Χειροτεχνία οι τέσσερις εποχές

oi_tesseris_epohes_heirotexnia_mylittleworldgr

Επιτέλους ήρθε η άνοιξη, από τις ωραιότερες εποχές του χρόνου αφού όλα γύρω μας ανθίζουν, τα πουλιά κελαηδούν, η φύση βρίσκεται σε οργασμό και μας προετοιμάζει για το γλυκό καλοκαιράκι που θα ακολουθήσει! Τέλος ο χειμώνας με τα κρύα του και τις ιώσεις του που μας τσάκισαν φέτος! Όσο για το φθινόπωρο, τι να πω είναι μεν αγαπημένη εποχή, αλλά σαν την άνοιξη καμία! Με αφορμή λοιπόν τον ερχομό της άνοιξης, κάναμε με τα κορίτσια μου μια καταπληκτική (είμαι και μετριόφρων, χάχα) χειροτεχνία για τις τέσσερις εποχές του χρόνου!

Άνοιξη
Καλοκαιράκι
φθινόπωρο
Χειμώνας

Αχ, αυτή τη χειροτεχνία πραγματικά την αγάπησα! Είχε χρώματα, σχέδια και ζωντάνια όπως κι εμείς άλλωστε! Την πήρε το μάτι μου κάπου στο pinterest αλλά δυστυχώς δεν συγκράτησα την πηγή της, ☹. Όμως μια ματιά ήταν αρκετή για να αποτυπωθεί στο μυαλό μου και να φτιάξουμε τις τέσσερις εποχές με τον δικό μας τρόπο και το δικό μας γούστο. Αν και μοιάζει περίπλοκη, τελικά δεν είναι! Το σημαντικότερο όμως είναι ότι τα κορίτσια μου συνεργάστηκαν για να φτιάξουν το δέντρο με τις τέσσερις εποχές. Κι ενώ συνήθως φτιάχνει η καθεμία τη δική της χειροτεχνία, αυτή τη φορά αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα δέντρο και διάλεξαν από δύο εποχές για να το στολίσουν.

Τα υλικά που χρειαστήκαμε είναι:

1 άσπρο χαρτόνι (για βάση) και 1 καφέ χαρτόνι (για τον κορμό του δέντρου)

4 χρωματιστά χαρτόνια, ψαλίδι, κόλλα χειροτεχνίας

διάφορα αυτοκόλλητα σχετικά με κάθε εποχή

Εμείς διαλέξαμε χαρτόνι ροζ για την άνοιξη, κίτρινο για το καλοκαίρι, πορτοκαλί για το φθινόπωρο και μπλε για το χειμώνα. Στο καφέ χαρτόνι σχεδίασα κάτι σαν κορμό δέντρου με κλαδιά και το έκοψα (μπορείτε να αναζητήσετε και έτοιμα δέντρα με κλαδιά στις χρωμοσελίδες που υπάρχουν δωρεάν στο διαδίκτυο). Μετά πήραμε τα υπόλοιπα 4 χαρτόνια και κόψαμε από ένα κυκλικό (περίπου) κομμάτι όπως στη φωτογραφία για να φτιάξουμε τη φυλλωσιά του δέντρου των εποχών. Πρώτα κολλήσαμε τα 4 χρωματιστά, κυκλικά χαρτόνια πάνω στο άσπρο και από πάνω κολλήσαμε τον καφέ κορμό με τα κλαδιά. Ύστερα κάθε κορίτσι ανέλαβε να στόλισε την εποχή που διάλεξε, η Ελένη στόλισε το καλοκαίρι και το φθινόπωρο ενώ η Έλλη στόλισε την άνοιξη και τον χειμώνα.

ανοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας

Για την άνοιξη χρησιμοποιήσαμε λουλούδια, πράσινα φυλλαράκια που κόψαμε από αφρώδες χαρτί, πεταλούδες αυτοκόλλητα αλλά και πεταλούδες από αφρώδες χαρτί που κόψαμε με διακορευτή σε σχήμα πεταλούδας. Για το καλοκαίρι χρησιμοποιήσαμε πολύχρωμα και λαμπερά λουλούδια και πράσινα φυλλαράκια από αφρώδες χαρτί. Για το φθινόπωρο κόψαμε φυλλαράκια καφέ, κόκκινα και μπεζ από αφρώδες χαρτί. Για τον χειμώνα κολλήσαμε αστεράκια και χιονονιφάδες σε χρώμα μπλε, ασημί και κόκκινο.

οι εποχες του χρονου

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Όταν τελειώσαμε το δέντρο με τις τέσσερις εποχές, μιλήσαμε για κάθε εποχή, δηλαδή είπαμε τα χαρακτηριστικά της και τι κάνουμε πχ την άνοιξη ή το φθινόπωρο.

Σας φιλώ!

Δείτε επίσης

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

10 Comments
  1. Τι ωραία ιδέα το δέντρο με τις τέσσερις εποχές του χρόνου!! :)) Νομίζω ότι φέτος χαιρόμαστε όλοι που ήρθε επιτέλους άνοιξη, μας κούρασε αυτός ο χειμώνας. Το σκηνικό με τα πουλάκια να έρχονται στην πέργκολα είναι αναντικατάστατο!!
    Καλή εβδομάδα Σωτηρία μου!!

    1. Κατερίνα μου σε ευχαριστούμε πολυ! Να σου πω την αλήθεια κι εγώ το σκέφτηκα οτι θα ήταν όμορφο πινακάκι! Καλη εβδομάδα! ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link