Βιβλίο-πρόταση: “Το κάστρο της Ωριάς”

Η Αγγελική Δαρλάση είναι μία από τις αγαπημένες μας συγγραφείς καθώς οι ιστορίες της μας ταξιδεύουν σε αλλοτινές εποχές. Τα βιβλία της έχουν κάτι από τα παραμύθια και που με ενθουσιασμό ακούγαμε από τους παλιούς. Είναι σαν να ξαναζωντανεύουν μύθοι και ιστορίες που μας προκαλούσαν δέος, ενθουσιασμό, φόβο και μαγεία μαζί! Το βιβλίο της “Το κάστρο της Ωριάς” είναι ένα ακόμα βιβλίο από τη Σειρά Ιστορίες Νεοελληνικής Μυθολογίας που μας άρεσε πολύ!

Βιβλίο-Το-κάστρο-της-Ωριάς

“Ήταν μια ζηλευτή κυρά, αρχόντισσα ωραία,
γυναίκα νέα κι έξυπνη, με χάρη και με τρόπους.
Και το όνομά της έλεγαν πως ήταν Αφροδίτη,
άλλοι Ρήνη την έλεγαν και άλλοι, απλώς, Ωραία.”

Το βιβλίο “Το κάστρο της Ωριάς” μιλάει για μια όμορφη και ζηλευτή αρχόντισσα που την έλεγαν Αφροδίτη, ή Ρήνη ή απλώς Ωραία. Δύο βασιλόπουλα, ίσως αδέρφια, την αγάπησαν κι έστειλαν τα προξενιά τους για να την κάνουν γυναίκα τους. Η αρχόντισσα αγαπούσε τον έναν από τους δύο, όμως για να μην ξεσπάσει διχόνοια δεν το μαρτύρησε.

Βιβλίο-Το-κάστρο-της-Ωριάς

Τους είπε μόνο πως θα παντρευτεί όποιον κρίνει η τύχη αλλά και καταφέρει το κατόρθωμα που θα του ζητήσει. Στον έναν ζήτησε λοιπόν να χτίσει ένα κάστρο λαμπρό, με όλα τα καλά του. Στον άλλο ζήτησε να φέρει τρεχούμενο και γάργαρο νερό πάνω στο κάστρο. Ο πρώτος έχτισε το κάστρο και σε δυο χρόνια ζήτησε από την αρχόντισσα να γίνει γυναίκα του. Η αρχόντισσα όμως τον άλλον αγαπούσε κι εκείνος άφαντος. Άραγε θα γίνει η κυρά του κάστρου?

Βιβλίο-Το-κάστρο-της-Ωριάς

Το κάστρο της Ωριάς

Συγγραφέας: Αγγελική Δαρλάση

Εκδότης: Εκδόσεις Μεταίχμιο

Εικονογράφος: Κατερίνα Βερούτσου

Σειρά: Ιστορίες Νεοελληνικής Μυθολογίας

Σελίδες: 36

Διαβάστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου εδώ.

Καλό διάβασμα!

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link