Βιβλίο-πρόταση: Ντετέκτιβ Κλουζ, η πίπα του Σέρλοκ

Το καινούργιο βιβλίο του διάσημου Ντετέκτιβ Κλουζ: η πίπα του Σέρλοκ κυκλοφόρησε και νομίζω είμαστε τυχεροί που το διαβάσαμε από τους πρώτους! Η σειρά Ντετέκτιβ Κλουζ του συγγραφέα Γίργκεν Μπανσέρους (Jürgen Banscherus), των εκδόσεων Μεταίχμιο, αρέσει πολύ στην κόρη μου Ελένη και μπορώ να πω ότι θαυμάζει τον μικρό ντετέκτιβ για την εξυπνάδα του και τις απίθανες υποθέσεις του, που πάντα καταφέρνει να φέρει εις πέρας! Το αστείο ήταν που διάβαζε το βιβλίο φορώντας το καπέλο του Κλουζ αλλά και γυαλιά ηλίου!

Ο Κλουζ είναι ένα 9χρονο αγόρι που αν και αρκετά νεαρός είναι ήδη διάσημος ντετέκτιβ! Έχει μεγάλο πάθος για τη δουλειά του και ποτέ δεν τα παρατάει, αντιθέτως με μεγάλη υπομονή, επιμονή και προσπάθεια καταφέρνει να ρίξει φως ακόμα και στα πιο σκοτεινά μυστήρια. Γι΄ αυτό κι έχει γίνει διάσημος και συνεχώς νέες υποθέσεις φτάνουν στα χέρια του. Το μεγάλο πάθος του είναι οι τσίχλες κι έτσι η πληρωμή του γίνεται με 5 κουτάκια τσίχλες Καρπεντερ, που είναι οι καλύτερες τσιχλόφουσκες του κόσμου!

Αυτή τη φορά, ο μικρός Ντετέκτιβ Κλουζ καλείται να ανακαλύψει την εξαφανισμένη πίπα του θρυλικού Σέρλοκ Χολμς. Συγκεκριμένα, στην πόλη όπου ζει ο Κλουζ ανοίγει ένα Μουσείο Ντετέκτιβ και ο ήρωας μας πηγαίνει να το επισκεφτεί. Ο ιδιοκτήτης και φύλακας τον ξεχνάει, κλείνει το Μουσείο και φεύγει. Ο Κλουζ αμέσως καταλαβαίνει ότι κάτι τρέχει, ωστόσο καταφέρνει και φεύγει.Την επόμενη μέρα ο ιδιοκτήτης του Μουσείου καλεί τον Κλουζ και του ζητάει να ξαναβρει τη χαμένη πίπα του θρυλικού Σέρλοκ Χολμς με αντίτυπο μια θέση στο Μουσείο του και φυσικά 5 κουτάκια από τις αγαπημένες του τσίχλες! Ο Κλουζ αναλαμβάνει την έρευνα και σύντομα ανακαλύπτει τη χαμένη πίπα του διάσημου συναδέλφου του. Όμως η υπόθεση δεν τελειώνει εδώ αφού αμέσως καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά με το Μουσείο!

Η αστυνομική σειρά Ντετέκτιβ Κλουζ απευθύνεται σε μικρούς αναγνώστες που τους αρέσουν τα αστυνομικά μυθιστορήματα. Το 2006 τιμήθηκε με το βραβείο Hansjorg-Martin-Preis, το σημαντικότερο γερμανικό βραβείο για συγγραφείς παιδικών βιβλίων κι έχει μεταφραστεί σε 14 γλώσσες. Επίσης, το 2010 ο συγγραφέας του βιβλίου Γίργκεν Μπανσέρους (Jürgen Banscherus) τιμήθηκε για το έργο του με το βραβείο Annette-von-Droste-Hülshoff.

 

Μπορείτε αν θέλετε να παραγγείλετε το βιβλίο εδώ.

Συγγραφέας: Γίργκεν Μπανσέρους (Jürgen Banscherus)

Εκδότης: Μεταίχμιο

Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου

Σειρά: Μια υπόθεση για τον Ντετέκτιβ Κλουζ

Σελίδες: 96

Ηλικία: 8+

Καλό διάβασμα!

Για να είμαστε σε επαφή, μη ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα του My Little World  ή συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog.

 

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link