Βιβλίο-πρόταση: Το πλεξικό της φανταστικής

To_plexiko_tis_fantastikis_mylittleworldgr

Το βιβλίο “Το πλεξικό της φανταστικής” που έχει γράψει ο εκπαιδευτικός Άγγελος Πατσιάς, είναι ένα ιδιαίτερο βιβλίο, πιο πολύ εγχειρίδιο το λες, που βοηθάει το παιδί να εξασκήσει τη φαντασία του, τη δημιουργική του σκέψη και γραφή.  Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι ότι μπορεί να το χρησιμοποιήσει κάθε παιδί με το δικό του τρόπο, όποτε θέλει κι όπου θέλει, “πλέκοντας” τις λέξεις και τις σκέψεις!

Βιβλίο το πλεξικό της φανταστικής

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Συγκεκριμένα, όπως μας λέει το βιβλίο στις πρώτες του σελίδες,

-κάθε παιδί μπορεί να το συμπληρώσει με όποια σειρά θέλει, δηλαδή κανονικά ή ανάποδα, πλαγίως, κάνοντας κατακόρυφο ή κουτσό γύρω από το τραπέζι του σαλονιού!

-κάθε παιδί μπορεί να το γράψει όποτε θέλει αφού η έμπνευση δεν έχει ώρα ή μέρα, έρχεται οπουδήποτε κι οποτεδήποτε!

-δεν υπάρχει σωστό ή λάθος, το μόνο που χρειάζεται είναι κάθε παιδί να αφήσει τον εαυτό του να σβήσει, να μουτζουρώσει και να δημιουργήσει τους πιο υπέροχους συνδυασμούς!

Βιβλίο, το πλεξικό της φανταστικής

“Το πλεξικό της φανταστικής” είναι, θεωρώ, κατάλληλο για γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδαγωγούς που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν τη γλώσσα και τη φαντασία τους και να τα απασχολήσουν δημιουργικά. Χωρίζετε σε αρκετές ενότητες που καθοδηγούν το παιδί για το τι να γράψει.

Βιβλίο, το πλεξικό της φανταστικής

Το βιβλίο αυτό μπορεί να το χρησιμοποιήσει κάθε παιδί μόνο του ή και πολλά παιδιά μαζί! Άλλωστε δύο μυαλά έχουν πάντα περισσότερες ιδέες από ένα! Εμείς το χρησιμοποιήσαμε πρώτη φορά ένα πρωινό στις διακοπές μας στην Άνδρο (πριν πάμε στη θάλασσα) κι όσο τεμπελιάζαμε στο σπίτι, ξεκινώντας να ξεφυλλίζουμε τις σελίδες του βιβλίου, να γελάμε με τις περίεργες λέξεις που έγραφε και να φτιάχνουμε τις δικές μας ιστορίες. Μια από τις ιστορίες μας είχε να κάνει με τη λέξη “τυριτρυπήρι” (τί είναι πάλι αυτό;) και είναι η παρακάτω:

Βιβλίο το πλεξικό της φανταστικής

-Αχ! Δεν μπορώ να το κάνω.

-Τί πράγμα;

-Να τρυπήσω αυτό το τυρί!

-Μα είναι απλό! Πρέπει να χρησιμοποιήσεις το τυριτρυπήρι!

-Τί είναι αυτό;

-Είναι ένα εργαλείο με το οποίο μπορείς να τρυπήσεις εύκολα το τυρί!

-Ααα! Ευχαριστώ πολύ!

-Παρακαλώ!

Λέξεις όπως το Πλαγιαντζούρι, το Μπιφτεκότο, το Βγιζέλι κι άλλες πολλές μας έκαναν να διασκεδάσουμε πολύ και να το απολαύσουμε το εγχειρίδιο αυτό!

Βιβλίο, το πλεξικό της φανταστικής

Το πλεξικό της φανταστικής

Συγγραφέας: Πατσιάς Άγγελος

Εκδότης: Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Σελίδες: 128

Κατηγορία: Βιβλία γνώσεων

Ηλικία: 6+


Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ)  ή ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).


Μπορείτε να διαβάσετε το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου εδώ και να το παραγγείλετε εδώ.

Καλό διάβασμα!

Δείτε επίσης

-Βιβλίο-πρόταση: Το Διάστημα, με 3D εικόνες

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link