Πηνελόπη Δέλτα: Μάγκας – Τρελαντώνης – Παραμύθι χωρίς όνομα

Από μικρή αγαπούσα τα βιβλία της συγγραφέως Πηνελόπης Δέλτα και μπορώ να πω ότι μεγάλωσα με αυτά όπως και τόσες γενιές παιδιών! Βλέποντας την κασετίνα των εκδόσεων Μίνωας με τρία από τα πιο αγαπημένα μου βιβλία, θέλησα να τα αποκτήσω για την δική μας παιδική μας βιβλιοθήκη. Έτσι για να βρίσκονται εκεί σαν παρακαταθήκη για όποτε θελήσουν τα κορίτσια μου να τα διαβάσουν. Εξάλλου είναι βιβλία διαχρονικά. Αντέχουν στο χρόνο και αξίζει να τα διαβάσουν όλα τα παιδιά!

Η συγκεκριμένη κασετίνα περιλαμβάνει τρία γνωστά κι αγαπημένα βιβλία της Πηνελόπης Δέλτα: “Παραμύθι χωρίς όνομα”, “Μάγκας” και “Τρελαντώνης”.

Πηνελόπη-Δέλτα-Μάγκας-Παραμύθι χωρίς όνομα Τρελαντώνης

Πηνελόπη Δέλτα: “Παραμύθι χωρίς όνομα”

Το βιβλίο αυτό είναι ένα παραμύθι χωρίς όνομα, χωρίς τόπο και χρόνο. Αφού αναφέρεται σε πράγματα που συνέβαιναν πάντα και θα συνεχίσουν να συμβαίνουν όσο υπάρχουν άνθρωποι! Σε ένα μακρινό βασίλειο, ο Βασιλιάς Αστόχαστος βλέπει τους κατοίκους του να υποφέρουν. Η χώρα οδηγείται στην οικονομική καταστροφή λόγω της αδιαφορίας του και της σπατάλης της δημόσιας περιουσίας.  Ο γιος του βασιλιά που δεν αντέχει να βλέπει την πατρίδα του να καταστρέφεται αναλαμβάνει δράση. Με τη βοήθεια της μικρής του αδερφής, και δύο ακόμη γυναικών (της Γνώσης και της Φρόνησης) προσπαθεί να σώσει τη χώρα του. Με σύμμαχο το θάρρος του, την ειλικρίνεια, την επιμονή στο στόχο του και την εργατικότητά του θα προσπαθήσει να φέρει στη χώρα του ξανά την ελπίδα, την ειρήνη και την ευτυχία!

Πηνελόπη-Μάγκας Παραμύθι χωρίς όνομα Τρελαντώνης

Πηνελόπη Δέλτα: “Μάγκας”

Ο Μάγκας, είναι ένα χαριτωμένο Φοξ Τεριέ, που ζει στο σπίτι μιας εύπορης οικογένειας της Αλεξάνδρειας. Η ζωή του είναι γεμάτη αγάπη, φροντίδα και ασφάλεια. Όμως, μια σειρά από σκανταλιές τον κάνει να εγκαταλείψει από φόβο το σπίτι του. Έτσι, βρίσκεται για λίγες μέρες στις φτωχογειτονιές της πόλης. Εκεί έρχεται αντιμέτωπος με τις δυσκολίες της ζωής και γνωρίζει τον Αφράτο, ένα αδέσποτο, σκληραγωγημένο σκύλο. Η φιλία τους θα γεννήσει πρωτόγνωρα συναισθήματα και σκέψεις στον καλομαθημένο Μάγκα. Θα του δώσει μαθήματα ζωής που θα τον οδηγήσουν στην ωριμότητα. Θα σταματήσει να κυνηγάει γάτες και να κάνει ζημιές. Θα επιστρέψει στο σπίτι αποφασισμένος να συμμετέχει σε μια σημαντική αποστολή με το αφεντικό του.

Πηνελόπη-Δέλτα-Μάγκας Παραμύθι χωρίς όνομα Τρελαντώνης

Πηνελόπη Δέλτα: “Τρελαντώνης”

Τέσσερα αδέρφια από την Αλεξάνδρεια έρχονται να περάσουν το καλοκαίρι τους στο σπίτι της θείας Μαριέτας και του θείου Ζωρζή στον Πειραιά. Κάθε παιδί έχει τη δική του προσωπικότητα και τις ιδιαιτερότητές του. Η μεγαλύτερη αδερφή, η Αλεξάνδρα, είναι πιο σοβαρή και μετρημένη. Η Πουλουδιά, είναι πιο αντιδραστική κι ατίθαση. Ο μικρότερος αδερφός, ο Αλέξανδρος, βρίσκεται κάπου ανάμεσα στην τρυφερότητα της ηλικίας του και της προσπάθειάς του να μοιάζει λίγο μεγαλύτερος. Ο Αντώνης όμως έχει την πιο έντονη κι ανήσυχη προσωπικότητα από τα τέσσερα αδέρφια. Με τις σκανδαλιές και τις αταξίες του θα αναστατώσει τον κόσμο των μεγάλων. Συνεχώς σκαρώνει φάρσες, μπλέκει σε πετροπόλεμους και κάνει ένα σωρό τρέλες. Εξού και το παρατσούκλι “Τρελαντώνης”! Τα αδέρφια του τον θαυμάζουν και τον ακολουθούν στον κόσμο της ανεμελιάς και της ελευθερίας. Όλοι μαζί βιώνουν ένα αξέχαστο καλοκαίρι γεμάτο αυτοσχέδια παιχνίδια, ζημιές, καβγάδες κι ατελείωτες σκανδαλιές!

Για να είμαστε σε επαφή, μη ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα του My Little World  ή συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog ή ακολουθείστε με στο instagram

Θεωρώ ότι η κασετίνα αυτή από τις εκδόσεις Μίνωας,  με τα τρία αγαπημένα και διαχρονικά βιβλία της Πηνελόπης Δέλτα (“Παραμύθι χωρίς όνομα”, “Μάγκας” και “Τρελαντώνης”) είναι εξαιρετική! Προσφέρει μοναδικές εμπειρίες ανάγνωσης στους μικρούς βιβλιοφάγους κι αποτελεί την καλύτερη πρόταση για την παιδική βιβλιοθήκη!!

Σας φιλώ

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link