Βιβλίο-πρόταση και Διαγωνισμός: Μικρές ιστορίες για να γίνεις μεγάλος (2)

Πρόσφατα διάβασα το βιβλίο “Μικρές ιστορίες για να γίνεις μεγάλος (2)” των εκδόσεων Gema που απευθύνεται τόσο στους γονείς όσο και στα παιδιά γιατί μέσα από μικρές, αστείες και κυρίως διδακτικές ιστορίες  προσπαθεί να μας δώσει τα εχέγγυα ώστε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν σωστά, κυρίως όσον αφορά στο θέμα της υγιεινής και της φροντίδας του σώματός τους, και να αποφύγουμε όλα εκείνα που συνήθως τους λέμε με τόνο επιτακτικό και βαρετό.

Πόσες φορές έχετε πει: “Πήγαινε να πλύνεις τα δόντια σου”, “Φάε τα λαχανικά σου”, “Μη βλέπεις πολύ τηλεόραση”, “Πιες κι άλλο νερό”, κι άλλα πολλά? Για να αποφύγουμε όλες αυτές τις επαναλαμβανόμενες και ψυχοφθόρες φράσεις, η συγγραφέας του βιβλίου, Σοφί Καρκέν, έγραψε πρωτότυπες κι ευφάνταστες ιστορίες για να τις διαβάσουμε στα παιδιά μας και μέσα από τα παραμύθια και τη φαντασία να τα βοηθήσουμε να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουν τον εαυτό τους, να τρέφονται σωστά, να αποφεύγουν τα μικρόβια.

Μετά από κάθε ιστορία, η συγγραφέας απευθύνεται στους γονείς, αναλύοντας βασικές πτυχές κάθε θέματος και δίνοντας μερικές φτάσεις-κλειδιά και συμβουλές που μπορούμε να λέμε στα παιδιά μας για να επικοινωνήσουμε καλύτερα μαζί τους, να τα βοηθήσουμε να καταλαβαίνουν τον εαυτό τους και το σώμα τους κι από μικροί άνθρωποι να γίνουν μεγάλοι!

Συγγραφέας: Sophie Carquain

Εκδότης: Gema

Μετάφραση: Νατάσα Παπαδοπούλου

Σελίδες: 317

Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό και να διεκδικήσετε δύο αντίτυπα του βιβλίου, κάντε κλικ εδώ.

Για να είμαστε σε επαφή, μη ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα του My Little World  ή συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog ή ακολουθείστε με στο instagram

-Παιχνιδοβιβλίο: Η ιστορία του τρένου + τρισδιάστατο μοντέλο

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

4 Comments
  1. Ιδιαιτέρως ενδιαφέρον βιβλίο, Σωτηρία μου. Νομίζω ότι είναι ιδανικό και για γονείς αλλά και για εκπαιδευτικούς. Ευχαριστούμε για την πρόταση. Πολλά φιλιά, φίλη μου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link