Βιβλίο-πρόταση: Αφροδίτη η θεά της ομορφιάς

Η μεγάλη κόρη μου, η Ελένη, από πολύ μικρούλα αγαπούσε τα βιβλία με τους θεούς του Ολύμπου και τις περιπέτειες τους! Θυμάμαι ότι πριν τα τρία της χρόνια οι μύθοι με τους θεούς του Ολύμπου κέντριζαν (σχεδόν ηλέκτριζαν) τη φαντασία της και φυσικά γνώριζε όλα τα ονόματα τους! Όπως καταλαβαίνετε τα τελευταία χρόνια έχουμε αποκτήσει πολλά (πραγματικά πολλά) βιβλία με τους θεούς του Ολύμπου, γι αυτό σήμερα θέλω να σας πω για μια από τις σειρές βιβλίων μυθολογίας που εδώ και καιρό έχω ξεχωρίσει και συγκεκριμένα για το βιβλίο “Αφροδίτη η θεά της ομορφιάς” του συγγραφέα Φίλιππου Μανδηλαρά που εκδόθηκε πρόσφατα από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

“Από το κύμα λένε πως γυμνή γεννήθηκε,

στην Κύπρο ντύθηκε, εκεί χτενίστηκε, στολίστηκε.

Κι έπειτα στον Όλυμπο ανέβηκε η πιο ωραία, 

όλοι την ερωτεύονταν, τη θέλανε παρέα.”

Το βιβλίο αυτό περιγράφει την ιστορία της Αφροδίτης, της θέας της ομορφιάς, με απλά κι έξυπνα στιχάκια κι ελεύθερη ομοιοκαταληξία που εντυπωσιάζει τα παιδιά (και τους μεγάλους θα έλεγα!). Η θεά Αφροδίτη, αναδύθηκε από τη θάλασσα μέσα σε ένα κοχύλι, κι ήταν μια κόρη τόσο όμορφη, να τη φιλάς στα χείλη! Παρέα με τον Ζέφυρο ταξίδεψε μακριά από τα Κύθηρα ως την Κρήτη, κι αφού την στόλισαν και την έντυσαν οι Ώρες, την οδήγησαν στον Όλυμπο, για να αποφασίσουν οι θεοί ποιον θα έχει συντροφιά. Ο Δίας της χάρισε μια μαγική ζώνη που όταν τη φόραγε κάνεις δεν μπορούσε να της αντισταθεί και με όπλο της τη ζώνη αυτή η θεά Αφροδίτη αγαπήθηκε πολύ! Η όμορφη Αφροδίτη όμως ήταν άστατη και όλους ήθελε να τους σαγηνεύει, γι αυτό και οι περιπέτειες που είχε εξαιτίας της ομορφιά της δεν είχαν τελειωμό!

Ακόμα πιο εντυπωσιακό γίνεται το βιβλίο λόγω της πολύχρωμης και χιουμοριστικής εικονογράφησης της Ναταλίας Καπατσούλια, που με αστείο και μοντέρνο τρόπο αναπαριστά σκηνές από την καθημερινή ζωή. Extra bonus στο τέλος του βιβλίου το δισέλιδο παράρτημα με προτάσεις δραστηριοτήτων για βιωματικά παιχνίδια.

Η σειρά “Η πρώτη μου Μυθολογία” απαριθμεί περίπου 26 τίτλους και είμαστε πολύ χαρούμενοι που διαβάσαμε ένα ακόμα βιβλίο αυτής της σειράς!

Συγγραφέας: Φίλιππος Μανδηλαράς

Εκδότης: Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Εικονογράφος: Ναταλία Καπατσούλια

Σελίδες: 36

Ηλικία: 4+

Σειρά: Η πρώτη μου Μυθολογία

Μπορείτε να διαβάσετε το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου εδώ και να το παραγγείλετε εδώ.

Καλό διάβασμα!

Για να είμαστε σε επαφή, μη ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα του My Little World  ή συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog.

 

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link