Βιβλίο-πρόταση: 5 εβδομάδες με το αερόστατο

Καινούργια χρονιά, καινούργια βιβλία στη βιβλιοθήκη μας και το πρώτο που θα σας προτείνω είναι το “5 εβδομάδες με το αερόστατο ή η γνώση είναι περιπέτεια”, της σειράς “Ταξίδια με τη φαντασία του Ιουλίου Βερν” των Εκδόσεων Παπαδόπουλος που διαβάσαμε και μας άρεσε πολύ. Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά βιβλία φαντασίας του Ιουλίου Βερν, εικονογραφημένο από την Ίριδα Σαμαρτζή και προσαρμοσμένο για παιδιά από τον αγαπημένο μας συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου, που έχει δημιουργήσει ένα κείμενο ελκυστικό, ευκολονόητο και γεμάτο περιπέτεια!

“-Κοιτάξτε το χάρτη της Αφρικής, αξιότιμοι συνάδελφοι. Οι Ευρωπαίοι θαλασσοπόροι γυρίζουν την ήπειρο αυτή εδώ και χρόνια γύρω γύρω κι έχουν χαρτογραφήσει τα παράλιά της με λεπτομέρεια. Όμως ο χάρτης, έχει στη μέση μια μεγάλη… τρύπα! Τι υπάρχει εκεί, στην καρδιά της Αφρικής, κανείς δεν ξέρει. Όμως εγώ θα το ανακαλύψω! Όσοι το προσπάθησαν συνάντησαν τρομερά εμπόδια και σταμάτησαν…

-Και τι θα κάνετε Δόκτορα Φέργκιουσον αν συναντήσετε κι εσείς εμπόδια; ρώτησε κάποιος από το πλήθος.

-Μα απλούστατα θα περάσω από πάνω τους, απάντησε ο Φέργκιουσον και το κοινό ξέσπασε σε γέλια και χειροκροτήματα. Γιατί ο Δρ.Φέργκιουσον, είχε ένα παράτολμο σχέδιο…”

Οι ιστορίες του Ιουλίου Βερν είναι σε όλους μας γνωστές αφού με αυτές μεγαλώσαμε! Στο συγκεκριμένο βιβλίο τρεις φίλοι αποφασίζουν να εξερευνήσουν την καρδιά της Αφρικής ταξιδεύοντας με ένα αερόστατο. Στην αρχή ο φόβος τους και η ανησυχία τους είναι έντονα, όμως η λαχτάρα τους για δράση και περιπέτεια υπερισχύει κι έτσι αποφασίζουν να ξεκινήσουν το παράτολμο αυτό ταξίδι. Ταξιδεύοντας πάνω από την Αφρική τα ήσυχα βράδια τους γέμισαν από τις κραυγές των μπαμπουίνων, τους βρυχηθμούς των ιπποπόταμων, τα καλέσματα της λεοπάρδαλης, τα γέλια της ύαινας. Συνάντησαν πολλές φυλές και ξεχωριστούς πολιτισμούς με διαφορετικά ήθη, έθιμα, γλώσσες, φορεσιές, χορούς και μουσικές, καθώς και άγριους ιθαγενείς έτοιμους να τους κυνηγήσουν. Όταν είχε αστραπές και καταιγίδες, ταξίδεψαν πάνω από τα σύννεφα στον ήρεμο ουρανό, ενώ όταν ήταν πάνω από την έρημο είπαν το νερό νεράκι αφού στέγνωσε το στόμα τους από την δίψα! Έφτασαν στον προορισμό τους κρατώντας στο μυαλό και στην καρδιά τους μόνο τις όμορφες στιγμές που ενδυνάμωσαν το θάρρος τους, τη φιλία τους,  το πείσμα και την τόλμη τους!

Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Εκδότης: Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Εικονογράφος: Ίρις Σαμαρτζή

Σελίδες: 36

Ηλικία: 6+

Σειρά βιβλίου: Μικρά ταξίδια με τη φαντασία του Ιουλίου Βερν

Μπορείτε να διαβάσετε το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου εδώ και να το παραγγείλετε εδώ.

Καλό διάβασμα!

Για να είμαστε σε επαφή, μη ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα του My Little World  ή συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog.

-Fingerprint activities: Βιβλίο Δραστηριοτήτων

-Βιβλίο-πρόταση: Πότε λέμε “φτάνει”

-Βιβλίο-πρόταση: Το ελαφοκάραβο

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link