Βόλτα στη φύση με τα παιδιά

Κάθε φορά που μας δίνεται η ευκαιρία για μια εξόρμηση στη φύση την απολαμβάνουμε στο μέγιστο! Κι αν αυτή η εξόρμηση είναι σε ένα εξοχικό, όπως το παρακάτω, που μοιάζει περισσότερο με mini adventure park, τότε μικροί και μεγάλοι το ευχαριστιόμαστε όσο δε γίνεται. Πριν λίγο καιρό λοιπόν, κάποιοι καλοί μας φίλοι μας κάλεσαν στο εξοχικό τους που συνδυάζει αγρόκτημα και μικρό ιδιωτικό πάρκο δραστηριοτήτων! Ελάτε να σας ξεναγήσω…

Αρχικά κάναμε βόλτα μέσα στο αγρόκτημα, γνωρίσαμε και μαζέψαμε ένα σωρό κηπευτικά που οι μικρές μου ενθουσιάστηκαν με τις μυρωδιές τους!

murodika-1

Έπειτα, μαζέψαμε ντομάτες, μελιτζάνες, κολοκύθια, κυδώνια, σύκα, ξεφλουδίσαμε καλαμπόκια και ξεριζώσαμε κρεμμύδια.

mazeuoume-laxanika

Συνεχίσαμε με βόλτα στον μικρό αμπελώνα και μαζέψαμε σταφύλια.

mazevoume-stafuli-2

Εκεί όμως που ο ενθουσιασμός αποκορυφώθηκε ήταν στο μάζεμα της πατάτας! Ξέρετε βέβαια ότι πολλά παιδάκια πιστεύουν ότι οι πατάτες φυτρώνουν στα δέντρα (υπάρχει και σχετικό παιδικό βιβλίο)! Μιλάμε για χαρά ζωγραφισμένη στα ματάκια τους κάθε φορά που έβρισκαν μία πατάτα!

%ce%bc%ce%b1%ce%b6%ce%b5%cf%85%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%80%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%82-a

Κι αφού ξαποστάσαμε από τη βόλτα μας στη φύση, ξεκινήσαμε τις δραστηριότητες! Η παρακάτω φωτογραφία μιλάει από μόνη της! Τα κορίτσια εκτός από τσουλήθρα, κούνια και τραμπάλα που έκαναν, σκαρφάλωσαν σε σκάλα από σκοινιά, περπάτησαν στη δοκό ισορροπίας, κολύμπησαν στην μικρή πισίνα, οι μπαμπάδες τις σήκωσαν πολύ ψηλά τραβώντας τα σκοινιά που κρατούσαν και δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στους κρίκους.

skarfaloniume-2

Οι ξύλινες φατσούλες ήταν χαρούμενες ή λυπημένες ανάλογα με τα επιτεύγματά μας.

anevainw-psila-1

Αλλά το κορυφαίο ήταν η εναέρια κατάβαση με τροχαλίες, εκεί πραγματικά τα κορίτσια νόμιζαν ότι πετούσαν!

%ce%b5%ce%bd%ce%b1%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b7

Φύγαμε με το βλέμμα μας ξεκούραστο, το μυαλό μας ανάλαφρο και την καρδιά μας γεμάτη χαρά και αγαλλίαση, γιατί η επαφή με τη φύση γαληνεύει τον άνθρωπο και τον κάνει να καταλάβει πως τα απλά πράγματα έχουν μεγαλύτερη αξία στη ζωή.  Κι αν σας δοθεί η ευκαιρία να αποδράσετε σε κάποιο κοντινό προορισμό, σε κάποιο δάσος ή εξοχικό, ακόμα και σε ενα παρκο με παρέα με καλούς φίλους, εύχομαι να περάσετε το ίδιο όμορφα όπως περάσαμε κι εμείς!

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σας φιλώ!

Διαβάστε επίσης

-17 τρόποι για να φέρουμε τα παιδιά μας κοντά στη φύση

-Το ομαδικό παιχνίδι και η σημασία του

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

16 Comments
  1. Οι φωτογραφίες τα λένε όλα 🙂
    Και μόνο που υπάρχουν παιδάκια, είναι τέλειες, πόσω μάλλον που είναι και στη φύση!
    Εγώ κατοικώ στη φύση και το καταλαβαίνω το συναίσθημα Σωτηρία μου! Πάντα τέτοια ❤

    1. Είσαι τυχερή Πέτρα μου που είσαι μέσα στη φύση! Εμείς προσπαθούμε να ερχόμαστε σε επαφή με τη φύση όσο πιο συχνά γίνεται! Τα φιλια μου!

    1. Ακριβώς οπως το λες, περιπέτεια! Να είμαστε καλά και θα επιδιώξουμε να βρούμε χρόνο γιατί αυτές οι στιγμές χαράσσονται στη μνήμη όλων μας και ειδικά των παιδιών! Σε ευχαριστώ Αλεξανδρα μου! Φιλιααααα

    1. Χαχαχα, κι εγώ Κατερινα μου τις ζήλεψα! Θα ήθελα να χωρούσα στο καθισματακι και να κατέβαινα με την τροχαλία! Φιλιααα

  2. Τι φοβερή εξόρμηση κάνατε! Σίγουρα θα τα περάσατε τέλεια!
    Αυτή η τροχαλία φαίνεται φανταστική, ελπίζω να μην ήταν μόνο για τα παιδάκια και να δοκιμάσατε και οι μεγαλύτεροι την τύχη σας 🙂 🙂

    1. Ήταν πολύ πόλη όμορφα! Καλά μάντεψες, η τροχαλία ήταν μόνο για τα πιτσιρίκια (σνιφ) και οι μεγάλοι μείναμε με τη λαχτάρα!

  3. Τα παιδια λατρευουν να είναι στη φυση. Στην τηλεοραση και τα ηλεκτρονικα καθονται μόνο όταν δεν εχουν τι να κάνουν. αν εχουν κουνιες,εξοχη και τροχαλία δεν χρειαζονται τιποτε αλλο. Ευχομαι και αλλες τετοιες εξορμήσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link