Βιβλίο: “Στην Κιβωτό στις οκτώ!” Βιβλίο – πρόταση

Το βιβλίο “Στην Κιβωτό στις οκτώ!” το πιάσαμε στα χέρια μας αφού είδαμε την παράσταση για την οποία σας μίλησα εδω . Η παράσταση μας άρεσε πααααρα πολύ και διασκεδάσαμε οικογενειακώς, οπότε σειρά είχε να διαβάσουμε το βιβλίο!

κιβωτο στις οκτω

το πουλάκι μου διαβάζει μόνη της!!!

Υπόθεση του βιβλίου

Το βιβλίο “Στην Κιβωτό στις οκτώ!” περιγράφει μια αρκετά κωμική ιστορία! Τρεις πιγκουίνοι που μυρίζουν ψαρίλα, παραπονιούνται για την ανιαρή ζωή τους και για το αδιάφορο περιβάλλον που ζουν. Παντού βλέπουν μόνο χιόνι, πάγο, χιόνι και πάγο!  Αναρωτιούνται εάν ο Θεός έφτιαξε τον παγετώνα. Ε, δεν είναι και τίποτα σπουδαίο ο παγετώνας! Όλο χιόνι, πάγο, χιόνι και πάγο! Μήπως ο Θεός δεν είχε τα κέφια του; Ή μήπως απλώς του λείπει η φαντασία;

Κι εκεί που “φιλοσοφούν”, που μαλώνουν και πειράζονται μεταξύ τους, εμφανίζεται μια κατάλευκη περιστέρα που τους ενημερώνει ότι ξεκινάει ο κατακλυσμός του Νώε. Και ότι μόνο δύο από κάθε είδος ζώων θα μπορούν να επιβιβαστούν στην Κιβωτό. Οι δύο πιγκουίνοι αποφασίζουν να μπάσουν το φίλο τους λαθραία μέσα σε μια βαλίτσα. Ε εκί είναι που ξεκινάει η περιπέτειά τους από την οποία δε λείπουν οι κωμικές καταστάσεις και τα μπερδέματα!

Το ομώνυμο παιδικό βιβλίο του συγγραφέα Ulrich Hub, το έχει μεταφραστεί σε 24 γλώσσες σε όλο τον κόσμο και στα ελληνικά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Βραβεία

Έχει αποσπάσει:

-το βραβείο καλύτερου ραδιοφωνικού και θεατρικού έργου για παιδιά στη Γερμανία,

-το βραβείο Ταμ-Ταμ και το βραβείο των Μαγισσών στη Γαλλία,

-το βραβείο Άντερσεν στην Ιταλία και

-το βραβείο Vlam & Wimpel στην Ολλανδία.


Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ)  ή ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).


Ο συγγραφέας καταφέρνει να μας περιγράψει την ιστορία της Κιβωτού του Νώε μέσα από μια ανάλαφρη “φιλοσοφική” και κωμική ιστορία. Είναι ένα βιβλίο που κάθε παιδική βιβλιοθήκη θα πρέπει να έχει!

Στην Κιβωτό στις οκτώ!

Συγγραφέας: Ούλριχ Ουμπ

Εκδόσεις: ΠΑΤΑΚΗ

Σελίδες: 96

Ηλικία: Από 7 ετών

Σας φιλώ…

Δείτε επίσης

Τέρατα της μυθολογίας: Βιβλίο – πρόταση

Terata_tis_muthologias_mylittleworldgr

Πένι Πέπερ: Ανθρωποκυνηγητό στο Λονδίνο

Peni_peper_vivlio_mylittleworldgr

“Τα σημειωματάρια των συναισθημάτων”: Φόβοι – Αυτοπεποίθηση – Φιλία

Ta_simiomataria_ton_sinaisthimaton_mylittleworldgr
My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

8 Comments
    1. Κάλλη μου ειναι απο τις πιο καλές παιδικές παραστάσεις που έχουμε δει! Και το βιβλίο όμως ειναι καλο! Φιλιααααα

  1. Ειναι πολύ ωραια Σωτηρία μου να πηγαινουν τα παιδια σε παραστασεις .. να μαθενουν και να διασκεδαζουν.. να περνατε έτσι ομορφα παντα.. οτι και να κανετε να μου φιλησεις τα κορίτσια σου και σε σενα καλή εβδομαδα ευχομαι φιλακιααα!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link