Βιβλίο-πρόταση: Το Διάστημα, με 3D εικόνες

Τώρα τελευταία οι κόρες μου δείχνουν μια αγάπη για το διάστημα, τους πλανήτες κι όλα τα ουράνια σώματα που μας περιβάλλουν και θέλουν να μάθουν για το πως φτιάχτηκε το σύμπαν και τα αστέρια. Η Έλλη μάλιστα δήλωσε ότι θα γίνει αστροναύτης όταν μεγαλώσει, μόνο που στενοχωρήθηκε που θα πρέπει να πάει σε άλλη χώρα για να κυνηγήσει το όνειρό της!!!

Για να ικανοποιήσω την περιέργειά τους σκέφτηκα να διαβάσουμε το βιβλίο “Το διάστημα” των εκδόσεων Ψυχογιός, που ανήκει στην κατηγορία STEM και προσπαθεί μέσα από απλά λόγια και πλούσια εικονογράφηση να βοηθήσει τα παιδιά να αποκτήσουν τις πρώτες τους γνώσεις για τα μυστήρια του Διαστήματος, τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, τις μαύρες τρύπες, τους γαλαξίες τους σύμπαντος, κτλ.

Ξεκινώντας με τη θεωρία του Μπιγκ Μπανγκ και με κατανοητά λόγια εξηγεί το πως δημιουργήθηκε το σύμπαν και το ηλιακό μας σύστημα, τι είναι και πως δημιουργούνται τα νεφελώματα, τι είναι το νεφέλωμα ανάκλασης και τι είναι οι μαύρες τρύπες.

Το βιβλίο συνεχίζει αναλύοντας το ηλιακό μας σύστημα, το οποίο αποτελείται από 8 πλανήτες (Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ποσειδώνας και Ουρανός) και τους φυσικούς δορυφόρους του και μιλάει για κάθε πλανήτη ξεχωριστά.  Έπειτα δίνει στα παιδιά πληροφορίες για τους αστέρες, για την προέλευσή τους, τα χρώματα και το μέγεθός τους. Εσείς ξέρετε ότι ο ήλιος είναι αστέρας μέτριας λαμπρότητας (εγώ τώρα το έμαθα)? Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν αστέρια πιο λαμπερά αλλά και λιγότερο λαμπερά από τον ήλιο.

Η τέταρτη ενότητα του βιβλίου ασχολείται με τα Διαστημικά φαινόμενα όπως οι Μετεωρίτες, η έκλειψη ηλίου, η βαρύτητα, οι κομήτες, οι αστεροειδής, κτλ. Για παράδειγμα, εξηγεί ότι τα αστέρια που πέφτουν τελικά είναι Μετεωρίτες οι οποίοι φλέγονται όταν εισέρχονται στην ατμόσφαιρα της γης αφήνοντας μια λεπτή γραμμή φωτός.

Φυσικά το πιο ωραίο κομμάτι του βιβλίου για τη μικρή μου κόρη Έλλη, είναι οι τελευταίες σελίδες που γινόμαστε εμείς αστροναύτες μέσα από τις τρισδιάστατες εικόνες που ανοίγουν κατά 360° μοίρες. Ταξιδεύουμε με έναν πύραυλο που πηγαίνει πάνω κάτω, φορώντας τη στολή του αστροναύτη βγαίνουμε από το διαστημόπλοιο και “βολτάρουμε” στο διάστημα, “βλέπουμε” από ψηλά το ηλιακό μας σύστημα και στροβιλίζουμε μερικούς πλανήτες γύρω από τη τροχιά τους!

Εκδότης: Ψυχογιός

Κατηγορία: STEM

Σειρά: Αστέρι

Σελίδες: 12

Ηλικία: 5+

Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο κάνετε κλικ εδώ και για να το παραγγείλετε κάνετε κλικ εδώ.

Σας φιλώ

Για να είμαστε σε επαφή, μη ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα του My Little World  ή συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog ή ακολουθείστε με στο instagram

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link