Εργαστήρια Bauhaus για παιδιά/εφήβους (Goethe-Institut)

Bauhaus Goethe Institut Athen

Εργαστήρια Bauhaus για παιδιά κι εφήβους διοργανώνει το Goethe-Institut Athen το μήνα Φεβρουάριο. Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της καλλιτεχνικής κι αρχιτεκτονικής σχολής Bauhaus. Με αφορμή λοιπόν τη συμπλήρωση των 100 χρόνων το Goethe-Institut Athen σχεδίασε ένα δωρεάν πρόγραμμα ειδικά για παιδιά και εφήβους.

Bauhaus Goethe Institut Athen

Πρόκειται για εργαστήρια όπου τα παιδιά κατασκευάζουν, χορεύουν, πειραματίζονται με κίνηση, χρώματα, σχήματα και διάφορα υλικά. Οι νεαροί συμμετέχοντες σχηματίζουν μια εικόνα του Bauhaus που θεωρείται βασικός πυρήνας της μοντέρνας αρχιτεκτονικής και του μοντέρνου design, αλλά και πρότυπο Σχολής. Τα προγράμματα είναι δωρεάν, τα υλικά τα διαθέτει το Goethe-Institut Athen και τα κοστούμια τα παίρνουν τα παιδιά μαζί τους. Είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Παρακάτω σας έχω όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Εργαστήρια Bauhaus 1: ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ – ΗΧΟΣ – ΧΡΩΜΑΤΑ – ΚΙΝΗΣΗ

2 εργαστήρια με αφετηρία το αριστουργηματικό «Τριαδικό Μπαλέτο» του Oskar Schlemmer, στην ελληνική γλώσσα.

Χώρος: Στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019, 11:00 – 13:00

Για νέους 14-16 χρονών

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, 11:00 – 13:00

Για παιδιά 7-10 χρονών

Δηλώσεις συμμετοχής:E-Mail: [email protected]

Κατασκευάζοντας κοστούμια και δουλεύοντας πάνω σε φόρμες, σχήματα, κίνηση με μουσική οι νεαροί συμμετέχοντες σχηματίζουν μια εικόνα της θρυλικής σχολής «Bauhaus» ενώ ταυτόχρονα δοκιμάζουν οι ίδιοι το συνδυασμό κίνηση-μουσική. Το εργαστήριο διευθύνει η ιστορικός και κριτικός χορού Νατάσα Χασιώτη.

Bauhaus Goethe Institut Athen

Εργαστήρια Bauhaus 2: Ο ΛΕΥΚΟΣ ΚΥΒΟΣ

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019, 11:00 – 13:00

Εργαστήριο για παιδιά και εφήβους από 10 – 14 χρονών.

Χώρος: Βιβλιοθήκη του Ινστιτούτου

Γλωσσικό επίπεδο στα Γερμανικά: Β1

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 05/02 Ε-Mail: [email protected]

Αριθμός συμμετεχόντων: 15

Το εργαστήριο πραγματεύεται την έντονη ενασχόληση με τα βασικά γεωμετρικά σχήματα και το χαρτί ως υλικό. Βασίζεται στο προπαρασκευαστικό μάθημα “Vorkurs”. Οι μικροί συμμετέχοντες/ συμμετέχουσες εξερευνούν το υλικό και την υφή του. Επίσης, εξερευνούν τις δυνατότητες της δημιουργίας και διαμόρφωσης του καθώς και τα κύρια γεωμετρικά σχήματα ως βάση.

Από φύλλα χειροτεχνίας και απλά υλικά κατασκευάζουν τους δικούς τους κύβους από χαρτί. Σε μικρές ομάδες σχεδιάζουν και δημιουργούν από τους κατασκευασμένους κύβους, τα ορθογώνια παραλληλόγραμμα και τις πυραμίδες τα δικά τους γλυπτά και τα ελεύθερα αρχιτεκτονικά έργα. Δεν είναι απαραίτητες προϋπάρχουσες σχετικές γνώσεις. Ο καθένας μπορεί να συμμετέχει και να γίνει ένας μικρός σπουδαστής του Μπάουχαους.

Το εργαστήριο το διευθύνουν η διαμεσολαβήτρια τέχνης Silke Wittig και η καθηγήτρια γερμανικών Ευρύκλεια Σιακαγιάννη.

Bauhaus-Goethe Institut

Εργαστήρια Bauhaus 3: ΦΩΣ ΚΑΙ ΣΚΙΑ – Ο ΚΗΠΟΣ ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019, 11:00 – 13:00

Εργαστήριο για παιδιά και εφήβους από 12 – 16 χρονών

Χώρος: Βιβλιοθήκη

Γλωσσικό επίπεδο στα Γερμανικά: Β1

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 05/02 στο E-Mail: [email protected]

Αριθμός συμμετεχόντων: 15

Ένα εργαστήριο γεμάτο χρώματα, ένα παιχνίδι του φωτός και της σκιάς. Τρελές μορφές και φανταστικές φιγούρες οι οποίες γεννιούνται μέσα από το φως και την κίνηση. Τι σχέση έχει όλο αυτό με το Μπάουχαους; Στην αρχή της εκπαίδευσης στο Μπάουχαους όλοι οι σπουδαστές/ σπουδάστριες παρακολουθούσαν ένα εξάμηνο προπαρασκευαστικό μάθημα “Vorkurs”. Το μάθημα αυτό μετέδιδε με παιδαγωγικά νέο και πειραματικό τρόπο τόσο την επεξεργασία υλικών όσο και βασικές αρχές δημιουργίας.

Οι μικροί συμμετέχοντες/ συμμετέχουσες του εργαστηρίου δημιουργούν πολύχρωμα και γεμάτα φαντασία γλυπτά από διαφορετικά υλικά.  Τα γλυπτά αυτά τα βάζουν να αλληλεπιδράσουν σε ένα παιχνίδι του φωτός με τη σκιά. Σκοπός δεν είναι να δημιουργηθούν τέλεια μεμονωμένα γλυπτά.  Αλλά να συνδεθούν μεταξύ τους σε ένα κοινό έργο τέχνης που δρα μέσα στο φως. Δεν είναι απαραίτητες προϋπάρχουσες σχετικές γνώσεις. Ο καθένας μπορεί να συμμετέχει και να γίνει ένας μικρός σπουδαστής του Μπάουχαους. Το εργαστήριο διευθύνουν η διαμεσολαβήτρια τέχνης Silke Wittig και η καθηγήτρια γερμανικών Ευρύκλεια Σιακαγιάννη.

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Περισσότερες πληροφορίες για τα Εργαστήρια Bauhaus θα βρείτε στο site του Goethe Institut εδώ.

Σας φιλώ!

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link