Τα δίδυμα παιδιά που ακούνε… τα πάντα

Τη σειρά Πετάει πετάει των Εκδόσεων Παπαδόπουλος τη γνώρισα πρόσφατα και μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις καθώς πρόκειται για βιβλία με όμορφη εικονογράφηση και ποικίλες ιστορίες. Συγκεκριμένα, το βιβλίο “Τα δίδυμα παιδιά που ακούνε… τα πάντα” το διαβάσαμε και μας άρεσε πολύ!

“Μια φορά κι έναν καιρό ήταν δύο δίδυμα αδερφάκια, η Σοφία και ο Παναγιώτης. Έμοιαζαν εντελώς κανονικά, αλλά δεν ήταν, όχι εντελώς: είχαν ξεχωριστές ικανότητες, όπως όλα τα παιδιά. Ίσως κάποιες παραπάνω…”

Πρόκειται για δύο δίδυμα αδέρφια που έχουν έχουν την ξεχωριστή ικανότητα να ακούν τις σκέψεις των μελών της οικογένειάς τους. Έτσι όταν ακούνε ότι ο αγαπημένος τους παππούς, που τους λέει τόσες ιστορίες (μπαρούφες όπως λέει η μαμά τους) και τους μαθαίνει τόσα πράγματα, πρόκειται να πάει να μείνει σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, στενοχωριούνται και αντιδρούν με τον δικό τους τρόπο!

Το βιβλίο αυτό, της Μανίνας Ζουμπουλάκη, αγγίζει ένα πολύ σημαντικό θέμα, τη διάσπαση της ευρύτερης οικογένειας λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής και  μέσα από τα μάτια των παιδιών δείχνει πόσο πολύτιμος μπορεί να είναι ο παππούς για τα εγγόνια του και πόσο όμορφες στιγμές και αναμνήσεις μπορεί να έχουν από εκείνον. Είναι ένα βιβλίο με αρκετά παιχνιδιάρικη γραφή, υπέροχα χρώματα και εικονογράφηση και σίγουρα γεμάτο φαντασία! Απευθύνεται κυρίως σε παιδιά της Α΄και Β΄ δημοτικού και γι αυτό έχει μεγάλα ευανάγνωστα γράμματα και απλό λεξιλόγιο. Είναι, θεωρώ, μια αρκετά καλή επιλογή για τους μικρούς μας βιβλιοφάγους.

Συγγραφέας: Ζουμπουλάκη Μανίνα

Εκδότης: Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Εικονογράφηση: Ρένια Μεταλληνού

Σειρά: Πετάει πετάει

Σελίδες: 32

Ηλικία: 5 ετών και άνω



Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σας φιλώ!

 

Δείτε επίσης

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link