to top

Κριτσινια με λαχανικα για μικρα και μεγαλα παιδια

Κριτσινια-με-λαχανικα

Τα κριτσινια με λαχανικα είναι ένα από τα αγαπημένα μας σνακ εδώ και πολύ καιρό. Σαν μαμά με έντονες ανησυχίες για τα παιδιά μου θέλω να τρέφονται όσο πιο καλά και υγιεινά γίνεται. Κατά καιρούς ψάχνω για συνταγές και τρόπους ώστε να τρώνε περισσότερα φρούτα και λαχανικά.

Για να πω την αλήθεια είναι και οι δυο ζουζουνες μου φαγανά παιδάκια! Ωστόσο τον τελευταίο καιρό, ειδικά η μεγάλη κόρη δείχνει μεγάλη αγάπη για το ψωμί και τα παράγωγα του. Έτσι, τα κριτσινια με λαχανικα μας ταίριαξαν πολύ! Βασικό υλικό είναι το αλεύρι το οποίο ανακατεύουμε με ό,τι λαχανικά θέλουμε (μπρόκολο, καρότο, πιπεριά, μελιτζάνα, ντομάτα φρέσκια ή λιαστή, κ.α.) ανάλογα με το γούστο μας.

Επίσης, μπορούμε να νοστιμίσουμε με κρεμμύδι, σκόρδο, μπαχαρικά, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ό,τι άλλο μας αρέσει.

Υλικά για κριτσινια με λαχανικα

-χρησιμοποίησα 2 φλυτζάνια αλεύρι και τα παρακάτω λαχανικά:

-μπρόκολο (ελαφρώς βρασμένο)

-κόκκινη πιπεριά

-καρότο

-μείγμα μπαχαρικών χωρίς αλάτι (έβαλα αυτό), εναλλακτικά βάζετε όποια μυρωδικά σας αρέσουν (ρίγανη, τριμμένο σκόρδο, πάπρικα, κτλ)

-λίγο λαδάκι

Έριξα όλα τα λαχανικά μαζί με το λαδάκι στο multi και τα πολτοποίησα. Μετά η μικρή βοηθός μου έριξε τα πολτοποιημένα λαχανικά στο μπολ με το αλεύρι και τα ανακατέψαμε. Πρέπει να δημιουργηθεί μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Γενικώς, το πόσο αλεύρι θα βάλετε εξαρτάται από την ποσότητα των λαχανικών που θα προσθέσετε και το πόσα υγρά θα βγάλουν.

Σε περίπτωση που η ζύμη κολλάει, τότε προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι μέχρι να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σε αλευρωμένη επιφάνεια πλάσαμε μπαστουνάκια τα οποία βάλαμε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα και ψήσαμε σε προθερμασμένο φούρνο (στη βαθμίδα για ψωμί) στους 200 c για 15-20 λεπτά. Εάν θέλετε τα κριτσινια με λαχανικα να είναι πιο τραγανά μπορείτε να τα ψήσετε λίγο παραπάνω.

Βγήκαν περίπου 20 κριτσινια με λαχανικα και ήταν πεντανόστιμα και πολύ χορταστικά! Παρακάτω θα δείτε σε φωτογραφίες την διαδικασία που ακολουθήσαμε. Λυπάμαι για τις σκοτεινές φωτογραφίες, αλλά συνήθως είναι απόγευμα όταν κάνουμε πράγματα με τα κορίτσια μου

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σας φιλώ…

 

 

My World

  • Αρτέμης Μούλος

    Φαίνεται τέλειο! Θα τα κάνω και θα σου πω! 🙂

    January 11, 2016 at 5:37 pm Reply
  • My Little Cosy World

    Να τα κανείς Μάκη μου και να μου πεις πως σου φαίνονται! Φιλιααα

    January 14, 2016 at 2:53 am Reply
  • Χαρά

    Και γίνονται τραγανά; τα ψήνεις με αέρα ή κανονικά πάνω- κάτω; φαίνεται εύκολο είναι η αλήθεια.. Και εννοείται νόστιμο

    April 10, 2016 at 4:21 pm Reply
  • My Little Cosy World

    Χαρά αν τα ψησεις παραπάνω ώρα γίνονται τραγανά, αν τα ψηθεις λιγότερη ώρα γίνονται μαλακά σαν ψωμάκι. Τα ψηνω κανονικά πάνω/κάτω μιας και ο φούρνος μου δεν έχει αέρα! Είναι πεντανοστιμα αφού προσαρμόζονται στα γούστα του καθενός! Δοκίμασε τα και θα με θυμηθείς!

