Ένα μυστήριο για τον Μπούφο Νο 5, περιπέτεια στην Cacaoland

Το βιβλίο “Ένα μυστήριο για τον Μπούφο Νο 5, περιπέτεια στην Cacaoland”, της σειράς Μπούφος, των εκδόσεων Μίνωας άρεσε πολύ στην κόρη μου Ελένη και με εντυπωσίασε το γεγονός ότι το διάβασε τελείως μόνη της μέσα σε δύο μέρες! Είναι ένα βιβλίο μυστηρίου και περιπέτειας, που συνδυάζει κείμενο και σκίτσα, αρκετά αστείο και τόσο διασκεδαστικό κι ευκολοδιάβαστο που μπορεί άνετα να το διαβάσει μόνο του ένα 8χρονο παιδάκι.

Ο Στέλιος, μαζί με τον μικρό αδερφό του Ιάσωνα, τον φίλο του Άκη και τους γονείς τους πηγαίνουν ταξίδι σε έναν τόπο μαγικό για κάθε παιδί, στην Cacaoland! Εκεί είναι όλα υπέροχα, τα παιδικά κρεβάτια του ξενοδοχείου έχουν σχήμα κούπας ενώ των ενηλίκων μοιάζουν με πλάκα σοκολάτας, το σοκολατένιο κάστρο, οι τσουλήθρες με τις πισίνες που το νερό είναι άσπρο σαν γάλα,  το τρενάκι που σε γυρίζει ανάποδα, ο λαβύρινθος με τα κακαόδεντρα, το ενυδρείο κι άλλα πολλά.

Τα παιδιά πηγαίνουν από παιχνίδι σε παιχνίδι και περνάνε υπέροχα, ώσπου μαθαίνουν ότι έχουν κλαπεί ένα σωρό πράγματα όπως ρολόγια, χρυσές καδένες, πορτοφόλια (όπως εκείνο του μπαμπά του Άκη), ακόμα και κινητά τηλέφωνα! Τότε ο Στέλιος, σαν μικρός ντετέκτιβ που είναι αποφασίζει να λύσει το μυστήριο και πηγαίνει να ερευνήσει την Cacaoland.

Τελείως συμπτωματικά πέφτει πάνω σε έναν φύλακα του πάρκου που όμως είναι συνεργός στο μυστήριο με τις κλοπές κι έτσι ο Στέλιος θα κινδυνέψει. Ευτυχώς ο Ιάσωνας και ο Άκης θα επέμβουν την κατάλληλη στιγμή και με τη βοήθεια της αστυνομίας θα τον σώσουν.

Όμως το μυστήριο των κλοπών δεν έχει λυθεί ακόμα αφού υπάρχει κι άλλοι συνεργοί που δεν γνωρίζουν ποιοι είναι. ‘Αραγε τα τρία παιδιά θα καταφέρουν να βρουν τους υπόλοιπους κλέφτες και να λύσουν το μυστήριο με τις κλοπές;

ΕκδότηςΜίνωας

Συγγραφέας: Κωνσταντινίδης Γιώργος, Μητρούσης Σωτήρης

Εικονογράφηση: Μητρούσης Σωτήρης

Σελίδες: 96

Σειρά: Μπούφος

Ηλικία: 8+

Κάνετε like στη σελίδα του My Little World  ή συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog ή ακολουθείστε με στο instagram

Σας φιλώ!

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link