλια ή σοκολάτα.

Υλικά για να φτιάξουμε κέικ με καρδιά-έκπληξη

-ένα κέικ σοκολάτας (συνταγή εδώ)

-ένα κέικ βανίλιας (συνταγή εδώ αλλά χωρίς το κακάο)

-κουπ πατ καρδιά (όχι πολύ μεγάλο)

-μακρόστενη φόρμα για κέικ

κέικ με καρδιά-έκπληξη

1ο βήμα για να φτιάξουμε κέικ με καρδιά-έκπληξη

Πρώτα ετοιμάζουμε το κέικ σοκολάτας και το ψήνουμε ελαφρώς λιγότερο από τον κανονικό χρόνο.  Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς. Μετά το βάζουμε για 5 λεπτά στην κατάψυξη και το βγάζουμε. Το κόβουμε σε φέτες. Με το κουπ πατ κόβουμε από κάθε φέτα μία καρδιά.

2ο βήμα για να φτιάξουμε κέικ με καρδιά-έκπληξη

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το μείγμα για το κέικ βανίλια. Στρώνουμε στη φόρμα μας μια λεπτή στρώση από το μείγμα για το κέικ βανίλιας. Βάζουμε τη φόρμα για 5 λεπτά στην κατάψυξη. Παίρνουμε τις καρδιές από το σοκολατένιο κέικ και τις τοποθετούμε μέσα στη φόρμα με τη στρώση από το κέικ βανίλια. Τις τοποθετούμε με τη “μύτη” της καρδιάς προς τα πάνω (όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία). Προσέχουμε να τις βάλουμε κολλητά και σε ευθεία γραμμή.

3ο βήμα για να φτιάξουμε κέικ με καρδιά-έκπληξη

Τέλος περιχύνουμε τις καρδιές με το υπόλοιπο μείγμα μέχρι να τις σκεπάσει εντελώς (δυστυχώς δεν έβγαλα φωτογραφία από αυτό το βήμα). Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμο το κέικ μας.

κέικ με καρδιά-έκπληξη

Κι αφού ξεφορμάρουμε το κέικ αναμένουμε να παγώσει εντελώς, το κόβουμε και τα-ντα! Εμφανίζεται η καρδούλα-έκπληξη έτοιμη να την προσφέρουμε στους αγαπημένους μας και να απολαύσουμε το κέικ μας συντροφιά με το αγαπημένο μας καφεδάκι!

κέικ με καρδιά-έκπληξη

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Η συμβουλή μου είναι να μη το φοβηθείτε, δεν είναι δύσκολο αλλά διαδικαστικό. Δοκιμάστε το και εντυπωσιάστε τους αγαπημένους σας!

Δείτε επίσης

Κριτσίνια με λαχανικά για μικρά και μεγάλα παιδιά

Χειροποίητη σοκολάτα

Κέικ μπανάνας με σοκολάτα και καρύδα

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

9 Comments
  1. Wow Σωτηρία! Μπράβο για την υπομονή σου και φυσικά για το αποτέλεσμα!!! Αν κ το εχω δει πολλες φορες αυτο το κεικ στα social media ποτέ δεν είχα δει πως φτιάχνετε πραγματικά…τέλεια ιδέα! Φιλια

    1. Σε ευχαριστώ πολυ Μαρια μου! Κι εγώ νόμιζα οτι θα ειναι κάτι δύσκολο αλλα τελικά δεν ήταν καθόλου, απλά θέλει διαδικασία! Δοκίμασε το κάποια στιγμή! Σε φιλώ ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link