Το κουτί της νύχτας: Βιβλίο-πρόταση

Το βιβλίο “Το κουτί της νύχτας” των εκδόσεων Διόπτρα, μιλάει για τις φοβίες που έχουν τα μικρά παιδιά. Γενικώς, τα μικρά παιδιά μόλις αρχίσουν να συνειδητοποιούν (έστω και λίγο) τον κόσμο γύρω τους, αισθάνονται μια αγωνία για τη νύχτα και το σκοτάδι.

Το κουτί της νύχτας

Ο μικρός Μαξ, με τη βοήθεια της μαμάς του έχει βρει έναν έξυπνο τρόπο για να διαχειρίζεται το φόβο του για το σκοτάδι. Σε αυτό τον βοηθάει το κουτί της νύχτας. Είναι δηλαδή ένα κουτί που όταν ο Μαξ το ξεκλειδώσει με το κλειδί του, η μέρα γλιστρά μέσα και η νύχτα ορμά έξω.

Τότε, το σκοτάδι αρχίζει να απλώνεται παντού γύρω, η νύχτα κάνει τις σκανδαλιές της και σιγά σιγά διώχνει το μπλε, το άσπρο, το ροζ και το πράσινο. Ο Μαξ αρχίζει να αφουγκράζεται τους ήχους της νύχτας και προσπαθεί να καθησυχάσει τον εαυτό του. Ακούει ένα γρρρ… και είναι μόνο το γατάκι κι όχι κάποιο λιοντάρι. Ακούει ένα κελάρυσμα και είναι μόνο μια σταγόνα κι όχι ένας χείμαρρος.

Το κουτί της νύχτας

Η νύχτα μοιάζει πελώρια και μπορεί να απλωθεί και να τυλίξει σχεδόν τα πάντα γύρω της. Όμως η νύχτα είναι και τρυφερή και γενναία. Σκεπάζει ένα ελάφι που κοιμάται με τη μαμά του.  Τρεμοπαίζει μες στα δέντρα και καλεί τον ασβό, τον τυφλοπόντικα, την αλεπού και την κουκουβάγια σε νυχτερινά παιχνιδίσματα! Η νύχτα σκεπάζει όλο το βράδυ τον Μαξ και τον αρκούδο του, ώσπου κουράζεται κι εκείνη κι αποκοιμιέται. Τότε ο Μαξ ξυπνάει, ανοίγει το κουτί και η νύχτα γλιστρά μέσα ενώ η μέρα ορμά έξω!

Το κουτί της νύχτας

Εντυπώσεις

Το κουτί της νύχτας είναι ένα πολύ τρυφερό βιβλίο που παρουσιάζει την ομορφιά και την καλοσύνη της νύχτας. Σκοπός του βιβλίου είναι να βοηθήσει τα παιδιά να μην βλέπουν τη νύχτα  σαν κάτι άγριο και τρομερό. Δηλαδή να την βλέπουν σαν μια φυσική συνέχεια της κάθε ημέρας. Έχει μεταφραστεί σε 10 γλώσσες και ήταν υποψήφιο το 2018 για το Kate Greenaway Medal, ένα από τα μεγαλύτερα βραβεία βρετανικού παιδικού βιβλίου.

Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι πραγματικά υπέροχη, με πολύ όμορφες εικόνες που εμπνέουν ηρεμία και χαλάρωση. Αυτό ακριβώς που χρειάζεται ένα παιδάκι λίγο πριν κοιμηθεί!

Το κουτί της νύχτας

Εκδότης: Διόπτρα

Συγγραφέας: Greig Louise, Ashling Lindsay

Μετάφραση: Ευτυχία Παναγιώτου

Σελίδες: 32

Ηλικία: 3+

Καλό διάβασμα!

Για να είμαστε σε επαφή, μη ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα του My Little World  ή συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog ή ακολουθείστε με στο instagram

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link