Ο φανταστικός κόσμος της Ντόρι: Βιβλίο-πρόταση

Με τη μεγάλη κόρη μου, την Ελένη, διαβάσαμε πρόσφατα το βιβλίο “Ο φανταστικός κόσμος της Ντόρι” της συγγραφέως Abby Hanlon των εκδόσεων Μεταίχμιο και το βρήκαμε απίστευτα διασκεδαστικό και απολαυστικό!

Η Ντόρι είναι το τρίτο παιδί μιας οικογένειας που θέλει πολύ να παίξει με τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια της. Όμως εκείνα θεωρούν ότι είναι πολύ μικρή και δεν τη θέλουν στο παιχνίδι τους. Η Ντόρι δεν στενοχωριέται και τόσο που δεν έχει κανέναν να παίξει. Ωστόσο το παιδικό μυαλό της βρίσκει λύση και μάλιστα φανταστική!

Οι σκέψεις μας

Όταν αρχίσαμε να διαβάζουμε το βιβλίο αυτό κατάλαβα αμέσως  ότι είναι μια καλή ευκαιρία να σκεφτεί η μεγάλη μου κόρη πως μπορεί να νιώθει η αδερφή της όταν της λέει ότι είναι πολύ μικρή για να παίξουν. Μπορεί τα κορίτσια μου να έχουν μόνο 2,5 χρόνια διαφορά και γενικά να παίζουν αρκετά μαζί, όμως κάθε φορά που μια φίλη της Ελένης έρχεται στο σπίτι μας για παιχνίδι, τότε θεωρούν την Έλλη μικρή και φυσικά δεν την παίζουν!

Με αφορμή το βιβλίο αυτό προσπάθησα να κάνω τη μεγάλη μου κόρη να “μπει” για λίγο στη θέση της μικρής και να καταλάβει πως αισθάνεται η Έλλη όταν της λέει ότι “το παιχνίδι αυτό είναι για μεγαλύτερα παιδιά“!

Η Ελένη μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκε από τα έξυπνα σκίτσα του βιβλίου και τη γρήγορη ροή του. Γέλασε πολύ με τις σκέψεις της μικρής Ντόρι και όλα όσα σκαρφιζόταν. Συμφώνησε ότι είναι άσχημο που δεν την έπαιζαν τα αδέρφια της και που την έλεγαν μωρό.

Ανυπομονούσε να διαβάσει παρακάτω και οι σελίδες κυλούσαν σαν νεράκι μπροστά από τα μάτια της και χάρηκε πολύ στο τέλος με την εξέλιξη του βιβλίου!

Ο φανταστικός κόσμος της Ντόρι

Συγγραφέας: Hanlon Abby

Εκδότης: Μεταίχμιο

Μετάφραση: Χαρά Γιαννακοπούλου

Σελίδες: 168

Ηλικία: 7+



Δείτε επίσης

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

5 Comments
  1. χαχα το ίδιο συμβαίνει και με τους δικούς μου. Παρόλο που παίζουν αρκετά μαζί, είναι φορές που θα ακούσεις τον μεγάλο να λέει στον αδερφό του : “δεν μπορείς να παίξεις εσύ, είσαι μωρό” και άλλα τέτοια χαριτωμένα! Βασικά νομίζω ότι πάντα συμβαίνει αυτό όταν υπάρχει μια σχετική διαφορά ηλικίας, νομίζω έτσι έκανα κι εγώ με την κατά 3 χρόνια μικρότερη αδερφή μου…χιχιχι Θα το έχω υπόψη μου το βιβλίο αυτό Σωτηρία μου! Ευχαριστούμε για την πρόταση! φιλάκια

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link