Μαθαίνουμε την Αλφαβήτα παίζοντας με λάστιχα

Φέτος που η μικρή μου η κόρη είναι στο νηπιαγωγείο, θέλει πολύ να μάθει να διαβάζει και να γράφει! Γι’ αυτό μαθαίνουμε την αλφαβήτα με διάφορους τρόπους ώστε να εξοικειωθεί όσο περισσότερο γίνεται με τα γράμματα. Εδώ και καιρό είχα δει αυτή την δραστηριότητα στο pinterest και την έχουμε δοκιμάσει! Και μαντέψτε.. αρέσει και στη μικρή μου κόρη και στη μεγάλη! Όταν έχει δύο παιδιά να απασχολήσεις ταυτόχρονα, χρειάζεται να βρίσκεις δραστηριότητες που θα ικανοποιήσουν και τα δύο. Ε λοιπόν, η δραστηριότητα μαθαίνουμε την Αλφαβήτα με λάστιχα, είχε καλό αποτέλεσμα σε εμάς. Επίσης, συνδυάζει παιχνίδι, μάθηση, εξάσκηση της λεπτής κινητικότητας των παιδιών και φαντασία, πολύ φαντασία! Και κάτι ακόμα, βοηθάει τα παιδιά να καταλάβουν με ποια φορά γράφονται τα γράμματα!

Μαθαίνουμε την αλφαβήτα

Τα υλικά που χρειαστήκαμε για να παίξουμε “Μαθαίνουμε την Αλφαβήτα με λάστιχα” είναι:

-Πολύχρωμα λάστιχα σε διάφορα μεγέθη

-Καρφάκια για πίνακα ανακοινώσεων

-Σουπλά από φελλό (αυτά που βάζουμε κάτω από την κατσαρόλα όταν καίει).

Μαθαίνουμε την αλφαβήτα

Τα κορίτσια μου πήραν τα σουπλά κι άρχισαν να πειραματίζονται. Εγώ βοηθούσα την Έλλη με τα γράμματα, ενώ η Ελένη έφτιαχνε τα δικά της σχέδια. Έτσι, παρέα με την Έλλη φτιάξαμε τα γράμματα της αλφαβήτα και μετά τους αριθμούς.

Μη νομίζετε ότι περιοριστήκαμε στην Αλφαβήτα και τα νούμερα! Κάναμε ένα σωρό σχέδια, τρίγωνα, τετράγωνα, ρόμβους, αστέρια, ορθογώνια, αλλά και κάποια… απροσδιόριστα! Επίσης, τα κορίτσια δοκίμασαν πολλούς συνδυασμούς χρωμάτων. Δηλαδή έπαιξαν με τα λάστιχα και τα χρώματα τους.

Μαθαίνουμε την αλφαβήτα

Γενικώς, είναι μια δραστηριότητα που άρεσε πολύ και στις δύο κόρες μου. Προσπαθήσαμε να μάθουμε τη σωστή φορά των γραμμάτων, ενώ ταυτόχρονα λέγαμε τις φωνούλες τους. Δηλαδή ότι το Άλφα ακούγεται ως ααα, το Βήτα ως βββ, κτλ. Νομίζω ότι είναι κατάλληλο και για προνήπια, αρκεί να μπορούν να πιέσουν το καρφάκι στο σουπλά από φελλό.

Μαθαίνουμε την αλφαβήτα

Αν δοκιμάσετε αυτή τη δραστηριότητα, θα χαρώ να ακούσω την άποψή σας!

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Καλό παιχνίδι!

Σας φιλώ…

Δείτε επίσης

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link