Βιβλίο-πρόταση: Το κόκκινο σκουφάκι

Το βιβλίο “Το κόκκινο σκουφάκι” του συγγραφέα Traiani Agostino των εκδόσεων Παπαδόπουλος με την ιδιαίτερη και παιχνιδιάρικη εικονογράφησή του άρεσε πολύ και στην Ελένη και στην Έλλη! Ξεκινώντας να το διαβάζουμε τα κορίτσια αμέσως διαπίστωσαν ότι θυμίζει την ιστορία του λύκου και της Κοκκινοσκουφίτσας αλλά στην ουσία είναι μια διαφορετική, ανατρεπτική ιστορία με απρόσμενη εξέλιξη και χαρούμενο φινάλε! Όσο το διαβάζαμε τόσο τους τραβούσε το ενδιαφέρον καθώς περίμεναν με αγωνία να ακούσουν τι διαφορετικό (από αυτό που ήξεραν έως τώρα) θα γίνει παρακάτω και πως τελικά θα εξελιχθεί η ιστορία.

“Ήταν µια φορά κι έναν καιρό ένα κοριτσάκι µε ένα πανέµορφο κόκκινο καπέλο και ένας λύκος πολύ ερωτευµένος, που ήθελε οπωσδήποτε αυτό το καπέλο για να εντυπωσιάσει μια όµορφη λύκαινα.
Και ήταν επίσης και µια γιαγιά, που είχε κρυώσει για τα καλά σε µία λίµνη στο βουνό…
Μια ιστορία διασκεδαστική, τόσοι ήρωες ακαταµάχητοι και ένα τέλος όπου όλοι έζησαν πραγµατικά «καλά και ευτυχισµένοι.”

Για να πω την αλήθεια ποτέ δεν συμπάθησα το κλασικό παραμύθι με τον κακό λύκο που τρώει τη γιαγιά και την Κοκκινοσκουφίτσα κι έρχεται ο κυνηγός που ξεκοιλιάζει (αηδία!) το λύκο και βγαίνουν από μέσα του οι δύο γυναίκες ζωντανές! Την πρώτη φορά μάλιστα που η Ελένη είχε ακούσει αυτό το παραμύθι μετά ήταν μπερδεμένη (μα πως γίνεται να τις φάει και μετά να τις βγάλει ο κυνηγός από την κοιλιά του και να είναι καλά) και στενοχωρημένη (μα εγώ δεν θέλω κανένα ζώο να πάθει κακό). Από την άλλη μεριά όμως έχω καταλάβει ότι και τα δύο κορίτσια μου (όπως τα περισσότερα παιδιά άλλωστε) τα εξιτάρει η ύπαρξη ενός κακού και “πονηρού” ζώου!

Έτσι αμέσως μου άρεσε το βιβλίο “Το κόκκινο σκουφάκι¨ γιατί δίνει μια άλλη εκδοχή της γνωστής ιστορίας, διασκεδαστική, χαρούμενη, πιο ανέμελη, πιο αισιόδοξη και φυσικά όχι βίαιη! Στα θετικά του είναι η ιδιαίτερη εικονογράφηση που μου θυμίζει τα κλασικά εικονογραφημένα που διάβαζα όταν ήμουν μικρή!

Συγγραφέας:  Traini Agostino

Εκδότης: Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Μετάφραση: Σοφία Παλάκη

Αριθμός Σελίδων: 32

Ηλικία: 4+


Για να είμαστε σε επαφή, μη ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα του My Little World  ή συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog.

Δείτε επίσης

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

6 Comments
  1. Ενδιαφέρουσα πρόταση!!!
    Ούτε εμενα μου αρέσουν τα “κλασικα” παραμύθια. Σαν παιδί μεγάλωσα με αυτά.
    Αλλά όταν σαν μαμα πήγα να πω την κοκκινοσκουφίτσα στην κόρη μου κόλλησα! Μου φάνηκε τόσο βίαιο και τρομακτικό. Και έτσι ποτε δεν της το είπα. Όπως και άλλα παραμύθια παρόμοια!!
    Φιλιά

    1. Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου, τα παραμύθια της γενιάς μας και πίσω ήταν πολύ βίαια και δεν ταιριάζουν στη δική μου νοοτροπία οπότε προσπαθώ να τα αποφεύγω αν και δεν σου κρύβω ότι τα γνωρίζουν από τις γιαγιάδες ή άλλα παιδάκια! Τα φιλιά μου

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link