Χριστουγεννιάτικα δώρα στην Ταραχώρα

Το βιβλίο Χριστουγεννιάτικα δώρα στην Ταραχώρα”, της συγγραφέως Κατερίνα Δημόκα, των εκδόσεων Μεταίχμιο κυκλοφόρησε πολύ πρόσφατα, το διαβάσαμε και μπορώ να πω ότι μας άρεσε πολύ για την πρωτότυπη ιστορία του που περνάει στα παιδιά μηνύματα αγάπης και για πολλά ακόμα που θα σας πω παρακάτω!

“Ο Άγιος Βασίλης έχει μπαμπά τον μονίμως συναχωμένο παππού Νοέλ. Αυτός, πάλι, έχει αποστολή τις πιο απαιτητικές επιθυμίες των παιδιών. Η Ταραχώρα όμως έχει πόλεμο, κι ο πόλεμος έχει στην υπηρεσία του δύο αθεόφοβους στρατηγούς, τον Πάβελ και τον Ζίμερ. Τι πρόβλημα! Και κάπου εδώ αρχίζουν τα δύσκολα για τον παππού Νοέλ:

Τι να απαντήσει στα παραπονεμένα γράμματα των παιδιών της Ταραχώρας; Πώς να σταματήσει τους δύο άτακτους στρατηγούς, που βομβαρδίζουν Χριστουγεννιάτικα; Τελικά η υπόθεση αυτή απαιτεί ένα πανέξυπνο σχέδιο δράσης και ο παππούς Νοέλ είναι έτοιμος να το βάλει σε εφαρμογή!”

Ο παππούς Νοέλ είναι ένα γλυκούλης γεροντάκος πάνω από 100 χρονών, με μακριά λευκή γενειάδα και μπαμπάς του Άγιου Βασίλη. Είναι πολύ σημαντικός βοηθός του γιου του, του Άγιου Βασίλη δηλαδή, γιατί γνωρίζει όλες τις γλώσσες του κόσμου και είναι αυτός που με πολύ χαρά ανοίγει τα γράμματα των παιδιών και τα διαβάζει. Μετά, ταξινομεί και οργανώνει τα δώρα που ζήτησαν τα παιδιά, είτε πρόκειται για κάποιο παιχνίδι είτε για κάποια ειδική παραγγελία, όπως για παράδειγμα ένα σκυλάκι! Φέτος όμως ο παππούς Νοέλ είναι πελαγωμένος καθώς τα γράμματα των παιδιών έχουν αυξηθεί και ταυτόχρονα ζητούν περίεργα πράγματα, όπως “Άγιε Βασίλη, για τις γιορτές θέλω πίσω τον μπαμπά μου, έχω πέντε μήνες να τον δω”, ή “Άγιε Βασίλη, χτίσε μας παρακαλώ, ένα άλλο σχολείο, γιατί το έχουν κάνει αποθήκη όπλων”! Κι όλα αυτά τα περίεργα γράμματα έρχονται από μια μικρή χώρα, την Ταραχώρα. Μαζί με την πολύτιμη βοηθό του Γιοζεφίνα και τον μαγικό μεγεθυντικό φακό του, θα ανακαλύψουν τι συμβαίνει σε αυτήν την μικρή, ταραγμένη χώρα και με ένα πολύ έξυπνο τρόπο θα προσπαθήσει να φέρει τη χαρά των Χριστουγέννων στα παιδιά της Ταραχώρας! Θα το καταφέρει άραγε?

Το βιβλίο αυτό το βρήκα κι εγώ και τα κορίτσια μου εξαιρετικό, γιατί μέσα από ένα πρωτότυπο και γιορτινό παραμύθι μιλάει για μια πραγματικότητα που μπορεί να βιώνουν τα παιδιά σε κάποιες χώρες Μας έκανε να σκεφτούμε ότι για κάποια παιδάκια το σημαντικότερο δώρο για τα Χριστούγεννα δεν είναι τα παιχνίδια, αλλά ένα ζεστό σπιτικό γεμάτο οικογενειακή θαλπωρή. Επίσης, με έναν έξυπνο σχέδιο ο κεντρικός ήρωας του βιβλίου, ο παππούς Νοέλ (που πολύ τον αγάπησα), δίνει τη λύση στο πρόβλημα της χώρας που βρίσκεται σε πόλεμο, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι όταν οι άνθρωποι θέλουν, βρίσκουν τον τρόπο να διώξουν τα προβλήματά τους με ειρηνικές μεθόδους κι όχι με πόλεμο! Τέλος, η εικονογράφηση του βιβλίου με τους όμορφους χρωματιστούς χαρακτήρες είναι πολύ εντυπωσιακή και μαγευτική, όπως ακριβώς αρμόζει σε ένα Χριστουγεννιάτικο παραμύθι!

Συγγραφέας: Κατερίνα Δημόκα

Εκδότης: Εκδόσεις Μεταίχμιο

Εικονογράφος: Ράνια Βαρβάκη

Σελίδες: 40

Ηλικία: 4+

Μπορείτε να διαβάσετε το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου εδώ και να το παραγγείλετε εδώ.

Καλό διάβασμα!

Για να είμαστε σε επαφή, μη ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα του My Little World  ή συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog.

 

 

 

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link