Βιβλία-πρόταση: “Ο Τρεχαλητής και η Τίποτα” και “Δεν θα σε πειράξει κανείς”

Τα βιβλία “Δεν θα σε πειράξει κανείς” από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική  και “Ο Τρεχαλητής και η Τίποτα”  από τις εκδόσεις Μεταίχμιο , είναι δύο ξεχωριστά βιβλία που συμπληρώνουν την παιδική μας βιβλιοθήκη και πολύ χαίρομαι γι΄αυτό. Όταν τα διαβάσαμε με την Ελένη και την Έλλη συγκινηθήκαμε και ταυτόχρονα πήραμε ένα μήνυμα χαράς κι αισιοδοξίας!

Ο Τρεχαλητής και η Τίποτα

βιβλία ενσυναίσθησης

Το βιβλίο αυτό, της συγγραφέως Κατερίνας Παπαγαρυφάλλου, προσεγγίζει με έναν ιδιαίτερο τρόπο ζητήματα που γονείς και παιδιά αντιμετωπίζουμε με δυσκολία. Η αναπηρία, η φτώχεια, η κοινωνική απομόνωση και οι μαθησιακές δυσκολίες είναι θέματα που συχνά δεν ξέρουμε πως να διαχειριστούμε.

βιβλία ενσυναίσθησης

Ο Τρεχαλητής είναι ένα αγοράκι που ενώ έχει ρόδες για πόδια, στα όνειρά του τρέχει ξέγνοιαστος, κάνει βόλτες με το γυαλιστερό του ποδήλατο κι ανεβαίνει στη ρόδα του Λούνα Παρκ. Η Τίποτα είναι ένα κορίτσι που ονειρεύεται ότι κάνει τα ομορφότερα γράμματα, ότι όλοι την θαυμάζουν και ότι η τσάντα της είναι γεμάτη σχολικά.

βιβλία ενσυναίσθησης

Όταν τα δυο παιδιά έρχονται κοντά τότε η καθημερινότητά τους αλλάζει. Βρίσκουν ο ένας στο άλλο τον αληθινό φίλο που έχουν ανάγκη. Ο Τρεχαλητής αισθάνεται ότι οι ρόδες του αποκτούν φτερά και η Τίποτα ότι αν κατακτήσει ένα μικρό κάτι, τότε μπορεί να πετύχει τα πάντα!

Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι υπέροχη και σε συνδυασμό με το καλογραμμένο κείμενο αφήνει μια νότα αισιοδοξίας. Δίνει το μήνυμα ότι όλα τα παιδιά είναι ίσα, το μόνο που χρειάζονται είναι να τα δούμε με άλλο μάτι!

βιβλία ενσυναίσθησης

Συγγραφέας: Κατερίνα Παπαγαρυφάλλου

Εκδότης: Εκδόσεις Μεταίχμιο

Εικονογράφος: Θέλντα Μιμηλάκη

Σελίδες: 36

Ηλικία: 6 ετών

Διαβάστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου εδώ.

Δεν θα σε πειράξει κανείς

βιβλία ενσυναίσθησης

Το βιβλίο αυτό του εκπαιδευτικού και συγγραφέα Βασίλη Κουτσιαρή μιλάει για την απέραντη κι ανιδιοτελή αγάπη που αισθάνεται κάποιος για έναν δικό του άνθρωπο. Διαβάζοντάς το με τα κορίτσια μου συγκινηθήκαμε κι αισθανθήκαμε πόσο σημαντικό είναι να περιβάλλεσαι από ανθρώπους που σε αγαπάνε αληθινά.

Ένας γατούλης μένει με τη γιαγιά του όσο λείπουν οι γονείς του κι ο μικρότερος αδερφό του. Μια μέρα αποφασίζει να αλλάξει τελείως την εμφάνισή του κι ας ξέρει ότι στο σχολείο θα ξεχωρίζει και πιθανόν όλοι να τον κοροϊδεύουν. Έτσι παίρνει μια κουρευτική μηχανή και ξεκινάει να ξυρίζεται ώσπου δεν μένει ούτε μία τρίχα στο κεφάλι του. Στην αρχή τρόμαξε με την εμφάνισή του, άσε που  χωρίς μουστάκια έχασε και τον προσανατολισμό του!

βιβλία ενσυναίσθησης

Την επόμενη ημέρα, στο σχολείο, άρχισε η καζούρα και ο γατούλης μας ένιωθε πολύ άσχημα. Ευτυχώς η δασκάλα του τον καθησυχάζει και του λέει ότι όλα θα πάνε καλά. Στο σπίτι του γατούλη έχει επιστρέψει η οικογένειά του με τον μικρό αδερφό του από το νοσοκομείο. Βλέποντας τον αδερφό του που δεν έχει τρίχες και μουστάκια στο κορμάκι του, ο γατούλης αγκαλιάζει τη μαμά του και της λέει ότι “Κανείς δεν θα τον πειράξει, μαμά! Φρόντισα εγώ γι΄αυτό…”

βιβλία ενσυναίσθησης

 

Είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο που δημιουργεί έντονα συναισθήματα και σίγουρα θα σας συγκινήσει όσο κι εμάς! Επίσης, αξιοσημείωτος είναι ο ρόλος που δίνει ο συγγραφέας στη δασκάλα του σχολείου, καθώς είναι το πρότυπο δασκάλου-συμπαραστάτη που όλοι οι γονείς θέλουμε για τα παιδιά μας. Εξίσου προσεγμένη είναι και η εικονογράφηση του βιβλίου που πλαισιώνει μοναδικά το κείμενο του Βασίλη Κουτσιαρή.

βιβλία ενσυναίσθησης

Εκδότης: Ελληνοεκδοτική

Συγγραφέας: Βασίλης Κουτσιαρής

Εικονογράφος: Κατερίνα Βερούτσου

Σελίδες: 32

Καλό διάβασμα!

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ)  ή ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σας φιλώ

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link