Δώστε θάρρος στο παιδί: Βιβλίο-πρόταση

Πριν λίγες ημέρες πήρα στα χέρια μου το βιβλίο “Δώστε θάρρος στο παιδί” της διεθνούς φήμης ψυχολόγου Boglarka Hadinger και το διάβασα αμέσως! Μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα καθώς αγγίζει με έναν ιδιαίτερο τρόπο ένα πολύ σημαντικό θέμα που απασχολεί τους περισσότερους γονείς κατά την ανατροφή των παιδιών τους.  Το πως να ενισχύσουμε την αυτοεκτίμηση και την προσωπικότητα των παιδιών και των εφήβων!

Όλοι οι γονείς προσπαθούμε να κάνουμε τα παιδιά μας ευτυχισμένα. Ταυτόχρονα όμως είναι πολύ σημαντικό να τα μάθουμε να διαχειρίζονται τα αρνητικά συναισθήματα, την αποτυχία, τη στενοχώρια. Να τους δώσουμε τα κατάλληλα εφόδια για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες καταστάσεις που ενδέχεται να βιώσουν στη ζωή τους. Να γίνουν άνθρωποι ικανοί να στέκονται στα πόδια τους και κυρίως να πιστεύουν στον εαυτό τους και στη δύναμη που πηγάζει μέσα τους.

Όλα αυτά αναλύονται στο βιβλίο “Δώστε θάρρος στο παιδί” των εκδόσεων Μεταίχμιο, μέσα από 5 Πυλώνες:

1ος Πυλώνας: Θετικές σχέσεις. 

Η συγγραφέας μας εξηγεί το πόσο σημαντική είναι η σωστή επικοινωνία με το παιδί και για το πως θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για προσωπική συζήτηση.

2ος Πυλώνας: Ικανότητα

Ο Πυλώνας αυτός αναφέρεται στο πόσο σημαντικό είναι να ανακαλύψουμε τι καταφέρνει καλύτερα το παιδί μας και να το μάθουμε να αντιμετωπίζει τα προβλήματα ως προκλήσεις.

3ος Πυλώνας:  Προσανατολισμός (στόχοι κι αξίες)

Η συγγραφέας εξηγεί τη βαρύτητα του να θέτουμε μαζί με το παιδί στόχους και προτεραιότητες, να σκεφτόμαστε θετικά και να ενδυναμώνουμε την αίσθηση του “εμείς”.

4ος Πυλώνας: Πρόθεση για διαρκή εξέλιξη

Αναφέρεται στο πόσο σημαντικό είναι να τονίζουμε τα καλά στοιχεία του παιδιού και να το επαινούμε κάθε φορά που βελτιώνει κάποιο από τα “κακά” στοιχεία του.

5. Αγάπη και όρεξη για ζωή

Στον Πυλώνα αυτό η συγγραφέας μας παροτρύνει να δίνουμε στο παιδί τα κατάλληλα ερεθίσματα που θα αναπτύξουν την περιέργεια και τη δημιουργικότητά του.

Το βιβλίο “Δώστε θάρρος στο παιδί” είναι ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια του γονιού, του εκπαιδευτικού και όλων εκείνων που συμβάλλουν στην ανατροφή των παιδιών και στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους.

Εκδότης: Μεταίχμιο

Συγγραφέας: Boglarka Hadinger

Μετάφραση: Έλενα Αναστασάκη

Σελίδες: 128

Μπορείτε να διαβάσετε το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου εδώ και να το παραγγείλετε εδώ.

Καλό διάβασμα

Για να είμαστε σε επαφή, μη ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα του My Little World  ή συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog ή ακολουθείστε με στο instagram

προσωπικό-ιστολόγιο

 

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link