Βιβλίο-πρόταση: Όλιβερ και Πότερ

Το βιβλίο “Όλιβερ και Πότερ” των εκδόσεων Ψυχογιός έχει γίνει από τα αγαπημένα της κόρης μου Έλλης, καθώς είναι πολύ τρυφερό βιβλίο, με ζωηρή, πολύχρωμη εικονογράφηση και αγγίζει ένα θέμα ευαίσθητο που δείχνει πως μπορεί να αισθάνονται τα παιδιά όταν βιώνουν μεγάλες αλλαγές στη ζωή τους και πως ένα κατοικίδιο ζώο τα βοηθάει να δουν τον κόσμο τους με άλλη ματιά.

Ο Όλιβερ, ένα μικρό αγόρι που έχει μόλις μετακομίσει από την εξοχή στην πόλη, αισθάνεται πολύ μοναξιά καθώς του λείπουν οι φίλοι του και το σπίτι του στην εξοχή. Ένα βροχερό πρωινό που κάνει βόλτα στην πόλη ο Όλιβερ βρίσκει ένα μικρό σκυλάκι, τον Πότερ, κι αμέσως γίνονται φίλοι.

Ο Όλιβερ περνάει υπέροχα με τον Πότερ όλη την ημέρα και το βράδυ τον παίρνει σπίτι του. Είναι η πρώτη φορά που αισθάνεται όμορφα από όταν μετακόμισε σε αυτή την πόλη!

Το παιχνίδι τους συνεχίζεται με κρυφτό, γαργαλητό, χάδια κι αγκαλιές και την επόμενη ημέρα. Όμως ο Όλιβερ ξέρει ότι ίσως κάποιος να έχει χάσει τον Πότερ και να τον αναζητά.

Έτσι, όσο κι αν αυτό τον στενοχωρεί αποφασίζει να κάνει το σωστό, γι αυτό φτιάχνει μερικές αφίσες “Βρέθηκε σκύλος” και τις κολλάει παντού, σε μαγαζιά και σπίτια. Μέσα του όμως εύχεται να μη δει κανείς αυτή την αφίσα και μην αναζητήσει κανείς τον Πότερ!

Ένα πρωινό που ο Όλιβερ και ο Πότερ έχουν βγει για παιχνίδι, ξαφνικά το σκυλάκι γαβγίζει, γραβάει το λουράκι του κι απελευθερώνεται και τρέχει στα πόδια ενός μικρού κοριτσιού που κάθεται λυπημένο. Ο Όλιβερ αμέσως καταλαβαίνει ότι το κοριτσάκι είναι η ιδιοκτήτρια του σκύλου και λυπάται γιατί νιώθει ότι μόλις έχασε τον πολύτιμο φίλο του.

Όμως κάθε τέλος είναι και μια καινούργια αρχή, έτσι ο Όλιβερ όχι μόνο δεν θα χάσει τον φίλο του τον Πότερ αλλά θα αποκτήσει ακόμα μία νέα φίλη!

Εκδότης: Ψυχογιός

Συγγραφέας: Freedman Claire

Σειρά: Εικονογραφημένα παιδικά βιβλία

Μετάφραση: Γαβριηλίδου Πετρούλα

Σελίδες: 32

Ηλικία: 3+

Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο κάνετε κλικ εδώ και για να το παραγγείλετε κάνετε κλικ εδώ.

Σας φιλώ

Για να είμαστε σε επαφή, μη ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα του My Little World  ή συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog ή ακολουθείστε με στο instagram

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link