Βιβλίο-πρόταση: Κυριάκος ο Σαγόνιας

Διαβάσαμε ακόμα ένα διασκεδαστικό βιβλίο για μικρά παιδάκια από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος και σας το προτείνουμε. Είναι το βιβλίο “Κυριάκος ο σαγόνιας” του συγγραφέα Jarvis που εντυπωσίασε πολύ τις κόρες μου με την ζωντανή εικονογράφηση της ζούγκλας (που διαδραματίζεται) αλλά και με την πρωτότυπη ιστορία του που μας διδάσκει ότι τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται.

Ο Κυριάκος είναι ένας τρομακτικός κροκόδειλος, γνωστός για τα καλοακονισμένα δόντια του και για τις τρομάρες που μοιράζει. Κάθε μέρα τριγυρνάει στη ζούγκλα βροντοφωνάζοντας: “Είμαι ο τεράστιος Κυριάκος ο τρομακτικός! Τρέμετε τα καλοακονισμένα μου δόντια”. Πράγματι όλα τα ζώα της ζούγκλας τρέμουν στο πέρασμα του Κυριάκου του κροκόδειλου και τρέχουν να κρυφτούν. Όμως ο Κυριάκος κρύβει ένα μεγάλο μυστικό που στην πραγματικότητα φοβάται πολύ μήπως μαθευτεί! Κάθε βράδυ που γυρίζει στη φωλιά του βγάζει από το στόμα του τα τρομακτικά δόντια του που δεν είναι τίποτα άλλο από μια… μασέλα, τα ακονίζει και τα κρύβει κοντά του μέχρι το επόμενο πρωί που θα τα ξαναφορέσει! Αν το μάθουν αυτό τα ζώα της ζούγκλας τότε κανένα δεν θα τον φοβάται και όλα θα τον κοροϊδεύουν!

Ένα πρωινό Κύρος ο κάστορας  βγήκε να μαζέψει ξύλα και βρέθηκε στη φωλιά του Κυριάκου που κοιμόταν του καλού καιρού. Άθελα του ανακάλυψε την καλοακονισμένη μασέλα του Κυριάκου που έπεσε μπροστά του με ένα κλάπ κλάπ, την πήρε μαζί του και έφυγε. Όταν ο Κυριάκος ξύπνησε, δεν βρήκε πουθενά τα δόντια του κι αρχίζει αισθάνεται πολύ στενοχωρημένος αφού ξέρει ότι μόλις τα άλλα ζώα καταλάβουν ότι δεν είναι πια τρομακτικός θα γίνει ο περίγελος της ζούγκλας! Ο Κυριάκος είναι πολύ δυστυχισμένος επειδή όλα τα ζώα σκάνε στα γέλια μόλις τον αντικρύζουν και κανένα δεν τον φοβάται πια. Τα ζώα της ζούγκλας όμως τον λυπούνται κι αποφασίζουν να του δώσουν πίσω τα καλοακονισμένα δόντια του,  αλλά με έναν όρο: να μην ξανατρομάξει κανέναν. Όμως ο Κυριάκος δεν έχει μάθει να κάνει τίποτα άλλο εκτός από το να τρομάζει τα άλλα ζώα. Λοιπόν τι φαντάζεστε ότι θα κάνει τώρα?

Συγγραφέας: Jarvis

Εκδότης: Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Μετάφραση: Μάνος Μπονάνος

Κατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά

Σελίδες: 40

Ηλικία: 3+

Μπορείτε να παραγγείλετε το βιβλίο εδώ.

Καλό διάβασμα!

Για να είμαστε σε επαφή, μη ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα του My Little World  ή συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog ή ακολουθείστε με στο instagram

-Βιβλίο-πρόταση: Οι μοίρες

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link