Ο πρώτος μου κορνάρος: Ερωτόκριτος-Βιβλίο-πρόταση

Το βιβλίο Ο πρώτος μου Κορνάρος: Ερωτόκριτος των εκδόσεων Μεταίχμιο είναι μια εκπληκτική διασκευή του γνωστού μυθιστορήματος της κλασικής ελληνικής λογοτεχνίας που έχει αγαπηθεί τόσο πολύ! Αναφέρεται στις περιπέτειες των δύο ερωτευμένων νέων, του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, με κείμενο προσαρμοσμένο για παιδιά από 4 ετών, με  κατανοητή και ταυτόχρονα ζωηρή  αφήγηση, με πολύχρωμη κι ευρηματική εικονογράφηση.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο αυτό που διασκευάστηκε  και ουσιαστικά γράφτηκε από την αρχή από έμπειρους λογοτέχνες, το διαβάσαμε πρόσφατα και μπορώ να πω ότι άρεσε πολύ στα κορίτσια μου, γιατί:

είναι γραμμένο με λόγια απλά που ακόμα και η Έλλη, η μικρή μου κόρη, μπόρεσε να κατανοήσει,

-έχει ολοσέλιδη και γεμάτη χρώμα εικονογράφηση

-μιλάει για την αγάπη που μέσα από πολλά εμπόδια τελικά καταφέρνει να νικήσει

-μιλάει για την τιμή, την ανδρεία και την αγάπη προς την πατρίδα, έννοιες που δεν είχαμε ποτέ την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε

-εισάγει με ωραίο τρόπο τα παιδιά στην αγαπημένη ελληνική κλασική λογοτεχνία

Η Ελένη διαβάζει στην Έλλη κρατώντας την αγκαλιά!

Ο πρώτος μου κορνάρος: Ερωτόκριτος

Το βιβλίο Ο πρώτος μου Κορνάρος: Ερωτόκριτος είναι βασισμένο σ΄ένα από τα πιο γνωστά μυθιστορήματα της κλασικής λογοτεχνίας που έχει αγαπηθεί τόσο πολύ! Η αρχική ιστορία, που συνέθεσε ο Βιτσέντζος Κορνάρος το 17ο αιώνα στην Κρήτη, αναφέρετε σε δύο νέους, τον Ερωτόκριτο και την Αρετούσα, που ερωτεύονται παράφορα.

Η Αρετούσα είναι κόρη του βασιλιά της Αθήνας, Ηρακλή. Ο Ερωτόκριτος είναι γιος του Πεζόβουλου, του σύμβουλου του βασιλιά, που ερωτεύεται την Αρετούσα, αλλά δεν μπορεί να φανερώσει τον έρωτά του λόγω της θέσης του κι έτσι αρκείται να τραγουδά κάτω από το παράθυρό της.

Η Αρετούσα μαγεύεται από το νεαρό τραγουδιστή, αλλά μόλις ο βασιλιάς Ηρακλής μαθαίνει τι συμβαίνει, στήνει ενέδρα στον Ερωτόκριτο για να τον πιάσει. Εκείνος σκοτώνει τους φύλακες του βασιλιά και φεύγει στη Χαλκίδα για να μη συλληφθεί.

Η Αρετούσα στο μεταξύ ανακαλύπτει ότι ο νεαρός τραγουδιστής που τη μάγεψε είναι ο Ερωτόκριτος και μένει πιστή στον έρωτά της. Ο Ερωτόκριτος ζητά το χέρι της Αρετούσας όμως ο Ηρακλής τον εξορίζει λόγω του θράσους του και αρραβωνιάζει την κόρη του με κάποιον άλλον.

Η Αρετούσα αρνείται το προξενιό και ο Ηρακλής τη φυλακίζει. Μερικά χρόνια αργότερα ο Ερωτόκριτος επιστρέφει μεταμορφωμένος, σε μια μάχη σώζει τη ζωή του βασιλιά κι εκείνος του δίνει την κόρη του για γυναίκα του.

Η Αρετούσα που δεν αναγνωρίζει τον μεταμορφωμένο Ερωτόκριτο, αρνείται να τον παντρευτεί. Ο Ερωτόκριτος της αποκαλύπτεται, παντρεύεται την Αρετούσα, γίνεται βασιλιάς της Αθήνας κι έτσι ο Βιτσέντζος Κορνάρος δίνει αίσιο τέλος σ΄αυτή την ιστορία αγάπης.

Αυτή είναι η ιστορία που με πολύ απλά λόγια και εκπληκτικό τρόπο διασκεύασε η Λίνα Σωτηροπούλου και την προσάρμοσε έτσι ώστε να μαγέψει τα παιδιά από την τρυφερή ηλικία του προνηπίου. Κι επειδή πρόκειται για μια από τις αγαπημένες μου ιστορίες αγάπης, μαζί με τις κόρες μου μαγεύτηκα κι εγώ!

Ο πρώτος μου κορνάρος: Ερωτόκριτος

Συγγραφέας/Διασκευαστής: Σωτηροπούλου Λίνα

Εκδότης: Μεταίχμιο

Σειρά: Η πρώτη μου λογοτεχνία

Εικονογράφηση: Σοφία Παπαδοπούλου

Σελίδες: 40

Ηλικία: 4+

Μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ για να το παραγγείλετε.



<iframe id=”lkws_59b6e37860a43″ name=”lkws_59b6e37860a43″ src=”http://go.linkwi.se/delivery/ih.php?cn=10721-10&amp;an=CD21321&amp;target=_blank&amp;” scrolling=”no” frameborder=”0″></iframe><br />

Δείτε επίσης

Οι αγαπημένοι μου στίχοι από το αρχικό κείμενο:

Τ’ άκουσες Αρετούσα μου, τα θλιβερά μαντάτα;
ο Κύρης σου μ’ εξόρισε σ’ τση ξενιτιάς τη στράτα.

Τέσσερις μέρες μοναχά μου ’δωσε κι ανιμένω,
ύστερα να ξενιτευτώ, πολύ μακριά να πηαίνω.

Και πώς να σ’ αποχωριστώ και πώς να σου μακρύνω
και πώς να ζήσω δίχως σου τον ξωρισμόν εκείνο;

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

6 Comments
  1. Εντάξει… Νομίζω οτι έτσι και το πω στον άντρα μου θα τα πάρει 12αδα και θα τα κάνει δώρο σε κάθε παιδάκι φίλου και συγγενή!!!
    Είναι Σητειακός όπως και ο Κορνάρος και είναι από το απέναντι χωριό του Κορνάρου, εκεί που όμως ανήκει και το δικό του!! χαχαχα
    Με την πρώτη ευκαιρία θα το ψάξω αν υπάρχει εδώ αλλιώς από τη Κρήτη το καλοκαίρι!!

    1. Χαχαχα, οι Κρητικοί έχουν και παράδοση και μένουν πιστοί σε αυτή! Κι εγώ αγαπώ τον Ερωτόκριτο και στο συγκεκριμένο βιβλίο έχει γίνει πολύ καλή διασκευή για τα παιδιά! Πολλά φιλιάαααα

    1. Κρητηκοπούλα κι εσύ Μία μου ε? Αγαπώ πολύ την Κρήτη με την κουλτούρα της και τους ανθρώπους της! Χαίρομαι που σου άρεσε η ανάρτησή μου! Φιλιάαααα

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link