Εκδρομή στη Μπριζ και στην Οστάνδη

Σήμερα είμαι πολύ γεμάτη με αναμνήσεις από το mini ταξίδι μας στο Βέλγιο! Ο καλός μου σύζυγος έπρεπε να παραβρεθεί σε μία συνάντηση στις Βρυξέλλες και άδραξα την ευκαιρία! Ήταν πολύ σύντομο ταξίδι, μόλις 3 ημέρες συνολικά, αλλά χωρίς τα παιδιά! Ε ναι λοιπόν, πήγαμε οι δυο μας! Έμοιαζε κάπως με τότε που ήμασταν ελεύθερα πουλιά και ταξιδεύαμε χωρίς έννοιες! Εντάξει, ακριβώς όπως τότε μάλλον δεν θα είναι ποτέ πάλι, αφού στην άκρη του μυαλού υπήρχε η έννοια των παιδιών! Ξέρετε τώρα, τί να κάνουν, αν περνάνε καλά, αν μας ζητάνε (ιδιαίτερα η μικρούλα που είναι κολλημένη πάνω μου)! Ας είναι καλά οι γιαγιάδες που τις επιστρατεύσαμε και τα κορίτσια μας πέρασαν πολύ καλύτερα από ότι περιμέναμε! Το ίδιο κι εμείς!

 Γενικώς πάντα παίρνουμε τα παιδιά μαζί μας αν θυμάστε και από όταν είχαμε πάει οικογενειακώς στην Φρανκφούρτη. Αυτή τη φορά όμως είπαμε να πάμε τα δύο μας!
Βασικός προορισμός ήταν οι Βρυξέλλες, όπου εγώ πήγα για πρώτη φορά και ομολογώ εντυπωσιάστηκα από τα όμορφα κτίρια, τα πάρκα και την ομορφιά αυτής της πόλης, αλλά και από την απίστευτη σοκολάτα που έβρισκες παντού! Όπως θα δείτε παρακάτω στη στοά Galeries Royales St Hubert τα σοκολατάκια ήταν λαχταριστά!
Φυσικά γευτήκαμε και το παραδοσιακό φαγητό των Βρυξελλών, τι άλλο από τα μύδια! Ομολογώ ότι ήταν πολύ νόστιμα αν και δεν είμαι λάτρης του συγκεκριμένου φαγητού!
Το ωραιότερο σημείο όμως του ταξιδιού ήταν την τρίτη ημέρα όπου ενοικιάσαμε αυτοκίνητο για να δούμε όμορφους προορισμούς του Βελγίου (όσους μπορείς να δεις σε μία ημέρα βέβαια)!
Ο προορισμός μας ήταν η Μπριζ (Brugge) αλλά σκεφτήκαμε να πάμε πρώτα στην Οστάνδη (Oostende) που βρίσκεται βορειοδυτικά του Βελγίου, λίγο μετά την Μπριζ.
Πρόκειται για όμορφη παραλιακή πόλη, μάλλον από τα κοντινότερα στις Βρυξέλλες τουριστικά, καλοκαιρινά θέρετρα!
Ο κεντρικός πεζόδρομος με τα εμπορικά καταστήματα! Εντάξει οι φωτογραφίες λόγω συννεφιάς δεν αναδεικνύουν την ομορφιά της πόλης, γιατί όπως καταλάβατε ήταν ένα διαρκές ψιλόβροχο με αραιά διαστήματα ηλιοφάνειας!
Η ατελείωτη αμμουδερή παραλία ήταν γεμάτη γλάρους (αν και δεν φαίνεται στη φώτο)!

Οστάνδη τέλος, βουρ για Μπριζ!

Αχ αυτή η Μεσαιωνική πόλη με μάγεψε! Με τα υπέροχα κτίρια της, τους πεζόδρομους, τα καφέ και τα εστιατόρια, τους καταπράσινους κήπους της, τα σοκολατάκια (εννοείται) και τα φανταστικά κανάλια της! Απλά απολαύστε την!
Μα πείτε μου δεν θα θέλατε να πιείτε το καφεδάκι σας σε έναν από τους παρακάτω κήπους πλάι στο κανάλι???
Αλλά και μια βαρκάδα στα υπέροχα κανάλια ήταν ότι έπρεπε!

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σας φιλώ!

Δείτε επίσης:

Ταξίδι στη Μπολόνια με τα παιδιά

Ταξίδι στη Φρανκφούρτη με τα παιδιά

-Οικογενειακές διακοπές στην Άνδρο

Στη Τζια για οικογενειακές διακοπές 

6 Comments
  1. Είναι όντως πανέμορφη η Μπριζ λες αλλά και Οστάνδη με το λιμανάκι μου φαίνεται όμορφη!! Αν και δεν είμαι τόσο φαν της σοκολάτας σε ένα τέτοιο μαγαζί δε θα ήξερα τι να πρωτοδιαλέξω και στο τέλος θα έπαιρνα λίγο και από όλα!! :)) Φτιάχνουν τα καλύτερα και φημίζονται. Ωραία αυτά τα μικρ΄΄α διαλείμματα απο τη καθημερινότητα!! 😉 Καλή εβδομάδα!

    1. Και η Οστανδη ήταν πολυ όμορφη πόλη Ελεάνα μου και με φοβερή αμμουδερη παραλια! Εγώ έπαθα σοκολατοντελιριο!!! Ήθελα να τα δοκιμάσω όλα και να τα πάρω όλα! Πολλά φιλιααααα

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link