    April 10, 2016 at 4:25 pm Reply
  • Δεσποινα Κ

    Φαίνονται υπεροχα.θα τα δοκιμασουμε!!!

    September 20, 2016 at 1:48 pm Reply
    • My Little World

      Είναι πολύ νόστιμα και φυσικά προσαρμόζονται στα γούστα μας! Σε ευχαριστώ! Φιλιααααα

      September 20, 2016 at 1:54 pm Reply
  • Γιαννα

    Τα λαχανικα ειναι ωμα ή ελαφρως βρασμενα; Και τι μπαχαρικα χρησιμοποιησες;
    Ευχαριστω! 🙂

    October 6, 2016 at 11:40 am Reply
    • My Little World

      Έχω δοκιμάσει την ίδια συνταγή και με ωμά και με βρασμένα λαχανικά και το αποτέλεσμα είναι εξίσου καλο, συγκεκριμένα όμως το καρότο και τις πιπεριές τα βάζω ωμά, το κουνουπίδι και το μπρόκολο ελαφρώς βρασμένα και συνήθως προσθέτω και λιαστή ντομάτα. Για τα μπαχαρικά μπορείς να βάλεις ο,τι σου ταιριάζει. Προσωπικά χρησιμοποιώ ένα ανάλατο μίγμα αποξηραμένων μπαχαρικών που παραγγέλνω από εδώ: https://www.amazon.com/Kirkland-Signature-Organic-No-Salt-Seasoning/dp/B002W5SDEQ

      October 6, 2016 at 12:25 pm Reply
      • Γιαννα

        Α πολυ ωραια!
        Υπαρχουνε κι εδω(Αυστρια)αντιστοιχα μπαχαρικα για παιδια, θα το κοιταξω. Προς το παρον εβαλα καροτο, κιτρινη κ κοκκινη πιπερια, ριγανη κ σκορδο αποξηραμενο.
        Περιμενω να βγουνε απο τον φουρνο!! 🙂

        October 6, 2016 at 2:17 pm Reply
        • My Little World

          Τέλεια! Ελπίζω να πετύχουν και να ειναι νοστιμοτατα! Οι κόρες μου τα “τσακίζουν” και δε μένει ούτε ψίχουλο!

          October 6, 2016 at 2:38 pm Reply
  • Vicky

    Τα λαχανικά είναι βρασμένα? Και τα δυο φλυτζάνια που λέει αφορούν την ποσοτητα του αλευριου??

    May 17, 2017 at 10:06 am Reply
    • My Little World

      Βίκυ το καρότο και τις πιπεριές τα βάζω ωμά, ενώ το κουνουπίδι και το μπρόκολο τα βάζω συνήθως ελαφρώς βρασμένα (έχω δοκιμάσει και με ωμά). Τα δύο φλιτζάνια αναφέρονται στο αλεύρι (το διορθώνω να είναι κατανοητό), όμως μπορεί να χρειαστείς περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με τα υγρά που θα βγάλουν τα λαχανικά που έχεις επιλέξει. Καλή επιτυχία!

      May 17, 2017 at 10:41 am Reply
      • Vicky

        Ευχαριστώ πολύ!!! ♡

        May 20, 2017 at 9:09 am Reply
        • My Little World

          Εγώ ευχαριστώ για την επίσκεψη!

          May 26, 2017 at 9:58 am Reply
  • meandmamablog

    Πόσο λαδι και τί λάδι βάζεις?

    September 10, 2018 at 6:13 pm Reply
    • My Little World

      Το λάδι που χρησιμοποιώ είναι ελαιόλαδο και βάζω τόσο ώστε να μην κολλάει το ζυμάρι στα χέρια (δεν μπορώ να πω με ακρίβεια γιατί εξαρτάται από το είδος και την ποσότητα των λαχανικών που θα προσθέσετε). Για ακόμα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα μπορείτε να προσθέσετε ηλιέλαιο.

      September 12, 2018 at 11:19 am Reply

Leave a Comment

})(jQuery)