Από μέσα μου: Βιβλίο-πρόταση

Τι λέτε να δούμε ένα βιβλίο που θίγει το θέμα των αδέσποτων ζώων; Τη σημασία της υιοθεσίας τους αλλά και το πως μπορεί να αισθάνονται; Το βιβλίο “Από μέσα μου”, του συγγραφέα Θοδωρή Παπαϊωάννου,  μιλάει για μια αδέσποτη γάτα που ξαφνικά και χωρίς να την ρωτήσουν την υιοθετούν και με πολύ περιγραφικό τρόπο μας λέει πως αισθάνεται!

Ποιος διέκοψε το γεύμα της Τίγρης; Πού την μετέφερε η παρέα των παιδιών; Γιατί βάλθηκε να γρατζουνάει τα έπιπλα, να κρεμιέται από το φωτιστικό και να ξηλώνει μάλλινες μπλούζες και κάλτσες; Όλα θα μας τα πει. Πρώτα από μέσα της και μετά…

Μια μέρα που η πρωταγωνίστρια γατούλα μας βρίσκεται δίπλα σ΄έναν σκουπιδοτενεκέ και ετοιμάζεται να απολαύσει το γεύμα της: μακαρόνια με σάλτσα και κονσέρβα, την ανακαλύπτει μια παρέα παιδιών (“πάει το γεύμα μου”, σκέφτεται από μέσα της). Της δίνουν το όνομα Τίγρη που καθόλου δεν της αρέσει (σκέφτεται πάλι από μέσα της).

Τα παιδιά την υιοθετούν και την παίρνουν στο σπίτι τους όπου το μόνο ωραίο που βρίσκει είναι ότι δεν χρειάζεται να ανησυχεί πια για την πείνα, τη δίψα και το κρύο. Όμως αισθάνεται πολύ περιορισμένη και “κλεισμένη” μέσα στο καινούργιο της σπίτι.

Φωνάζει… από μέσα της και όπως είναι φυσικό κανείς δεν την ακούει και ούτε την καταλαβαίνει! Τότε κι αυτή αρχίζει να κάνει ζημιές, να γρατζουνάει τα έπιπλα, να κρέμεται από το φωτιστικό και να ξηλώνει τις μάλλινες μπλούζες και κάλτσες. Μα τι έχει πάθει; Είναι η ανάγκη της να βγάλει από μέσα της όλα όσα αισθάνεται, να την ακούσουν και να την καταλάβουν!

Οι εντυπώσεις μας

Το βιβλίο “Από μέσα μου” με την έξυπνη ιστορία του και την όμορφη και μοντέρνα εικονογράφησή του εκτός από το θέμα των αδέσποτων ζώων που θίγει, μας μεταφέρει το μήνυμα ότι είναι πολύ σημαντικό να ακούμε την εσωτερική μας φωνή.  Ουσιαστικά να βρίσκουμε τον τρόπο να εισακουστεί και στους γύρω μας, για να κατορθώσουμε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας.

Από μέσα μου

Συγγραφέας: Θοδωρής Παπαϊωάννου

Εκδότης: Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Αριθμός σελίδων: 32

Ηλικία: 5+

Σειρά βιβλίου: Πετάει Πετάει

Σημείωση: Η σειρά Πετάει Πετάει περιλαμβάνει συναρπαστικές ιστορίες για παιδιά που έχουν μάθει να διαβάζουν μόνα τους και που έχουν γράψει γνωστοί Έλληνες συγγραφείς.

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link