Βιβλίο-πρόταση: Το χρώμα της καρδιάς μου

“Ό,τι συμβαίνει στην καρδιά του

Φαίνεται στα μάγουλά του

Ροζ θα τα δεις για τη χαρά

Κόκκινα να ’ναι απ’ τα φιλιά

Κι αν γίνουν μπλε από ντροπή

Ή γκρίζα μια στιγμή λυπητερή

Κίτρινα βάφονται στην αμμουδιά

Μοβ στα ωραία δειλινά”

Ο Πολ είναι ένα ντροπαλό κι ευαίσθητο αγόρι που οτιδήποτε αισθάνεται αντικατοπτρίζεται στο πρόσωπό του. Όταν του λένε “όχι” πάντα ασπρίζει, σαν θυμώνει πρασινίζει, αν τον μαλώσουν γίνεται μπλε κι αν τον φιλήσουν κοκκινίζει. Όλα τα χρώματα υπάρχουν μέσα του κι εξωτερικεύονται ανάλογα με τα συναισθήματά του.

Όνειρο του Πολ είναι να ταξιδέψει και να γνωρίσει ολόκληρο τον κόσμο. Στο χρωματιστό ταξίδι του συναντά το καφετί στα μονοπάτια, το ροζ που υπάρχει στη χαρά, το μωβ στα ωραία δειλινά, το κίτρινο της αμμουδιάς, κ.α. αλλά πουθενά δεν βρίσκει το χρώμα που κάνει τα παιδιά μεγάλους. Ανακαλύπτει όμως ότι ο κόσμος είναι γεμάτος χρωματιστά συναισθήματα που αντανακλούν τον δικό του συναισθηματικό κόσμο, χρώματα για τη λύπη, τη χαρά, το θυμό, την αγάπη, το γέλιο.

Το βιβλίο Το χρώμα της καρδιάς μου”, των εκδόσεων Παπαδόπουλος, το αγάπησα για την υπέροχη, πολύχρωμη εικονογράφησή του αλλά και για τα τον απλό, ξεκούραστο και ονειροπόλο λόγο του. Πρόκειται για ένα πολύχρωμο βιβλίο συναισθημάτων, με πλούσια πρωτότυπη και χαρούμενη εικονογράφηση που εντυπωσίασε τα κορίτσια μου με τις αφαιρετικές και γεμάτες χρώμα εικόνες του. Όταν τελειώσαμε το βιβλίο μας άφησε μια ευχάριστη και χαλαρωτική γεύση, ότι πρέπει δηλαδή για μια γλυκιά καληνύχτα!

Συγγραφέας: Haquet-Briere Alice

Εκδότης: Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Εικονογράφηση: Csil

Μετάφραση: Κατερίνα Σχινά

Σελίδες: 36

Ηλικία: 4

Μπορείτε να διαβάσετε το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου εδώ  και να το παραγγείλετε εδώ.

Καλό διάβασμα!

Για να είμαστε σε επαφή, μη ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα του My Little World  ή συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog ή ακολουθείστε με στο instagram

-Βιβλίο-πρόταση: Δώρο γενεθλίων

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link