Βιβλίο-πρόταση: Αρσέν και Φαντομά: το μυστήριο του εξαφανισμένου παπαγάλου

Διαβάσαμε ένα ακόμα βιβλίο μυστηρίου, αυτή τη φορά των Εκδόσεων Παπαδόπουλος, με τίτλο Αρσέν και Φαντομά: το μυστήριο του εξαφανισμένου παπαγάλου, που έγραψαν η δημοσιογράφος Κίκα Τσιλιγγερίδου και ο συγγραφέας Κυριάκος Αθανασιάδης και μπορώ να πω ότι είναι αρκετά διασκεδαστικό! Οι ήρωες του βιβλίου (που υπάρχουν και στην πραγματικότητα) είναι ένα παχουλό σκυλάκι παγκ με κοφτερό μυαλό σαν του Σέρλοκ Χολμς και μαύρη ζώνη σε πολλές πολεμικές τέχνες με το όνομα Αρσέν και μία γοητευτική γάτα Περσίας που είναι πανέξυπνη, ευέλικτη και ξέρει περισσότερα από όσα αφήνει να εννοηθούν, με το όνομα Φαντομά! Οι δυο τους είναι… αδέρφια (και γιατί να μην είναι δηλαδή?)!

Ο Αρσέν είναι σπουδαίος σκύλος ντετέκτιβ και η Φαντομά είναι η συνεργάτιδα και γραμματέας του και μαζί διατηρούν το Αρσέν & Φαντομά, Γραφείο Ιδιωτικότατων Ερευνών. Οι δυο τους έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των μοχθηρών της γειτονιάς!  Με την εξυπνάδα τους και τη μεθοδικότητά τους λύνουν όλα τα προβλήματα της γειτονιάς, εξιχνιάζουν μυστήρια και ύποπτες υποθέσεις και φυσικά βάζουν τα πράγματα στη θέση τους. Τα υπόλοιπα ζώα αγαπούν και εκτιμούν τα δύο αδέρφια ντετέκτιβ, μέχρι που εμφανίζεται στη γειτονιά ένας νέος σκύλος, με το όνομα Τσουμπάκα και διαδίδει ότι είναι καλύτερος ντετέκτιβ από αυτούς και απειλεί να βάλει λουκέτο στο γραφείο ιδιωτικότατων ερευνών που διατηρούν! Ο Αρσέν και η Φαντομά έρχονται σε πολύ δύσκολη θέση και ψάχνουν τρόπο να ξεσκεπάσουν αυτόν τον μοχθηρό Τουμπάκα που απειλεί την καριέρα τους. Στο μεταξύ εξαφανίζεται μυστηριωδώς η Φεραντέ, ο παπαγάλος του τυροπιτάδικου και τα δύο αδέρφια καλούνται να ανακαλύψουν ποιος είναι ο ένοχος και να λύσουν το μυστήριο του εξαφανισμένου παπαγάλου!

Το βιβλίο αυτό ενθουσίασε την κόρη μου Ελένη αλλά και τη μικρούλα μου που το άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς είναι γραμμένο με απλό λόγο, έχει πολύ χιουμοριστικές και γλαφυρές περιγραφές, είναι περιπετειώδες και έχει αρκετές ανατροπές! Μπορώ να πω ότι και τα δυο κορίτσια μου αγάπησαν τους δύο διάσημους πρωταγωνιστές του βιβλίου και χάρηκαν πολύ που είναι αληθινοί ήρωες! Επιπλέον, η αστεία εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια είναι αξιοπρόσεχτη και “κουμπώνει” ιδανικά. Ανυπομονούμε να διαβάσουμε το επόμενο βιβλίο της σειράς που θα κυκλοφορήσει στο προσεχές διάστημα!

Συγγραφέας: Κυριάκος Αθανασιάδης & Κίκα Τσιλιγγερίδου

Εκδότης: Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Εικονογράφος: Ναταλία Καπατσούλια

Σελίδες: 96

Ηλικία: 7+

Μπορείτε να διαβάσετε το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου εδώ και να το παραγγείλετε εδώ.

Καλό διάβασμα!

Για να είμαστε σε επαφή, μη ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα του My Little World  ή συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog.

 

 

 

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link