Βιβλίο-πρόταση: Αστυπάλαια με λένε

Πρόσφατα διαβάσαμε με την Ελένη και την Έλλη ένα πολύ καλοκαιρινό, ρομαντικό παραμύθι από την Ελληνοεκδοτική και τη συγγραφέα Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, που μιλάει για την ομορφιά της καρδιάς και την καλοσύνη, για τις θάλασσες και τους βράχους που κανείς δεν ξέρει τι κρύβουν και για την αγάπη που πολλές φορές γίνεται φυλακή.

Κάποτε ήταν μια σπάνια κοπέλα με άδολη καλοσύνη στην καρδιά και πλανεύτρα ομορφιά. Λεπτοκαμωμένη, με μαλλιά μακριά στο χρώμα της άμμου και χείλη κερασιά, τραγουδούσε τα πιο μελωδικά τραγούδια και στο περίτεχνα κεντημένο, λευκό φόρεμά της φύλαγε αμέτρητα παραμύθια με κουρσάρους, πειρατές, γοργόνες και θεές.

Όταν ένας βασιλιάς θρονιάστηκε στον τόπο της, έχτισε ένα κάστρο και μέσα σε αυτό φυλάκισε το κορίτσι και φόβισε όλους τους ανθρώπους ότι αν την κοιτάξουν κατάματα τότε η θάλασσα θα τους ρουφήξει και θα χαθούν για πάντα!

Το κορίτσι ζούσε στο κάστρο μοναχό του και μαράζωνε. Ποθούσε να δει από κοντά τα καΐκια των ψαράδων, το σχολείο των παιδιών, τις εκκλησιές και τα ξωκλήσια. Έτσι πήρε την απόφαση, βγήκε από το κάστρο και κατηφόρισε σκυφτή μέχρι που έφτασε εκεί που δεν θα την έβλεπε ανθρώπου μάτι κι άρχισε να τραγουδάει.

Όμως εκεί την ακολούθησε ένα αγόρι που είχε μαγευτεί από τη φωνή της. Της είπε ότι είναι καιρός που μπαίνει κρυφά από ένα άνοιγμα στα τείχη μόνο και μόνο για να ακούσει τα τραγούδια της και τα παραμύθια της και να δει μέσα στην πολύχρωμη καρδιά της. Κι όταν τη ρώτησε πως τη λένε, εκείνη απάντησε: Με λένε… Αστυπάλαια… Κι από τότε το αγόρι έμεινε μαζί της για πολλές νύχτες, ήλιους και φεγγάρια. Κι από τότε πολλοί πήραν το θάρρος να την κοιτάξουν κατάματα και χωρίς φόβο και κατάφεραν να δουν τα χρώματα της καρδιάς της…

Το βιβλίο αυτό μας ταξίδεψε κυριολεκτικά με τα σχεδόν ποιητικά λόγια του και με την υπέροχη εικονογράφησή του που θυμίζει το μοναδικό ελληνικό καλοκαίρι και τις ομορφιές της χώρας μας και μας γέννησε την επιθυμία να επισκεφτούμε το ομώνυμο ελληνικό νησί, την Αστυπάλαια!

Αξιοσημείωτο είναι ότι μέρος των εσόδων της έκδοσης προσφέρεται σε άπορες οικογένειες της Αστυπάλαιας.

Συγγραφέας: Φωτεινή Κωνσταντοπούλου

Εκδότης: Ελληνοεκδοτική

Εικονογράφηση: Μαριάννα Φραγκούλη

Σελίδες: 32

Καλό διάβασμα!

Για να είμαστε σε επαφή, μη ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα του My Little World  ή συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog ή ακολουθείστε με στο instagram

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link