Βιβλίο-πρόταση: Μέσα από τα μάτια τους

Το πιο πρόσφατο βιβλίο που διαβάσαμε από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική είναι το “Μέσα από τα Μάτια τους, ένα βιβλίο που μιλάει με συγκλονιστικές περιγραφές για το πως βιώνουν τα παιδιά τον πόλεμο και για τα όνειρα που έχουν, όταν μετά από πολλές δυσκολίες καταφέρνουν να φτάσουν μόνα τους στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα 12 παιδιά που προέρχονται από 5 χώρες που συγκλονίζονται από τη λαίλαπα του πολέμου, αναγκάζονται να φύγουν ολομόναχα από τις πατρίδες τους για να σωθούν. Μέσα από τα δικά του μάτια κάθε παιδί μας περιγράφει ποιες ήταν οι συνθήκες στην πατρίδα του που το οδήγησαν να φύγει μόνο του και πως ήταν το ταξίδι σωτηρίας του μέχρι να φτάσει στη χώρα μας, είτε αυτή ήταν ο τελικός προορισμός του, είτε ένας ενδιάμεσος προορισμός.

Εννοείται ότι το ταξίδι τους μέχρι την πατρίδα μας δεν ήταν εύκολο. Χαρακτηριζόταν από κακουχίες, πείνα, δίψα, φόβο, αγωνία, και “εμπόρους ονείρων” που τους οδήγησαν σε μια βάρκα με κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους παλεύοντας με τα κύματα του Αιγαίου, χωρίς τα περισσότερα να ξέρουν να κολυμπούν!

Το ταξίδι σωτηρίας τους όμως από την κατεστραμμένη πατρίδα τους προς την ελπιδοφόρα Ευρώπη είναι γεμάτο όνειρα κι ελπίδα για τα αυτονόητα: ασφάλεια, δημιουργία, μόρφωση και φυσικά ανέμελο παιχνίδι. Κι όταν φτάνουν εδώ, αν και δεν είναι όλα όπως τα φαντάζονταν και η σκέψη τους είναι στις οικογένειές τους που έμειναν πίσω, τα όνειρά τους συνεχίζονται. Τα 12 αυτά παιδιά, με τις 12 ιστορίες τους και τα 12 όνειρα για το αύριο υψώνουν μία φωνή, λέγοντάς μας: ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΠΟΛΕΜΟ

Το βιβλίο “Μέσα από τα Mάτια τους” της συγγραφέως Φωτεινής Κωνσταντοπούλου μας βάζει κατά κάποιο τρόπο στη θέση αυτών των παιδιών και μας καλεί να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμη και την επιμονή του ανθρώπου, δύο εργαλεία που είναι απαραίτητα για την κατάκτηση του ονείρου. Η συγγραφέας Φωτεινή Κωνσταντοπούλου είναι βραβευμένη από την Ύπατη Αρμοστεία (UNCHR) για την πολύτιμη προσφορά της στην υποστήριξη των προσφύγων στην Ελλάδα, μέσα από σημαντικές δράσεις στις οποίες έχει συμμετάσχει ενεργά.

Το συγκεκριμένο βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική σε συνεργασία με την PRAKSIS, την ανεξάρτητη ΜΚΟ που έχει σαν κύριο στόχο το σχεδιασμό, την εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης, για την καταπολέμηση του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και την υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους.

Συγγραφέας: Φωτεινή Κωνσταντοπούλου

Εκδότης: Ελληνοεκδοτική

Εικονογράφηση: Μαρία Μανουρά

Φωτογραφίες: Θεόφιλος Βενάρδος

Σελίδες: 84

Καλό διάβασμα!

Για να είμαστε σε επαφή, μη ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα του My Little World  ή συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog ή ακολουθείστε με στο instagram

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link